Neschopenka - psychické problémy. Vystaví mi ji psychiatr?

25. bře 2023

Dobrý večer. Nebudu tady psát slohovky. Zajímá mne, jestli tohle někdo řešil. Mám ocd a panické ataky. Nějak už dál nemůžu, je toho na mne hodně v práci i celkově. Potřebuju pauzu. Není mi vůbec psychicky dobře.. Mám psychiatričku a chodím i na psychoterapie, mám pocit, že to je ještě horší. Beru citalec.
Myslíte, že je možné od psychiatričky si vyžádat neschopenku? A na jak dlouho se dává? Děkuji za odpovědě. Blbě odpovědě si nechte..

kelerub
25. bře 2023

Je to sice už nějaký ten pátek, co jsem naprosto vyhořela. Ráno jsem se vzbudila a při představě, že budu muset do práce jsem se nervově zhroutila. Manžel mě zavezl k obvoďákovi, ten mi napsal okamžitě nemocenskou, předepsal léky a dal mi doporučenku k psychiatrovi. Zkrátím to. Doma jsem pobyla přesně půl roku. Za tu dobu jsem se dala psychicky dokupy a šla do práce. A dokonce ráda. Takže i na hlavu můžeš mít nemocenskou. Pokud ti jí nenapíše psychiatr, tak obvoďák určitě.

lenickakl
26. bře 2023

Blizkej pribuznej mel neschopenku skrz psychicke problemy.

martulka88
26. bře 2023

Ano lze a měl by to napsat i obvodní.

luhana
26. bře 2023

Mám v praci kolegyni, která také trpí psychickymi problémy a když je toho na ni už moc, tak požádá obvoďáka a doma si na neschopence odpočine. Ať je brzo líp.

j.a.n.i
26. bře 2023

@martulka88 No, pokud se zakladatelka leci na psychiatrii, tak nejak nevidim duvod, proc by mel neschopenku psat obvodak.

ele_nka
26. bře 2023

Ano je, také jsem byla takto pár měsíců doma. Držím palce, ať je brzy lépe.

konidana
26. bře 2023

Ano v pohode. Delku urci lekar po dohode s tebou, jak na tom budes. Mne neschopenku v cki doslova vnutili, kdyz jsem tam prisla a videli mne. Mela jsem ji nakonec 6 tydnu. Tyden doma, a 5 tydnu jsem pak dochazela denne na psychotetapie

autor
26. bře 2023

Děkuji za odpovědě. Jen mne to je nějak blbý, si o to,, prosit.. Taky už jsem v ty fázy ze mam jít v úterý do práce a pomyšlení nato že musím mezi lidi je pro mne strašný. Docházím i na terapie ale zatím je to snad ještě horší.. Psychiatričku vidím raz za měsíc..

konidana
26. bře 2023

V pondeli psychiatricce zavolej a domluvte se. Bud te pozve nebo ti napise neschopenku rovnou. Pokud by to neklaplo, tak mas v zaloze jeste obvodaka.

konidana
26. bře 2023

A jak prosit? Kdyz tam jses 1x za mesic, jak ona muze vedet jak ti zrovna je? Urcite ji zitra zavolej! Nebo tam rovnou dojdi.

lilian2111
26. bře 2023

Myslím že to určitě půjde. Drž se 🍀

autor
26. bře 2023

Děkuji Vám všem za odpovědě. Určitě ji zavolám. Můj obvodak o mém psychickém stavu ještě neví..

atraps
26. bře 2023

Tak si sebou vezmi dokumenty (aby obvodak videl, že už navstevujes psychol.psychiatra), když neví o tvým stavu