Zimní fusak do korbičky - značka, odkdy, jak obléct?

rencinka87
23. říj 2016

Ahoj, mám pár otázek ohledně zimního fusaku do hlubokého kočárku a prosím o rady 🙂
1. Odkdy používáte zimní fusak?
2. Jakou značku doporučujete, jaký typ fusaku máte? S nepromokavou horní vrstvou nebo jen fleece?
3. Jak do fusaku dítě oblékáte?
4. Má mít mimčo ve fusaku ruce uvnitř nebo ven?
5. Zapínáte ještě na fusak nánožník? Malému je teď 3,5 měsíce, takže mám na mysli pravidla pro hluboký kočárek, ne sporťák.
Zatím máme od Pinkie jarní/podzimní verzi, takže je to v podstatě zapínací deka, Sebi má vatovanou fleecovou kombinézku s kapucou, čepičku, svetřík, body s krátkým a přes to tričko s dlouhým rukávem, tepláčky a ponožky. Na kočárek zapínám nánožník. Žádnou další deku nemá, pod sebou má kromě spodního dílu fusaku jen matraci s prostěradlem. Fusak mu ale končí na hrudníčku pod ramínkama, ruce by si nikdy nenechal zastrčit dovnitř, uvolňoval se už i v porodnici ze zavinovačky 😉
Mám od Pinkie i zimní verzi, ještě jsem to nezkoušela, ale je to stejný střih jako ten, který má teď, takže mu asi zase bude koukat část hrudníčku a ruce, mám teda pořizovat i zimní kombinézu? Nebo mám pořídit jiný fusak typu mumie, kam ho zapnu celého? Zatím byl vždycky teplounký, ručičky má v teple (kombinézka má zahrnovací rukávky i nohavice), i nosík má teplý, jen studené tváře. Venku trávíme denně několik hodin a malý v kočárku spinká.
Díky za každou radu 🙂

hojda
23. říj 2016

Little Angel, český výrobce dita Tábor s termoregulací dítě se nepotí. Český kvalitní výrobek, super nastavitelná délka i šířka, měkký poddajný. Vyhrál i cena na veletrhu. Měla jsem 3 fusaky a tenhle vyhrál. Kombinézu určitě kup, občas budeš taky dítě potřebovat vynda, Ber v potaz, že leží a nehýbe se, takže se nemá šanci tolik zahřat pohybem.

piwinka
23. říj 2016

Fusak mam od Elodie details je hodně teplý 🙂 v zimě určitě kombinézu a fusak ještě je dost maličký.

eliskaxox
23. říj 2016

@rencinka87 ty joo to je vrstev :D tak my od podzimu pouzivali od 12 stupnu fusak Lodger Bunker a maly tam sel ve 4m jen puncosky,body s dl.rukavem, teplacky, teplejsi mikca a cepicka :D pod 5 stupnu jsem pridala zimni vlozku a obyc teplacky jsem vymenila za zateplene kalhoty a mikcu za bundicku 🙂 pro chodici dite jsem poridila Little Angel Exclusive Outlast a ten je fakt extra teply. Takze pokud jsme sli jen u nas na vesnici do obchodu, tak dostal jen to co mel doma-triko dl.rukav, teplaky, bundu, cepici. Kdyý jsme jeli na vylet do Prahy a tam jsme byli 5h venku ve 2 stupnich, maly mel jen triko dl.rukav, puncosky,dziny, obyc slabou mikcu, bundu a cepici no a samozrejme fusak. Po 4h byl nadherne teply.

jipe
23. říj 2016

emitex, dávala jsem do kočárku při +5, když hodně foukalo nebo bylo mrazivo, tak i nánožník. Oblečení v největší zimě, co loni byla - body, punčošky, mikča, zateplené kalhoty a zimní bundička anebo kombinézka, čepka, rukavičky, na nožky outlast tapky. Ruce většinou vystrkoval ven, jako housenka už moc být nechtěl, takže vršek určitě zimní oblečení

kekulice
23. říj 2016

Do hluboké jsem měla péřový od Stokke. Krásně teploučký a pak už jsem tolik nestrojila, body, fleecovou kombinezu a teplé ponožky, stačila i tenčí čepice, dal se pěkně utáhnout okolo hlavičky a nikdy v něm nebyla zima. Nánožník jsem dávala.