Novorozenec - uspávání u prsa, komplikace. Poradíte, prosím?

always_normal
28. únor 2024

Ahoj, mohl by mi někdo poradit? Mám měsíčního chlapečka.
Kojim plus dokrmuju UM od porodu přes stříkačku ( už jsme skoro vyřadili) syna se snažím uspávat hlavně na prsu jednak kvůli laktaci, kterou chci rozjet a druhak nám nic jiného nefunguje. (Kromě kočárku, to chodíme ven i na 4 hodiny a spí hezky)
Občas máme ale problém i s tím uspáním na prsu, že si třeba dudlá pak prso pustí a probudí se a vztekle háže hlavou a brečí a není schopen se uspat. Pouštíme bílý šum a přes oči má lehce plinku aby je měl zavřené.
Nevíte proč to syn dělá? Měl někdo podobný problém? Jak jinak ho uspat?
Zkoušeli jsme samozřejmě chování, nošení, skákání na míči, šátek, hojdavak, Mojžíšův koš, dudlík ale nic z toho nechce a brečí a vzteká se.

palja
28. únor 2024

@always_normal já jsem to dělala tak, že jsem uspavala u kojení a až prso pustí, tak jsem rychle šoupla dudlík, jinak by se taky probudily. Dělala jsem to tak u obou dcer. Laktaci nám to nepokazilo. Jinak by se taky vzbudily a brečely. Když byly mimina, tak jsem dávala do ruky plinku a kousíček lehce přes oči a tam bylo pár kapek mateřského mléka, to je vždycky uklidnilo.
Ale u první dcery jsme měly problém se spánkem celkově. Tu jsem musela v ruce uspávat nošením až do roku a půl, to bylo celkem peklo. Jinak by nespala a pořád by řvala.

always_normal
autor
28. únor 2024

@palja mě dudlík právě nevezme jinak bych to udělala už dávno 😀 plenku teda dávám ale s mateřským mlékem to mě nenapadlo, tak vyzkouším.

uzivatelkapetra
28. únor 2024

Já byla docela dlouho dudlík, ale to asi nechceš slyšet. Dcera trpěla na břicho, ale strašně a tak jí dudání uklidňovalo.
Když se vzteká, tak prso nevezme? Možná mu trochu stříknout do pusy ať ví, že má hledat.

palja
28. únor 2024

@always_normal to mi právě někdo poradil tady na MK, mliko pravidelně měnit, aby to nesmrdělo 🙂

always_normal
autor
28. únor 2024

@uzivatelkapetra vezme. Pokaždé ale pak ho vyplivne a vzteká se a tak pořád dokola. Buď se tím uspí nakonec a nebo chytne totální záchvat hysterickej a to pak zkoušíme všechno co jsem vypsala, reálně nefunguje nic a většinou se ke spánku uřve.

magdaveselkova
28. únor 2024

Kojím a uspávám 4m a nedá se položit. Dudlík nechce. Takže spí buď na mě nebo venku v kočárku. Že by usnul či spal jinak tak smůla. U první dcery to bylo stejné 😐

uzivatelkapetra
28. únor 2024

Možná břicho, prý u těch nejmenších perilstatika v podstatě stojí a začne se hýbat ve chvíli, kdy se krmí a může to právě bolet. Možná dát před kojením babycalm.

always_normal
autor
28. únor 2024

@uzivatelkapetra dáváme espumizan

kubesovaadelka
28. únor 2024

@always_normal mohla bych ti napsat slohovku o tom, kolik způsobů jsem zkoušela já 🙈🤣 a ještě k tomu to kolikrát zabralo třeba jen dvakrát a pak se zkoušelo zas něco nové. Nejdéle nám vydrželo při posledním večerním uspáváni jak pustila prso, si ji ještě na hodinu minimálně položit na sebe na rameno,aby se mě asi " nabažila". Jinak co u 99% maminek nepřipadá v úvahu a hodně se to odsuzuje, tak je spinkání na bříšku. Každého je to věc, nikomu to nenutím,ale moje dcera je tak naučená už z porodnice, kdy jsem ji nemohla mít u sebe skrz komplikace a až na jednu sestřičku ji tak každý z personálu pokládal, aby byla klidnější, jinak by mě to asi ani nenapadlo🤷. Miminko když leží na bříšku, tak nemá tolik prostoru na to se třeba leknout, když mu spadnou ručičky po úplném vytuhnuti a tak se míň budí, bříško má klidnější, že je v klubíčku apod. Pro mě to bylo největší pozitivum, když už se mi ji podařilo dostat do postýlky.

gransgirl
1. bře 2024

Mela jsem to to same usinala jen na prsu nebo u flasky a nefungovalo na ni vubec nic byla jsem uplne na prasky protoze se nedala uspat a proste brecela ze je pretazena ale ted ve 4 mesicich spinka krasne sama. Staci dat dudlik kterej vzala na milost po asi 3 mesicich a zapnout usinacka a spi. Oni ty deti do toho dorostou stejne jako u kolotoce porad jsem se zkousela az to najednou zacalo zabirat. Dudlik jsem ji strkala taky od porodnice taky nechtela a pak jsem nasla jeden co ji tak nevadil a obcas si dudala chvilicku a pak si zvykla porad ho vyplivuje ale uspi se s nim pak ji ho vezmu ale vsechno chce cas az do nejakyho 8 tydne jsem ji jinak nez na prsu neuspala. Myslela jsem ze se zblaznim jak jsem byla unavena a mrne porad brecelo. Pak se to zlomilo chce to cas. Zkousela jsem vsechny zarucene tipy a kazdej bilej sum co si zkusite predstavit a nic. Hlazeni po celicku mezi nosem ji rozcilovalo misto aby ji to uspalo😁 nejlepe na ni funguje tlukot srdce ale trvalo mi dlouho to zjistit protoze jsem to obcas zkusila a nic a takze jsem si myslela ze to nefunguje ale ted u toho zarucene vytuhne do 20 minut