Od té doby, co mám dítě, blbě usínám

jahodi
19. čer 2016

Stává se vám někomu taky něco podobného? Naše malá spí přémo "bezchybně", vůbec nás v noci neruší až na vzácné výjimky , ale od té doby co jí máme, já usínám třeba dvě hodiny, nedaří se mi "zabrat". Teď jsem nachcípaná, jakmile lehnu mám plný nos a tím pádem je to ještě horší a fakt mě to už štve. Tak malá mě nebudí, ale já se špatně vyspím i bez toho. Co s tím..?

achjonetusim
19. čer 2016

No jé je, no jasně. A do toho se chlapeček v průměru dvakrát třikrát za noc vzbudí.... Sice stačí pohladit nebo pár vteřin pochovat a je zas limbu, ale maminka pak čučí nejmíň dvacet minut do stropu 🙄 😅 🙂

drakenn
19. čer 2016

Myslim, ze je to normalni. Matersky instinkt. Mamina je proste v podvedomi ve strehu, aby zaznamenala jakykoliv pohyb detatka. Pokud vam dite spi ulazkove a je to vlastne zbytecne, instinkty porad pracuji. Zkusila bych si vsugerovat, ze klidne usnu, ze cokoliv bude s ditetem, probudi me to

alcar
19. čer 2016

Prvni rok male... hruza. To byla doslova spankova deprivace (kojeni, caste buzeni dcery). Druhy rok, i kdyz uz mala spala dobre, jsem se z te spankove deprivace vzpamatovavala a ucila se, jak zase spat normalne. Ted tretim rokem uz zase spim celkem obstojne. I kdyz tech 6 hod spanku mi zustalo a vic proste nenaspim. Myslim ale, ze uz se to nikdy nevrati do tech stejnych koleji jako pred ditetem.

jahodi
autor
Autor odpověď smazal
Zobraz
somalicats
19. čer 2016

@alcar Vrátí se to do starých kolejí, ale musíš být trpělivá 😀. Já začala normálně spát cca kolem šestého roku nejstarší dcery. Pak to bylo do jejích deseti v pohodě, než jsem znova otěhotněla. Teď už je spánek zase mizerný. Jinak já to nemám tak, že bych nemohla usnout, ale ten spánek je fakt lehký, vzbudí mě věci, které by mě za jiných okolností nebudily, prakticky každé šustnutí.

veeeraf
19. čer 2016

mám stejný problém, malý se budí i 5x, jen mu dám dudlík a spí dál, ale mě to naruší spánek a než pořádně zaberu je zase auf..takhle jedu už 7 měsíc a čekám jen na zlom 🙂.

kaja2016
19. čer 2016

@jahodi Myslite jako, ze pak i v noci budite? Ja bych popremyslela, proc vlastne nemuzu zabrat a proc se budim (nerviky z neceho?). Ja nemuzu usnout, nebo se budim, kdyz mam stres. To je opravdu tezky soudit, cim to je. Ja bych to zkusila nejak resit, protoze tohle by me dost nicilo zivot. Mozna zkusit navecer najet klidovej rezim, nedelat nic akcniho a prez den se hodne fyzicky vycerpat, treba si jit s kocarem zabehat, pokud to lze.

sonja01
19. čer 2016

Mám to téměř od narození syna. Nejdřív byla nespavost součástí poporodní deprese, teď se to sem tam taky vyskytne. Přesně jak píšeš, byla jsem nemocná, rýma, kašel, trvalo dvě hodiny než jsem usnula. Byl to trochu spouštěč. Zatím mi stačí přírodní preparáty - sleepnox, persen a do hodiny většinou zaberu. Někdy nemohu zabrat, když mě syn vzbudí v noci, chce to uspořádat myšlenky na jednu neutrální věc (mě pomáhá namotávat v duchu klubko bílé příze - nevím proč 😀 ), i když je to těžké.

jahodi
autor
Autor odpověď smazal
Zobraz
jahodi
autor
Autor odpověď smazal
Zobraz
myskaol
19. čer 2016

Mi říkej, když spím třeba 9 hodin, vstávám víc unavená jak si jdu lehnout 😀 a když byl malej u babičky na hlídaní, když jsme měli s přítelem výročí, spala jsem 6 hodin a čilá jak rybička. Prý je to tím, že i v podvědomí cítíš napětí, když je dítě doma a nějaký senzory snímají každý jeho pohyb 😀

kika_21
19. čer 2016

@jahodi Já se nenutím do spaní.A funguje to. Jelikož mám poměrně bohatý vnitřní svět, ležím a zkusím se dostat obrazně někam jinam. Ne ale nuceně-musí to přijít samo. Muž má metodu vypnout mozek, na nic nemyslet-stejně nic nevyřeším-a spát. To u mne nefunguje. Pokud nespím déle, napiju se mléka-četla jsem, že i to pomáhá a doopravdy to spolu s mou nenutící metodou funguje.

sapinek
19. čer 2016

měla jsem to s dcerkou taky, ale ta se tedy budila i 15x za noc, takže jsem si vypěstovala opravdový problém.. než jsem to stačila řešit, otěhotněla jsem podruhé. Teď mám malého synka a ten mě společně s dcerkou vyléčil. Jsem totiž už tak utahaná, že opravdu zaberu téměř hned, jak lehu :D Né, že bych si s dcerkou odpočinula, máme dům v rekonstrukci, domácí zvířenu a tak. ale teď je to vážně jinej level :D takže má rada: pořiďte si druhé dítko 🙂 jediný problém, co mám teď se spánkem je ten, že ho mám opravdu žalostně málo
.. ne a teď vážně: může pomoci meduňka, kozlík, prý je dobrá i skořice, sklenka piva před spaním, mně zaručeně uspává vyprávět a číst dcerce pohádky na dobrou noc

alcar
19. čer 2016

@somalicats diky za povzbuzeni. 😀 Snad se taky jednou dockam. 🙂

@jahodi jeste by mohlo pomoct cervene svetlo v loznici. Staci jen pozicni do zasuvky. Cervene svetlo pomaha produkovat spankovy hormon melatonin. Naopak modre svetlo jeho uvolnovani blokuje, takze pokud mas v loznici modre svetlo (staci budik), tak pryc s nim. Totez u male.