Jaké máte zkušenosti s jinými rodiči z hřišť/dětských koutků?

13. kvě 2023

Jaké máte zkušenosti s jinými rodiči ze hřišť/dětských koutků atd? My začali chodit v nákupních centrech na vláček. Setkali jsme se se slušnými rodiči, kteří pozdraví, a teď uvedu příklad. Naše dcerka zrovna na vláčku jezdila, a přišli rodiče s malým klučinou, který se chtěl taky vozit. Tatínek se zeptal jestli nám nebude vadit, že malého přihodí do vláčku. Samozřejmě nevadilo, a když potom vláček dojezdil, domluvili jsme se že dětem zaplatíme další jízdu napůl. Jiný den zase naše dcerka sedla do vláčku, a jiní rodiče hledali zoufale drobné pro jejich kluka. Tak jsem jim nabídla že to prostě zaplatím, ať si jejich chlapec přisedne také. Rodiče několikrát děkovali, prostě normální slušné jednání. Ale taky jsem se setkala s tím, že naše dcera jezdila, a jiná máma přihodila svoje dítě, aniž by se zeptala. Když vláček zastavil, děti zůstaly sedět, a já čekala co bude. Ta máma stála, koukala a neměla se k tomu aby taky jízdu zaplatila. Tak jsme naši dceru vytáhli s tím, že přijdeme ještě dýl. Ta ženská na nás koukala naštvaně, svému dítěti říkala "no jo, vláček už nejede" a dobu po nás koukala jestli se náhodou nevrátíme. Pak teda vytáhla dítě a šly pryč. A mě tohle štve. Jako nemám problém aby za naše peníze se vozily i cizí děti, ale nebudu dělat sponzora drzým rodičům ne? Jaké máte zkušenosti vy? Je víc slušných rodičů, nebo těch druhých?

martinka_33
13. kvě 2023

A to jste jeste nepotkali nás 😂 Já tyhle blbiny detem platim jen za odmenu a deti to vědí. Takže si tak nakupujem, s dcerou prohlížíme šatečky a najednou čučim, syn se vozí na vláčku před obchodem. No co myslís, delala jsem že ho neznám. Vláček dojezdil, synáček se vrátil, delala jsem ze jsem si niceho nevšimla, se nebudu rozčilovat 😅 Ale jinak Te chápu, kdyz uz k nekomu posadim batole, taky pak platim další jízdu, to mi připadá normální.

bara88
14. kvě 2023

A já zase neviděla že by jen tak někdo chodil do obchoďáku na vláček. Já to dětem zaplatila fakt jenom párkrát protože na procházky a zábavu chodíme ven a ne do obchoďáku 🤦

bara88
14. kvě 2023

Takže se přestat dívat po druhých, jak po tobě koukají a hotovo.

hanka_12345
14. kvě 2023

@bara88 asi tak, syn na tom byl snad jednou kdysi dávno nebo možná sem to ani nekupoval on tam byl jen vlezlej. Syna do nakupaku neberu,max pro jídlo to jo ale na hadry ne. Na pouť samozřejmě zajdeme a koupím mu nějaké lístky ale takto v obchoďáku fakt ne

marimanta
14. kvě 2023

Vláček ani nic podobného jsem dětem popravdě nikdy nezaplatila... takže jací rodiče se vyskytují tam, nevím. Ale jinak jsou rodiče jako jiní lidi.... slušní i hulváti, milí, nepříjemní, ochotní i protivní, chytří, hloupí...

g_m
14. kvě 2023

Bydlíme na vesnici, takze v nakupaku byly deti parkrat a k naproste radisti jim stacily jen jezdici schody 🤣🤣🤣 Lidi jsou ruzni a za me je to usmevne resit...

lauriak
14. kvě 2023

Pridavam sa k tym co tieto blbiny neplatia. U mna dcera na to sadne vzdy ked sme v nakupaku. Chvilku si posedi a ideme dalej. 🤷🏼‍♀️ Ked tam ide ina maminka s dietatom tak dceru dam dole a odchadzame.
K rodicom, asi vsade narazis na roznych rodicov. Nie iba pri vlaciku ☺️

lv
14. kvě 2023

Lidi nezačnou být hodní, milý, rozumní a fér, proto, že se stanou rodiči. Jsou stejní ( mimo jiné žgrdi, debilové, krávy) jako byli předtím.

izz76
14. kvě 2023

Většinou se setkávám se slušnými rodiči,ale samozřejmě lidi jsou různý.. Mě kdysi vynadala jedna bába,za to ze moje dcera její vnucce nepujcila na hřišti plyšáka.Ta její vnučka rvala,babička ji neuměla uklidnit a dala to za vinu mě.

pavlinar
14. kvě 2023

Stejne/podobne situace, byla jsem na obou stranach, vzdy vse ve slusnosti jak popisujes

krisstina93
14. kvě 2023

Já za takové věci třeba odmítám platit navíc většinou ani nemám drobné :D syn si tam občas sedne když to nejede, když se někdo vozí, tak má syn vyřídilku a sam se tam pricpe, já mu kolikrát řeknu ze musí počkat a druzí rodice mu řeknou, at se přidá, já tak maximálně pozdravim, podekuju, když ho někdo vyzve, ale aktivně ho nikam necpu. No a když ho někdo sveze, tak další jízdu neplatim, většinou nemám drobné, platím hlavně kartou a fakt nepobezim vybírat z bankomatu a rozmenovat, abych někomu vrátila jízdu na vlacku.

kolunka
14. kvě 2023

Asi takto - město nabízí anonymitu, takže to prostě paní zkusila a vyšlo jí to, neznáte se, takže se ani před nikým za případné chování nebo absenci peněz stydět nemusí. Jak píše g_m , tak my jsme taky z vesnice a když už jsme dvakrát do roka ve velkoměstě kvuli zubní prevenci i s detma, tak mají nejvetší šou z jezdících schodu a vlak vidí radši při výletě po okolí, ten atrakcový potom na letní pouti v nedalékém městě.

kristyn86
14. kvě 2023

Kdyz byly deti uplne maly,tak jsem jim zatajovala,ze to jezdi 😉 Takze tam jen sedely a kroutily si treba volantem atd. Pak uz na to prisly,tak jsem jim jizdu treba i zaplatila,kdyz jsem u sebe mela drobne. Nikdy si k nam nikdo nesedl a nikdy jsem neposadila deti k jinym detem. Jinak se snazim temto vecem vyhybat,obejit to jinudy atd...Takze jsem o tom vlastne nikdy nepremyslela...

ai30
14. kvě 2023

Ja zase uplne nechapu tu motivaci odejit jenom proto, aby se nesvezlo dalsi dite, kdyz jste chteli dceri stejne zaplatit jeste jednu jizdu. Toho vlacku nejak ubyde, kdyz na nem jede vic deti?
Jako jo, pani se chtela 'svezt' s vama, ale ja se rozhoduju podle sebe, kolik jizd detem chci zaplatit, tolik jim zaplatim a pokud tam muze naraz sedet vic deti, nevidim duvod, proc by se nemely svezt taky.

aspie83
14. kvě 2023

Do nákupního centra chodím s dětmi minimálně, ale vláčky atd. nás nikdy neminou 🙈 využívám to i jako motivaci, aby byli během nutného nákupu hodní 😁 tím, že jsou dva, tak většinou jezdí spolu 😆 takže moc zkušeností s jinými rodiči odtud nemám... Ale všude člověk potká různé lidi 😉 taky mi občas přijde zvláštní, že někteří na hřišti nedokáží pozdravit nebo že stále dokola krmíme svacinkami stejné děti (nevadí mi, že si jiné děti vezmou s našimi, cizí vždycky chutná lépe 😉, jen když je to stále a rodiče ani nepodekuji..) ale lidé jsou různí 😉 naše děti jsou zase hodně živé a ukricene, což také někomu může vadit, přestože se snažím je krotit, a když se chovají špatně, obvykle hned odcházíme...

antoinet
14. kvě 2023

Skladbu rodičů hodně určuje prostředí, v nákupním centru bych asi moc nečekala harmonické prostředí a být tebou bych ten čas s dětmi trávila jinde. Já mám třeba moc ráda rodinné dny v ekocentrech - komu záleží na životním prostředí, se většinou hezky chová i k ostatním lidem.

pavlinar
14. kvě 2023

@ai30 treba pro to, ze ta druha pani ani nebekla? Mozna autorka nemela chut tam s ni dal travit cas, a proto se podle sebe rozhodla odejit

xxx3d
14. kvě 2023

vláček - to je specifická atrakce obchodních center 🙂
specifická proto, že malej chtěl vždycky do tý lokomotivy, jet ve vagonku mu nepřišlo atraktivní, prostě chtěl být v mašince.
takový ty jednotlivosti na hydraulické bázi, to se mu líbilo, i když dlouho nevěděl, že to "něco" dělá, když to později zjistil, tak to chtěl pochopitelně taky, a někdo to šlo, měli jsme drobné, někdy jsme mu prostě řekli, že nemáme drobné, takže si může sednout jen tak, nebo nic, jde se domů.
ale vláček, v centrech býval vždy chumel dětí, a přišlo mi, že se nějak všichni prostřídají, tak ne, omyl, některé děti se vozily vážně dlouho, třeba třikrát po sobě, takže někdy se naše dítě nesvezlo.
jednou se nám stalo, že našemu dítěti bylo koupeno jízdné, protože chlapeček od maminky nechtěl jet vláčkem, když viděl našeho syna, tak se nebál ale chtěl jet ve vagónku, no tak to byl náš nadšenej, jel takto asi třikrát, zadarmo, protože máma toho druhého byla nadšená to zaplatit.
jinak ale chápu, co ti vadilo, mně taky prvoplánová drzost a vychcanost rodičů vadí.

mourovatakocka
14. kvě 2023

Jé, tady je zase matek, co jejich děti nechodí do OC :D To tam asi potkáváme nějaké marťany. To je vždycky na netu keců o trávení času venku, ale na hřištích jsme pak sami. My jezdíme do OC když je venku fest hnusně, jinak jsme hodně venku a na hřištích zase vznikají jiné situace. Obecně ke slušnosti - přijde mi jako elementární slušnost pozdravit, když přijdu na hřiště, pozdravit ostatní maminky - pokud teda nejsou přes celé hřiště daleko. Ale lidi jsou různí a nás vlastně spojuje jen to, že jsme matky a to je fakt málo. V obchoďáku u hracích koutků taky nezdravím, nějak mi to přijde jako míň osobní prostředí, nevím. V takové situaci jsem myslím ještě nebyla, navíc tohle má v gesci spíš manžel, já tyhle žrouty peněz nemám ráda. Přesně ale vím, co ti vadí, čecháčkovská vychcanost a ještě pasivně agresivní kecy od matky, co není schopná ani zabučet a ještě blbě čumí. Hele, jediná rada, choďte hodně ven, ono do těch OC se fakt stahují trochu jiné typy lidí. Nás jako matky opravdu spojuje jen to mateřství, takže jsme každá jiná a nemá smysl si s tím moc lámat hlavu - ale taky občas žasnu a ne vždy v dobrém. A někdo zas nemůže rozdýchat mě, nedělám si iluze.

irmamala
14. kvě 2023

To jsou starosti😀😀😀

autor
14. kvě 2023

@ai30 Tady šlo o princip. Kdyby paní řekla dítěti že nemají korunky, tak bych jim nabídla ať se sveze taky. Ale stát a vychcaně čekat, to se mi zdá neslušné.

exbordelar
14. kvě 2023

Treba to byli vidlaci z vesnice (jako my 😂) a nestacilo mamince docvaknout, ze se ta atrakce plati 😃 Stalo se mi to s prvnim ditetem 😅🤷‍♀️

marimanta
14. kvě 2023

@exbordelar asi tak 🙂 Považuju se celkem za normální. Ale občas mám zásek jak blázen. Naposledy když jsem šla k soukromé fyzioterapeutce totálně bez hotovosti a došlo mi to, až když byl čas zaplatit...

palja
14. kvě 2023

My tam chodíme jednou za půl roku a zatím jsme se setkali jen se slušnými rodiči. Ale taky bych sponzora nikomu nedělala.
My když už tam jdeme, tak využijeme všechny atrakce, takže i kolotoč, ten je pro 3, vláček taky snad pro 3, zbytek je pro 1-2, máme 2 děti, tak se tam vlezou obě. My s manželem chodíme na ta masážní křesla 😄😄🤦‍♀️ a když jdeme někam, kde je třeba jen autíčko, tak ho holkám taky zaplatím.

palja
14. kvě 2023

A tady ta vaše zkušenost mi připomněla situaci z Vánoc v OC Furutum Brno. Fotila jsem holky na tom Vánočním křesle a přišla nějaká paní, že si tam asi chtěla vyfotit svou matku. Začala hlasitě mlaskat, jakože my tam zdržujeme a dávala tím najevo, aby jsme už šli. Tak jsem jí řekla, co tady jako mlaská, že těch pár vteřin než se vyfotíme, tak snad můžou počkat. No bába rudá až na prdeli se nezmohla ani na slovo. Nechápu, co je to teď za dobu, jak se to ti lidi chovají 🤦‍♀️

dyechampion
14. kvě 2023

A vedela ta maminka, ze je to na penize a treba ne nejaky automat? Nebo mozna nemela penize a bylo ji trapne to tam rikat nebo si rict vam…fakt bych takovou banalitu neresila.
Do OC s detma fakt radej ne, ani kdyz prsi.

autor
14. kvě 2023

@dyechampion Věděla a moc dobře. A proč ne do OC s dětma?🤨

95newmommy2020
14. kvě 2023

Já chodím do OC hodně a ráda, syn tyhle vláčky apod miloval, tak do 2,5 let, pak se toho nabažil. To, že si k něm někdo vlezl mi bylo úplně jedno, cenu to nezvyšuje.Ve většině vláčků, už to jde platit kartou, takže odpadá trabl z hotovostí. Já mám OC moc ráda hlavně v zimě. Dá se tam najíst, do herničky, na Chodově se dá půjčit autíčko, takže i ten shopping projde. Rodiče jsou většinou v poho, takový neutrální dojem, držej si odstup.

vero987nika
16. kvě 2023

hele chápu tě, ale tahle diskuse je taková skoro zbytečná, myslím to tak že na takový lidi narazíš úplně všude nejenom na hřišti. V práci budeš mít dobrý a špatný kolegy, v restauraci potkáš slušný a neslušný lidi, v obchodě ve frontě potkáš hulváty i ochotný lidi atd atd 😁 holt prostě všude za každých situací můžeš narazit na nějaký křupany i fajnový lidi 😁

martinka0209
16. kvě 2023

Nevím jak na vláčku,jednou jsem ho dceři zaplatila a jezdila sama,ale na hřišti mě dostala jedná maminka ,dcera si sedla na klouzačku a jenom ji řekla ,že má nové brýle a ta paní na ni vyjela ať už jede,ale takovým hnusným tónem,chápu že i její dítě chtělo jet,ale mohla to říct hezky a na tom samým hřišti další maminka,děti si hráli na pískovišti,půjčili si eralni hračky,nikdo si s nimi nehrál ( zrovna tam byli naše děti sami)a ta maminka na nas vyjela,když si sním její děti chtěli hrát,že ty hračky vzali z toho koše co tam byl,ale já říkala mým dětem,že ať je zase vrátí,že ty děti si je půjčili ( ty eralni hračky se berou z koše právě),taky je vrátili,tak nevím o co jí šlo