Co vybrat pro nošení 5měsíčního mimi?

kkaatte
26. led 2016

Chtěla bych začít nosit naši holčičku, ale nevím v čem. Má 5 měsíců a téměř 8 kilo. Původně jsem chtěla elastický šátek, ale na ten je asi pozdě. Pevného šátku se trochu obávám, zda bych ho dokázala uvázat. Pořídit bych chtěla použitý, protože za nový utrácet nechci a většinou z inzerátu nepoznám, zda je pevný či elastický. Dále se mi líbí třeba manduca, ergobaby nebo liliputi. Jak ale vybrat, když nemusí sedět mě nebo malé a jak nenaletět na inzerát. Mockrát děkuji

sara84
26. led 2016

My mame Manducu, a super. Nejdrive jsme meli pujceny satek a cca od 5.m a 7kg Manducu, i manzel rad nosi 🙂

inunka
26. led 2016

elastický už ne, na youtube video vonzino1 - má různé úvazy šátků, klasika je kříž s kapsou uvnitř. Pokud jsi na FB, požádej o členství ve skupině Nosíme děti. Součástí je i prodej šátků a nosítek a taky odkazy na regionální skupiny, kde ti můžou holky pomoci s úvazem

jitavrtule
26. led 2016

Šátek elastický určitě už ne, zbytečně by ti to bylo nepohodlné a za chvíli byste stejnak musely hledat něco pevného, vaše malá evidentně není žádný drobek (5měsíců,8kilo).
Pokud budeš kupovat pevný šátek, pak je kup z druhé ruky i kolikrát lepší, protože šátek už je zanošený - měkký, líp se s ním váže. Takový univerzál je 100% bavlna ve vyšší gramáži, z těch levnějších třeba yaro, little frog, vatanai... tam nemusíš řešit praní (jde na 60), nemačká se, nemusíš žehlit, nevyžaduje žádný zásadní zanášení.
Uvázat se naučíš, hele já měla taky obavy, panč mám obě ruce levý.... šátek jsem zkoušela, když bylo Ele asi 8 týdnů a nešlo mi to vůbec. Pak jsem nosila nějakou dobu v Manduce a teď v 8 měsících šátkuju jako divá a strašně mě to chytlo 🙂 ono to právě s větším dítkem jde snáz - samo drží, drží hlavu, dá se s ním líp manipulovat, už člověk nemá ten prvotní strach. Určitě ale doporučuju spíš vyrazit někam na kurz (podle toho odkud jsi) nebo se minimálně zkusit přes FB domluvit s někým kdo nosí, aby ti to ukázal naživo a zkontroloval ti, že to vážeš a hlavně dotahuješ správně. Videa jsou fajn, ale vypadá to na nich podstatně snáz než to je (hlavně to dotahování, který je ale bohužel alfou a omegou pohodlnýho úvazu) a je tam nulová zpětná vazba... Ještě lepší bež vonzino jsou podle mě videa od wrapyouinlove (zadej do youtube a vyjede ti jich spousta).
Být tebou, kouknu na FB na skupinky Ergonomické nošení dětí, Nosíme Děti a Nosíme děti-prodej, tam se shání zdaleka nejlépe ( líp než tady nebo i jinde na online bazaru) a holky ti tam i poradí, když se zeptáš.
Šátek má podle mě zásadní výhodu a to při vázání na záda - uvážeš vysoko, s nosítkem to prostě moc nejde (mám srovnání s manducou a tam mi prostě výš jak mezi lopatky dítě koukat nemůže). Pro tebe s větším dítětem bych do toho šla, i kdyby jen na zkoušku.
Ad nosítka - výběr je veliký, zas bych ale vzhledem k velikosti miminka šla spíš buď do rostoucího - třeba Kibi nebo do něčeho většího (Tula Baby). Manduca a ErgoBaby jsou celkem malé (krátký sedák mezi nožičkama).

elekthra
26. led 2016

máme manducu, protože manžel by šátek nesnesl a teď je to super, protože může nosit i on 🙂 navíc manduca jde dát i na záda nebo na bok 🙂