Reflux u miminka plus podezření na ABKM. Jak přežít a nezbláznit se?

26. lis 2022

Dobrý den,

Mám doma téměř dvouměsíčního syna. třetí týden máme na doporučení pediatričky nutrilon allergy care, kvůli podezření na ABKM. Bolesti břicha sice ustoupily, ale problém nahradil reflux. Nezvraci obloukem, je to spíše tichý reflux, kdy si ublinkne po krmeni když dávám odříhnout. Ale potom se většinou do dalšího krmeni kroutí, málokdy zabere na dele než půl hodiny v kuse, pláče, slinta, no prostě všechno co odpovídá tichému refluxu. Pediatrička nám řekla narovinu, že buď mu máme dat nutriton, ale máme počítat s tím, že opět přijdou zácpy kvůli zahuštění mléka (malý nám nekakal i více než týden a do teď užíváme lactulosu a občas musíme rourkovat, ale už se to zlepšuje postupně). Nebo prostě to nechame tak a bude mít reflux. Samozřejmě se snažím malého krmit ve zvedlé poloze, podkládám jej, na noc spí na levém boku, po krmeni a odříhnutí nechávám dele ve zvedle poloze, nepokladam ihned. Přes den spinká v hojdavaku, bohužel jinde neusne, v náruči být nechce hned začne plakat a chce do hojdavaku a v postylce také neusne. Máme doma i nositko, ale co bojujeme s refluxem, tak ho úplně odmítá, vždy si v něm ublinkne a pak pláče dokud jej nevytáhnu. Jediné místo kde se uklidní je hojdavak, ale tam se krouti a stejně nespí. Už jsem bezradna. Uvítám jakékoliv rady, děkuji 😮‍💨.

cherie24
26. lis 2022

Já měla obě děti blicí, s ABKM a ještě kojené, takže s dietou i pro sebe. No, je to prostě na nic. Pokud nezvrací tak, že ani nepřibírá, asi bych neřešila, ono se s tím moc nedá. Akorát to polohování a smířit se s tím, že pračka jede pořád.

gbp
27. lis 2022

radu nemam. my aktualne jeste zkousime gastrotus, muzes mrknout. ale nezabira ani to🤷🏼‍♀️ nam nezabira nic. nase teda spi rada v nositku, takze tam az mi radne poblije hrudnik (dam tam plinu a zblitou vytahnu nez usne), tak spi nejlip. cely den davam obri bryndaky, co ma pres cele bricho, ale nejlip kdyby byly i pres ruce 🙈 nejhorsi je to v noci 🤦🏼‍♀️ sama neusne, dudlik nechce, takze je furt na prsu. neblije jen kdyz se s ni vubec nehyba, jak ji polozim vedle sebe, tak blije neskutecne, takze ja spim v polosede 🙈 mimino priplacle na sobe 🤷🏼‍♀️ za noc mam uplne mokrou postel, musim prevlict miminalne jednou ji i sebe. je to nechutny, ale reseni neznam.

martulka88
27. lis 2022

Náš syn byl hrozně ublinkávací. Takže spinkal a stále spinká se zvýšením matrace (je na to už zvyklý). Až okolo 9 měs. přestal ublinkávat a ikdyž si říhne, dokáže to udržet. Vyjímečně mu to ujede a to jen po mléce. Po klasickém jídle nezvrací vůbec.

kubesovaadelka
27. lis 2022

Malá ublinkavala taky pořád, teď se stane v 10mesicich tak jednou do týdne že taky stejně jako U @martulka88 ,, malá od porodnice spinká na bříšku. A v nemocnici nám řekli, že většina miminek ublinkava a má problémy s bříškem, ještě není zcela dovyvinuty trávicí systém a tak jsem to dál neřešil,když přibírá krásně 😊

sigyn
27. lis 2022

Meli jsme take refluxare a navic cernou diru, ktera by jedla furt. Nám pomohlo zvýšit jednu stranu postylky o cca 15 cm. Staci podlozit nohy postýlky treba prknem ci knizkami. Na zaludek pak davat babycalm. A treba i 15 min. Po jidle nechat ve zvysene poloze. Odkrkavani pres tygrika a jen prat, prevlikat a porad dokola. Kolem 7 měsíce se to diky sezeni zacalo lepsit. Kolem roku uz zvraceni bylo vzacne.