Plavecké pomůcky pro batole

zpevanka18
8. srp 2017

Dobrý den,
chci se zeptat, jaké máte zkušenosti a tipy ohledně plavání batolat. Dcera bude mít na podzim dva roky, vodu má ráda. Chodíme do bazénu, v brouzdališti se nechá i "shodit" celá do vody - normálně se pak postaví a směje se. S potápěním taky problém nemá, padající lžičku do kafíčka miluje. A já se ptám, co jí pořídit na "samostatnější" plavání. Nechci kupovat kruh ani rukávy, které by se někam připevnily na tělo a dítě by se jen pasivně vznášelo s důvěrou v to, že ho něco nese bez jeho přičinění. Zároveň bych ráda, kdyby byla ve vodě, byť na dosah mojí ruky, aspoň chvilku sama za sebe. Máte nějaké tipy? Možná nějaká ta plavací žížala, nebo deska? Prostě něco, čeho se musí aktivně vědomě držet a manipulovat s tím?
Zatím je ve vodě, kde nedosáhne na dno, samozřejmě zavěšená na mně, nebo manželovi, ale pořád říká "sama" - chce sama plavat, ale nemůže se pustit do neznáma, kde se nemá čeho chytit.
Předem díky za tipy

alemari
8. srp 2017

@zpevanka18 tak šikovná holčička by zvládla plavat, kup jí plavecké brýle a bude 100% plavat sama, není třeba pomůcek. Taky jsem svým dětem nic takového nedávala. Dcera začala před druhým rokem taky s plaveckýma brylkama. Teď skáče šipky do hluboké, plave, potápí se, je jí 5 let. Jedinou pomůcku měla tu podušku, když skákala u moře z mola do hloubky.

konidana
8. srp 2017

krom destičky, která vyhovuje dětem, které se chtějí něčeho pevného držet je super plovací pásek. Popruh s přezkou se zapíná kolem pasu a jsou na něm navlečeny pěnové dílky, které jdou libovolně ubírat. Stačí pár dílků na zádech🙂

lucieluu
9. srp 2017

Malý má právě výše zmiňovaný pás 🙂

luckapol
9. srp 2017

Plovák rybka, pěnový "ježek", případně rukávky Sevylor.