Ahoj holky, chtěla bych se vás, které už jste s dětma něco najezdily, který kočárek byste volily do terénu, ale i na asfaltku na běhání a taky na ,,kočičí hlavy" do města. Líbí se mi typy Jané slalom pro nebo Quinny freestyle , X-Lander XT , peg pérego GT3. Ale nevím, zda není praktičtější na ježdění kočárek s dvěma předníni nafukovacími otočnými koly - pro stabilitu. Díky za příspěvky 😉
Já měla Bébecar AT stylo do terénu a Bébecar trojkolku v kufru auta pro nákupy atd ve městě...Ale tu trojkolku nebrat!Chtěla jsem ji hlavně kvůli bruslím a to tedy propadák...Samou chválu slyším na Babyjogger,šla bych do něj;)
Díky moc za názory, asi zavítám do nějakýho superobchoďáku s kočárkama a vyzkouším, jak se se kterým jezdí, navíc i uvidím kvalitu atp. Původně jsem se namlsala kočárkama typu Thule Urban Glide 1, Mountain Buggy Terrain, Phill&Teds explorer, TFK Joggster, Bob trend Expedition....ale musím s cenou zůstat trošku více při zemi, tak proto alternativa těchto super odlehčených ale drahých je právě už těžší Quinny atp...No zkusím ještě prostudovat ten Baby Jogger - taky ho mám mezi favority 🙂
Tak vam dam radu bezte radeji do bazaroveho Baby joggeru neko Tfk nebo toho BOB nez mit pak doma nejaky hrkatko a litovat 🙂 To jsou tak kvalitni kocarky ze stejne nikdo nepozna ze je bazarovy 🙂
No to máte pravdu Eliško 😉 ty jsou už na jiné úrovni...koukám koukám na bazary, je jich pomálu, ale jsou. Ještě máme chvilku čas do konce dubna 😉
Ja mela quinny speedi, za me super volba, ale zvazila bych komfort pro dite. Sportak byl heozne otevreny a prislo mi, ze v ty rychlosti pak na dite dost fuci. Nezkoumsla jsem, jak to maji jine kocarky. Mozna by byla i lepsi sedacka proti smeru jizdy, ale to ma zas vetsina kocarku horsi teziste a ovladani ☹
No, ještě jsem neřekla, že bych pak potřebovala stejně celý set-trojkombinaci. Tedy-dobrý trojkolkový podvozek a hlubokou korbu, sporťák i autosedačku. 🙂
Ještě se mi hodně líbí Red Castle, taky dobře bytelný 😉 Jinak syn je květnový a v Quinny korbičce byl do září, pak mu byla malá na šířku (dítě ve fusaku si tam nedovedu představit), tak jsem byla ráda, že sporťák jde do úplného lehu a otočit ke mě . kdybych měla vybírat znovu, tak asi zas koukám po pořádné trojkolce (asi nějaké zachovalé z bazaru), která je vhodné ev.pro mimino, kdyby zas dítě vyrostlo z hlukobé k.mnohem dřív než bude pořádně sedět 😀
Za mě trojkolka.
Mám Britax B-Motion, původně jsme koupili čtyřkolku, ale po roce jsem ji prodala a šli jsme koupit trojkolku. Mnohem líp se ovládá 🙂 a i do MHD se mi dobře najizdi, tím, že je přední kolo daleko od zadních, tak super. Když někdy vidím lézt do busu maminy třeba s x-landerem Xa, který má kola hodně u sebe, tak je mi jich fakt líto. Na běhání je taky 3kolka a nejlépe s ruční brzdou.
Konkrétně u toho Britaxu jsem rozdíl ve stabilitě vůbec nezaznamenala.
Ještě mě u toho běhání napadlo - chce to 100% aretaci předního kolečka (což teda asi většina má), radši to píšu, já teda neběhala "cíleně" , ale často jsem šla pozdě na MHD a 1km "běžela" a bez aretace mi to přední kolo "vibrovalo" (možná jak jsem se víc opírala o madlo a asi víc zatěžovala "zadek", tak to přední trochu "lítalo") A sosuedka se málem přizabila s Jané Slalom (měl brzdu na přední kolo - ale je to pěkných pár let zpět), jezdila na bruslích a prý ve větších rychlostech by ocenila brzdu spíš na zadním kole.
Holky, díky moc za cenné informace, určitě mi to pomůže při výběru 😉 už jsem si říkala, že jsem asi moc náročná na to, co chci, aby ten ,,vozík" uměl 🙂 ale vážně bych nejraději kupovala jeden, aby byl na mimi dostatečně prostorný a pak pohodlnej a hlavně praktickej sporťák. Na ty brzdy se kouknu-dobrá poznámka 🙂 Když se koukám na ta dnešní chrastítka a na jejich kola, necchápu, jak s tím můžou jezdit nějakou dobu...
@loucile Měla jsem právě FQ.freestyle 3XL, a super, na to, že je to 17kg "těžká kráva", tak se nádherně otáčel. A stabilita super, i díky tomu, že měl zadní kolečka víc od sebe než jiné kočárky (občas jsem se sekla někde ve dveřích,v Lidlu mezi pokladnami atd 😀 Další jsem měla ve výběru Q.Speedi, pak GT3 a Jané Slalom :D Při zkoušení v obchodě či u kamarádek jsem zavrhla právě Xlander (chtěli jsme 3kolku, ale 4kolka se 2 otočnýma se "vozila" líp - i paní v obchodě to potvrdila, ale proti Quinny či Jané mi prostě přišel takový míň kvalitní od pohledu, když člověk koukal na detaily zpracování atd.)a taky jsme hned vyřadili Mutsy, Casual S4 a Maxi Cosi 😉