Jak často vám doma beží televize?

cekypetra
6. kvě 2021

Holky,

jen pro zajimavost, jak casto vam doma bezi televize pro deti? Tim myslim male deti do 5let veku a porady stylu Decko, Bing, Krtecek, Masa a medved, Peppa, pisnicky Little Angel, Cocomelon, atp? Mate vyhrazene casy, napr rano, vecer, k jidlu, kdyz potrebujete neco udelat bez deti, kdyz si deti reknou? Jak to mate doma?

Diky a pekny den,
Petra

bubinko1506
6. kvě 2021

Ahoj, moji maju 4,5 roka. Ked boli doma a ja som mala HO, mali povolenu hodinu doobeda, ale pod podmienkou, ze predtym si museli dat hracky na poriadok a museli vypracovat pracovny list. Cez vikend tiez max. 1 hodina doobeda. Velakrat sa stane, ze cez vikend ani nestihnu pozerat rozpravku😊

petrasipkova1
6. kvě 2021

Kdyz nechodila dcerka do školky tak koukala po obědě než jsem uspala mladšího a pak koukají na vecernicek večer plus další pohádku po večerníčků na Dcku. Když se syn vzbudí moc brzo, třeba okolo šesté, tak to zapneme někdy taky a dospavam na gauci. Někdy jsme cely den pryč tak nekoukaji vůbec, jak kdy, podle počasí, nálady na všech stranách 😂 všeho s mírou.

me_druhe_ja
6. kvě 2021

To mě zajímá: Synovi bude rok a půl a ještě nechodí, navíc má 3m ségru a doma se dost nudí někdy. Co by mohlo bavit takový malý dítě? Nechci mu to pouštět samozřejmě celý dny, ale klidně dvakrát denně 15-20min by nevadilo. Já se v těch dětských pořadech nevyznám. 😀

alubif
6. kvě 2021

Běžné jen večer déčko, večerníček a dvě pohádky po něm. Když je hnusně nebo je nemocná má poo delší animovanou pohádku.

alik20
6. kvě 2021

U nas bezi furt

malinkaelinka
6. kvě 2021

Dcera necelé dva roky, nic takoveho neznám a nepoustim, jen ráno si občas pustím podrobnou předpověď počasí, výjimečně odpoledne zprávy, ale jen pokud se děje něco významného. Nějak nemám potřebu na nic jiného koukat a televizi jako kulisu nenavidim, nejsem pak schopná se soustředit. Občas mi dělá problém i rádio v autě 😅😅😅 většinu věcí doma děláme s dcerou spolu, když je den vůbec, radši vypadneme ven a neděláme nic.

ee.liska
6. kvě 2021

@cekypetra TV mám puštěnou celý den. Střídá se Rebel, Zoom, ČT24 a Sport.

amazonkajanik
6. kvě 2021

@me_druhe_ja v tomhle věku syna chytly Všetečkovi, ale bacha, je to drží a rodiče šílí 😂

klokanka31
6. kvě 2021

@me_druhe_ja Naše malá má rok a když potřebuju uvařit nebo uklidit a potřebuju aby nevyváděla neplechy, pustím Boba a Bobka a to jí baví.

martt
6. kvě 2021

@me_druhe_ja Moje syny bavil Mickeyho klubík a mašinka Tomáš.

keksik002
6. kvě 2021

V podstatě nonstop, ale spis jen jako kulisa a ztlumena, kdyz je pohadka co chce vidět tak koukne. 🙂

pipi_puncocha
6. kvě 2021

Pravidelně po večeři jeden díl Krtečka než se jde koupat. Výjimečně pustím přes den, když se potřebujeme někam dostavit na čas a já musím rychle sbalit věci, něco nachystat, obtelefonovat. Syn má rok a půl, zatím nic jiného než Krtka nepouštím, z těch moderních mám zatím hrůzu, ale jistě nás to taky čeká.

petrasipkova1
6. kvě 2021

@me_druhe_ja to jsem poustela písničky z YouTube, Lidovky, čiperkove a fihatralala

aniea
6. kvě 2021

Dceři jsou 3 roky a na tv kouká ani ne půl hodiny denně, teda pokud není u babičky tam kouká o něco dyl. Ale ji to nějak nebaví, radši dělá jiného. Takže TV pouštíme až těsně než jde spát. Občas si ji pustí sama, sedí tam 5min a vola na mě že už to vypla..

lovemusicsun
6. kvě 2021

Dcera 3 roky. Pouštím jí to když musím pracovat, občas si řekne sama, tak když je hodná a uklidí hračky, tak pustím. Večer koukne na večerníček nebo nějakou pohádku, když se mladší koupe. Kouká na různý věci, hodně jí baví různé tvoření z plastelíny, stavění domečků z kuliček nebo kostek a tak. Hodně kouká na anglické písničky. Jinak klasika jako Krtek, Bob a Bobek, Smráďa a Bláťa v sobotu ráno atd. Teď objevila Frozen. Když byla menší, tak jsem jí pouštěla hlavně české písničky.
Mladší má 13 měsíců, ještě jí to moc nebere.
Já televizi nezakazuju, pokud na ní nechce koukat celé dny. U nás obecně televize moc neběží, koukám tak na zprávy a na Přátele (které jsem viděla už 150x). Když je nějaký zajímavý sport nebo nějaká výjimečná událost, tak koukáme víc, jinak radší poslouchám ticho 😄

bemo
6. kvě 2021

U nás dopoledne, cca 1 - 1,5 hodiny a někdy ještě večer, když mají vše včas hotové, tak jim pustím Lví hlídku. Ale to není každý den a jeden den v týdnu si pustíme pohádku jako dohromady. Jinak mi to dost vadí mít jen tak pouštěnou Tv.
Když neměli děti domácí školu a byla normální situace, tak jsme ji nepoušteli ani ráno,protože jsme šli hned ven.

lizzie02
6. kvě 2021

Děti 3 roky a druhé 8 měsíců, starší kouká večer večerníček a po něm dvě animované pohádky 😊 teď máme náročnější období na uspáváni mladšího, takže občas pustím, aby mi ho nevzbudil, když uspávám😊

jana_zofie
6. kvě 2021

@me_druhe_ja youtube pisnicky ze super simple songs. Manzel na malou mluvi anglicky, ale asi ani u cesky mluvici rodiny to snad nevadi. Dobre animace, hodne zviratek. Obcas kdyz neco delam v obyvaku u toho, tak komentuju zviratka. Takze kdyz je Old McDonald had a farm, tak mi vzdycky sama ukazuje zviratka a rika k tomu zvuky. Cesky, celkove jak s ni mluvim vic ja, tak manzelovi sice evidentne rozumi, ale zvireci zvuky rika "cesky".

barulina
6. kvě 2021

Rano zapnu, vecer nez usnu vypnu. Maleho tv nezajima a s dcerou se dicame cilene jen na urcite veci. Takze vseho vsudy opravdu sledujeme tv denne max hod a pul. Ale vadi mi to ticho kdyz nehraje,

treasurka
6. kvě 2021

@cekypetra DO pěti let jsem to pouštěla jen výjimečně, např. když hrozilo, že utrpí mou péčí nějaký úraz ;) Pravidelně běží Večerníček.

tynka9
6. kvě 2021

@me_druhe_ja v téhle době (a podobném věku dětí) jsem občas pustila krtecka nebo nějakou krátkou pohádku, když jsem potřebovala uspat malou. Starší jí rušil a u pohádky občas vydržel alespoň chviličku sám než malá usnula.

Jinak pro zakladatelku. Záleží na počasí, náladě dětí a tak. U staršího jsem do dvou let nepouštěla téměř vůbec, se vším mi pomáhal. Teď je mladší dvouletá, starší 3,5 a je to jak který den. Občas dopoledne max hodina. Snažím se je zabavit bez televize, ale někdy dělají třeba u vaření takové blbiny, že jsem ráda, že se chvilku zabavi u pohádky. Po obědě dávám spát mladší, neusne jinak než v kočárku (do 15 minut je tuhá), tak to má starší svou chvilku u ntb, kde má na YouTube oblíbené traktory. A večer většinou bývá vecernicek a pak 1 pohádka po něm. Na mě je to skoro až moc, ale někdy mě to fakt zachrání nervy hlavně při vaření. Navíc mě štve, že mladší je neskutečná divačka, přišla k televizi driv než starší, no. Těším se teď na lepší počasí, že budeme víc venku a televize půjde zase trochu víc stranou.

kometkak
6. kvě 2021

Máme tv jen internetovou.. youtoobe, netflix a stažené pohádky, podle našeho výberu. A pouštíme když je špatné počasí. Jinak mi logičtější příjde jít ven. A vyjímečně v sobotu ráno když se chceme s mužem o chvíli dýl vyspat a nevstávat v 6. Jinak je lepší, když si hrají třeba s legem, kreslí si a vlastně jakákoli jiná závaba i nuda, než pasivní sledování..

sudylichozrout
6. kvě 2021

Nemame TV, takze mam zcela jednoduchou odpoved 😉

jana_zofie
6. kvě 2021

Kdyz je venku hnusne, tak treba i 3x denne, ale jen chvilkove predely, celkem asi hodku? Proste kdyz si potrebuju na chvilku nsednout a malou ztovna nic jineho nebavi. I tak ale musime u kravicek bucet a prasatek chrochtat. Obe.

felixfelicis
6. kvě 2021

Tv jako takovou nemame, pohadky poustime1x-2x denně ve vyhrazený čas - funguje to dobře, deti to motivuje k plnění večerních povinnosti a jindy to po mně neloudi, sledování pohádek je jasné dané (kdy a co musí být hotovo). Vybíráme na Netflixu a HBO.

g_m
6. kvě 2021

Dvě děti 2,5 a 4,5roku - ráno vstávají před 6, jdou do obýváku a +-30/40min se dívají na JimJam, pak jdeme snídat, dalších 30min je po obědě, než jde prcek spát. Pak večerníček + pohádky potom. Když je venku hnusně, tak klidně častěji.

gracinka7
6. kvě 2021

No 90% toho, o čem píšeš, vůbec neznám 🙈
My tak obden pustíme 2 díly ovečky Shaun nebo Traktory Toma. Výjimečně (při hodně hnusném počasí, kdy se nedá jít ven) pustíme dlouhou pohádku.

cilkat
6. kvě 2021

Taky prakticky celou dobu, co jsme doma (často jsme půl dne venku), ale je to spíš kulisa. Když nemají kluci puštěné šmouly a je doma muž, pouští přírodovědné dokumenty. Prostě je zvyklý, že "nesmí být ticho".

konidana
6. kvě 2021

Cca od 3 let koukaly vždy rano hned od 6 jak zaclo decko. Bud na probuzeni do skolky 15min.nebo 2 az 3 hodiny dokud jsem nebyla schopná vstat ja ( vikendy). Nekdy poo pohadka protoze doma pres den nespaly. Vecer cca 1h , vecernicek a pak do ovecek na decku, ale to az starsi, treba od 5 , 6 let. Casto jsme nebyli o vikendech vubec doma a byli jsme bez tv uplne. Takze se to nejak vyrovnavalo.

codal
6. kvě 2021

Mám holky 2,5 a 4,5 a pouštíme po snídani, když jsou oblečené, vyčištěné zuby atd. na půl hodiny pohádku, ale ne TV, ale vybírají si buď z disku nebo YouTube (večerníčky nebo Šmoulové) a kolem čtvrté pouštíme cca na hodinu, někdy hodinu a půl, když dělám večeři, dávám si kafe nebo uklízím, to si pouští hrané české pohádky (Tři oříšky pro Popelku, Jak se budí princezny atd ), někdy dovolím celou, když jsem hodně unavená nebo mám víc práce, někdy si pustí půlku a druhý den dokoukají. Televizní program nevyužíváme.