Dotaz na školku ohledně placení. Jak to máte vy u placení obědů?

mufikmarta
1. lis 2020

Dobrý den všem prosím vás chtěla bych se zeptat jak to máte vy ostatní ve školce,ohledne vyúčtování obědu jak vám to dávají vědět. Unas to chodí tak že paní ředitelka vyvěsi papír se jmény a Částkami a potom dopisuje data kdo a kdy zaplatil je to prosím všude takhle nebo to máte jinak děkuji za odpověď a všem přeji krásný den

kesurka
1. lis 2020

@mufikmarta platíme přes účet

1lenuska1
1. lis 2020

Mame zrizene inkaso s limitem 1000,- a vedouci skolni jidelny vzdy strhava konkretni castku, co dite projedlo. Zpusob verejne evidence plateb u vas je tedy ponekud... zvlastni 🙈

luci_ela
2. lis 2020

U nás každý měsíc cca kolem pátého dostaneme papír kde je celková cena, jak za školné tak za stravu a bazén.

prdecek
2. lis 2020

platíme inkaso, myslím si, že by vyvěšovat jména neměla, spíš pod nějakým číslem, když už teda. To co neprojí, tak nám jednou za půl roku vrací zpátky na účet.

terez94
2. lis 2020

@mufikmarta taky máme inkaso s limitem 800,-. V hotovosti chodíme platit pouze půlroční úplatu a to po výzvě ze školky z e-mailu. 😊

ireniq
2. lis 2020

My dostáváme lísteček s měsíčním vyúčtováním, ale stejně platíme každý měsíc stejnou částku trvalým příkazem a na konci školního roku nám přeplatek vrátí. Dřív nechávali lístečky v šatnove poličce každého dítěte, teď je dávají paní učitelky každému rodiči do ruky, z nějakého důvodu, který jsem přeslechla.

smudlinky
2. lis 2020

dřív jsme měli inkaso ( školky měli vlastní jídelnu) Protože už jsme v jiné školce, které vaří ZŠ dostáváme složenku- platíme z účtu. Inkaso prý nejde- vím od cca 3 školkách pro které daná škola ještě vaří, takže mi není jasné v čem je problém.

astyna88
2. lis 2020

Nám preplatky chodí vždy v září nebo v lednu na účet, nikde nic nevisí. Zálohy platím každý měsíc stejně.

malenka3
2. lis 2020

Platíme stejnou částku každý měsíc (na 20 dnů) a dvakrát do roka se vrací přeplatek. Vše na účet, žádné seznamy kdesi.

kakba
2. lis 2020

Ve sktince najdu listecek s vyuctovanim. Pres ucrt zaplatim.

martt
2. lis 2020

@mufikmarta My to máme přes školní stránky, kde máme svůj vlastní přihlašovací kód a tam vidíme i zůstatek kolik mu tam zbývá peněz.

zrzeckas
2. lis 2020

My dostaneme papir s castkou do skrinky (kazdy sve)... Dostaneme to par dni pred placenim, ktere je u nas 15. v mesici (kdyz to nevychazi, tak pted nebo po, podle toho, kdy to je) platime pouze hotove....... Snad to brzy zmeni 😃

terezz29
2. lis 2020

Každý měsíc posílám stejnou zálohu, když vznikne přeplatek, vrátí nám ho na konci šk. roku.

patypresdevaty
2. lis 2020

U nás si strhávají inkasem. Rozpis, kolikrát tam dítě jedlo je na vyžádání, kdyby si to chtěl člověk zkontrolovat.

jannca82
2. lis 2020

Platíme každý měsíc stejnou zálohu a na konci školního roku je vyúčtování. Preplatek vrátí na účet nebo osobne.

ajja87
2. lis 2020

@smudlinky jednoduchý, protože si to uctuje každá školka sama, maji přehled i tom kdo kdy chodil do školky atd. Z logického hlediska by to samozřejmě měla dělat jídelna, ale je tp pro ně administriva navíc... Takhle ono pošlou jen částku za celkově odebrané obědy a je to...A nehledě na to, že většinou škola neposílala svačiny, které si školka beztak (alespoň u nás to tak ve školkách je) dělá sama a ty platíš celou částku stravy včetně svacin, ty pak školka odecita a posílá jen částku za obědy... Prostě administrativa...

@mufikmarta jinak u nás to do loňska bylo podobně, dostali jsme lísteček s celkovou částkou odebrané stravy + skolkovne a pak pri placení v hotovosti podepisovali papír, kde už jsi mohla vidět seznam všech i s castkami... Mě teda popravdě nikdy nenapadlo hledat kolik kdo odebírá, je mo to sumak, takže jsem se nikdy na jiný jména nedívala... Vím, že je tu nějaká ochrana soukromí, ale na druhou stranu, dřív to bylo běžné a jako hlavně v dnešní době sociálních sítí mi to přijde postavené na hlavu(nemyslím teď obědy, ale celkově ochranu soukromí), když si tam lidé o dávají kde co a ty si to jednoduše můžeš dohledat... Ale to je jiná debata
Jinka teď už platíme inkasem

jajulin
2. lis 2020

@ajja87 souhlasím, do nedávna jsme také měli v šatně na nástěnce papír, kde byl celkový souhrn, kdy které dítě bylo ve školce. Nevidím v tom problém, však cena školkovného a i za jídlo je pro všechny stejná.

Teď máme na webu školky možnost jídlo sami přihlašovat a odhlašovat. Každé dítě tam má svůj účet a je možné mu tam posílat peníze jakkoli pravidelně (samozřejmě aby bylo v plusu). Mně to vyhovuje maximálně, protože v září tam pošlu 5 tisíc a pak se půl roku nemusím o nic starat.

smudlinky
2. lis 2020

@ajja87 nemáš pravdu, my obědy platíme dopředu, ne zpětně. Svačiny dodávají také ze školní jídelny.

fouskovi
2. lis 2020

Přijde mi do SMS částka za obědy a plus skolkovne

a_lexa
2. lis 2020

@mufikmarta Na začátku školního roku je stanovena částka za obědy, kterou máme každý měsíc zaplatit a tu posílám každý měsíc z účtu. Platím vždy na následující měsíc (tj. předem) Na konci roku je vyúčtování kde nám vrátí peníze za neprojedné jídlo. Nikde nic nevisí. Pokud se stane, že platba školce na daný měsíc nedorazí, jsem upozorněna učitelkou (které to řekne hospodářka) , při vyzvednutí dítka, že nedorazila platba, abych se na to podívala. Jednou se mi stalo, že změnili č. účtu a já to nějak vypustila a platba šla na zrušené číslo účtu, odkud přišla zpět, takže mě upozornili, že jim platba nedorazila.

ajja87
2. lis 2020

@smudlinky tak třeba u vás to tak je, u nás se ve školkách platí zpětně, ze doopravdy odebrané obědy a svačiny si školky dělají samy...

eithelwing
2. lis 2020

Vesnická školka, málo děti, každý dostane papírek od ředitelky, ale žádné veřejné vyvěšování.

almara2
2. lis 2020

Skolkovne platím trvalým příkazem, stravné taky. Už se mi třeba stalo, že vedoucí jídelny mi volala, ať nic neposílám, že mám přeplatek apod.

iulia
2. lis 2020

Platíme zálohy, k jídelním účtům máme přístup přes web, takže mám přehled. Přeplatky se vrací až po ukončení docházky v MŠ.

lucinek
2. lis 2020

Platime vždy dopředu máme limit na inkaso. Pokud dítě už zaplacený měsíc chybí tak se to odrazí na částce v dalším mesíci.

izz76
2. lis 2020

Každý měsíc dostaneme lístek do skříňky s vyúčtováním, doma zaplatím přes účet.. Připadá mi trochu zvláštní někde veřejné vypisovat kdo kdy zaplatil..

properjoey
2. lis 2020

Máme vyvěšeno každý měsíc má webu školky, každý pod svým variabilním číslem.platime převodem

eva118
2. lis 2020

Někde mají trvalý příkaz a vrací se stravné v pololetí a na konci školního roku a někde mají inkaso a kuchařka si stahuje částku poníženou o odhlášky. Vyvěšená jména na nástěnce by být neměla, já nesmím podepsat ani výkres celým jménem kvůli GDPR.

lenickakl
2. lis 2020

Strhává se z účtu inkasem, zálohovaně dopředu.. Pak další měsíc se případné rozdíly vyrovnávají. Chodívalo nám i vyúčtování mailem. To už teda teď nechodí nějakou dobu, nevím proč :D

takyjedna
2. lis 2020

Platime kazdy mesic stejnou zalohu na stravování + skolkove a kdyz dite chybi, tak preplatky vraci na účet. Taky mame na dverich vylepeny papir, co kdy kdo ne/zaplatil. No a co🤷‍♀️ Jestli je tam nejaky Lojzik od Novaků tisicovku v plusu nebo stovku v minusu, mi muze byt ukradeny, kdyz ho ani neznam..