Zamlklý potrat, jít na revizi nebo si tělo poradí samo?

elilinnet
2. pro 2014

Ahoj, dnes jsem byla na vyšetření v 8tt a vypadá to na zamlklý potrat. Jsem objednaná na revizi, ale pořád přemýšlím, jestli by nebylo lepší, aby si tělo poradilo samo.
Také mám obavy, protože budu teď doma sama, tak nemám moc kam dát starší dítě, kdybych musela do nemocnice.
Musí se se spontánním potratem do nemocnice?
Díky moc za informace.

zabzulka
2. pro 2014

@elilinnet ahoj, je mi líto čím procházíš, na začátku roku jsem zažívala to samé.. chtěla jsem, aby si s tím tělo poradilo samo, bránila jsem se revizi..čekala jsem tři týdny, vařila se ve vaně, prolívala svařákem, složila s mužem tři vlečky dřeva, brala homeopatika a šla na akupunkturu..nic..čekání bylo psychicky hodně náročné, po třech týdnech mi už dr. další prodlevu nepovolil a podstoupila jsem revizi. Bohužel se mi po ní objevily komplikace, já prostě věděla, proč na ni nechci jít, ale co se dá dělat. Rozhodně zkus počkat, uvidíš, možná začneš špinit a půjde to samo, hodně štěstí, jestli se to tak dá říct.

leikkka
2. pro 2014

já to prožila v únoru 2012,zamlklý potrat v 8tt, na revizi jsem šla ještě ten den, lékař vysvětloval, že si s tím sice tělo poradit může, ale taky nemusí, že tam může být i několik měsíců a nic bych nepoznala a ohrozilo by to i mě. Vzhledem k mým zdravotním gynekologickým problémům jsme revizi podstoupili a za 2m pak otěhotněli znova 🙂 držím pěstikčy ať to co nejdříve přebolí a brzo se zadaří

lucifereeek
2. pro 2014

já byla na revizi na konci 8tt, ale krvácela jsem jak dˇas, v noci mě i sestra chodila kontrolovat, na revizi jsem šla ale až za další 2dny, i když mimčo odešlo nakonec samo - tak mě poslali na revizi na důkladné pročištění.

herminka
2. pro 2014

Co jsem tak vyčetla, v zahraničí spíš nechávají ženu potratit přirozeně, u nás se volí revize. Moje zkušenost - zamlklé těhotenství se zjistilo v 9. týdnu, na výběr jsem neměla, dr. mě posla hned na druhý den na revizi, a musím říct, že mi hodně pomohla psychicky, bylo to takové psychologické "zakončení" těhotenství a zároveň nový začátek. Neměla jsem žádné komplikace a za 3 měsíce jsem otěhotněla znovu, tentokrát už se zdárným koncem.
Držím palce.

bajana
2. pro 2014

Ja som za prirodzeny potrat, mam s nim osobnu skusenost.Na odporucanie dr. som po zaciatku spinenia cakala a potratila do 2 dni. Sice som dost krvacala a dost to bolelo, ale na rozdiel od herminky som potrat povazovala za dobre psychicke zakoncenie tehotenstva. Po dalsej MS som otehotnela znovu, tentoraz uspesne. V kazdom pripade ale treba po spontannom potrate na kontrolu, niekedy je nutna revizia, mne stacili injekcie oxytocinu a docistila som sa sama. Inak mrtvy plod som nosila nevedomky skoro mesiac.

82jana
3. pro 2014

Já mám po revizi od čtvrtka, zamlklý měl být 8tt a byl 6 tt a krvácela jsem a také jsem si přála ,aby to odešlo samo, ale pak už jsem měla bolesti jak při hodně silné ms a to se terpve rozjíždělo a nakonec jsem byla ráda, že ležím v nemocnici a že mi tu revizi udělali i když teda takový strach, když mě uspávali z toho, že se neprobudím, jsem ještě neměla a to už mě uspávali po třetí :( ! Já myslím že samovolný potrat musí strašně moc bolet a být na to doma sama, to bych nezvládla ☹ !

nonacek
3. pro 2014

@elilinnet Já nesla odešlo to samo a sám gynekolog my řekl,ze nemusím,ze se to vyčistí menstruaci

elilinnet
autor
3. pro 2014

Holky, moc děkuju za reakce! Tak vidím, že stejně každá má jinou zkušenost. Jsem objednaná za 14 dní na revizi, ale doufám, že se to do té doby vyřeší samo.. i když jak to čtu, tak nevím, co je lepší. A mám radost, že tolik Vás hned potom úspěšně otěhotnělo, tak snad se nám pak taky zadaří!

teenyel
3. pro 2014

@elilinnet ahoj, prosla jsem si tim ted v zari. Rozkrvacela jsem se sama, nechala si v nemocnici 2 dny po sobe pichnout injekce "metanu" nebo jak tomu rikali,zacala jsem pit silne salvejove caje, matu a cervene vino....a za 14 dni na kontrole krasne cisto...krvacela jsem celkem 6 dni. Ale 15 dni na to ovu, za dalsich 14 dni MS a dalsi MS uz nedorazila. Takze jsem pro vyzkouset si pomoct sama.

ppetrac
3. pro 2014

Je mi to líto. Já bych se teda asi bála nějakého zánětu, kdybych čekala třeba dva týdny, jestli si tělo poradí samo. Mně takovou variantu ani neřekli, automaticky jsem šla na revizi.

bartkat
5. pro 2014

Já prošla vyčištění včera, byl to rychlý asi půlhodinový zákrok, zadna bolest nic, ted jen slávě špiní. Doufám že MS doráží brzo aby mohlo byt mimi co nejdříve, jo podle MS jsem byla 7+1

sleepers
10. led 2015

Ahoj všem,

dle posledních zpráv to u mě taky vypadá na zamklý potrat. MUDr. mluví o tom, že bude asi potřeba revize. V pondělí jdu ještě do Podolí, kde mají vyloučit mimoděložní-pak je to jiná situace....
Ale v případě, že byl opravdu zamlklý p. ráda bych se vyhla revizi. Od začátku těhotenství nešpinít, nekrvácím, nic mě nebolí. Myslíte, že se krvácení spustí samo? Případně dá tomu nějak pomoc?

bajana
10. led 2015

@sleepers ja som zacala krvacat zaciatkom 11tt, plod mal velkost 6+4tt, ale vraj sa po odumreti scvrkava, takze netusim, ako dlho som v sebe nosila mrtvy plod.....moja dr. mi po zaciatku spinenia doporucila tyzden pockat, ci sa vycistim sama a stlacat si bod na vonkajsej strane dlane medzi palcom a ukazovakom....neviem, ci to pomohlo, ale do 48 hod. bolo po tom...este by som vyskusala riadne horuci kupel

jednoducho_maria
Odpověď byla odstraněná
Zobraz