Obuv do (lesní) školky. Jaké boty dáváte?

1. bře 2024

Ahoj, kdo máte děti v lesní školce či chodí ven za každého počasí, jaké boty dáváte? Na zimu jsme koupili kvalitní kožené barefoot boty a pak v podstatě celou prochodil v zateplených gumákách. Protože i když mrzlo tak se mu od sněhu promáčely. V krámu jsme zkoušeli i ňáký určitě nepromokavý asi superfity ale přišlo mi že v tom tu nohu vůbec neohne. Doporučte mi prosím nějaké botky na jaro aby neprovlhli a zároveň v nich nebyla noha jak v kanadách. Klidně mi doporučte i botky na příští zimu.

konidana
1. bře 2024

Kozene boty se musi kazdy vecer nechat uschnout a pak pred pouzitim naimpregnovat. Idealne nejakym voskem na kuzi. To pak den az dva vydrzi i brouzdani v mokre trave ci listi (to je nejhorsi na promachani bot)

autor
1. bře 2024

@konidana jakože impregnuješ před každým použitím? Takže denně?

michaela666
1. bře 2024

Malá nosí Jonapky, ven chodíme za každého počasí včetně deště. V zimních i celoročkách skáče do kaluží nebo břečky a nikdy nepromokly. Zimní s membránou impregnuju 1 týdně a boty jaro/podzim tak jednou za 14 dní.

konidana
1. bře 2024

No my imregnovali pred kazdym vikendem, kdyz jsme s mrnatama jezdili na vandry. Do normalni skolky nebylo potreba impregnovat. Ale jestli chodi v marastu kazdy den, tak ta impregnace kozenych bot bez membrany je nutna aspon obden.

kacka1994
1. bře 2024

nenosil barefoot kvuli tomu, ale kompromisy (no nekdy asi ani jako kompromisy uznane nejsou v tech fb skupinkach). Na zimu mel treba keen winterport (uz se ale asi nevyrabi), na jaro taky keeny... barefoot do lesni skolky nosil jen v lete. V kozenych botach mel bud zpocene nohy, nebo promacene.
Uz do lesni skolky nechodi, ale letos jsem slintala nad zimnimi od reima. Ale v rukou jsem je nemela, jen vzhedove mi prisly dobre.

konidana
1. bře 2024

@kacka1994 synkovi se prozmenu extremne potila noha v keenech. Kozene boty ok. Z keenu nosi jen sandaly. Zato od jara do podzima. A ted jako pubertak i v zime🙄😅 Teda kdyz moc neprsi a neni snih. Coz u nas moc neni.

lobella
1. bře 2024

@konidana tak mokrou travu to da,ale rozbredly snih nebo fakt rozmachanou travu s blatem,kde misty stoji voda fakt ne, alespon co mam zkusenost, dcera ma zimni s membranou, impregnace denne a stejne po hodine protekly,takze celou zimu je v demarech holinach🙈

ester_ka
1. bře 2024

Super zateplené boty z Decathlonu... vypadají jako sněhule, ale od kotníků dolů jsou to gumáky...jsou zateplené a docela lehké,syn v nich zvládá celou zimu...a snadné čištění, stačí opláchnout... stojí asi 400,-

hojda
1. bře 2024

Viking, ale to jeste tolik nefrcelo barefoot. Hlavne spravna impregnace na membrany, jinak se z toho stanou neprodysne holinky.

andelka
2. bře 2024

@ester_ka myslíš tyhle?
https://www.decathlon.cz/p/detske-turisticke-ne...
Ty nosí syn do školky od prvního roku. Teď vidím cenu 299. Jsou super. Sám si je obuje.

konidana
2. bře 2024

@lobella tak dobre obute boty s membranou protecou jen vrchem. Nebo trosku kolem jazyka. No a pak se v tom detem casto poti noha, takze specielne mokre spicky jsou od zapoceni a ne od proteceni.

konidana
2. bře 2024

@andelka vypadaji hezky, ale jsou silene uzke. Syn vubec neobul ani o 3 cisla vetsi.

kacka1994
2. bře 2024

@ester_ka syn s nizkym nartem v tom chodi hrozne... nedaji se utahnout, takze "škromtá" a bolí ho nohy po hoďce - problém je spíš při chůzi, když si v tom hrál a občas popoběhl, tak dobré. Ale jinak se nám líbily taky.

konidana
2. bře 2024

Kdyz uz decathlon, tak jsme meli vyssi kotnikove snerovaci trekovky s membranou. Textilni, dokud drzela membrana tak jsem ani moc neimpregnovala. Obcas sprejem. Ale obcas to teda bylo na vykoupani celych bot jak byly zablacene. Do druheho dne se pak susily horkotezko...kdyz s tim treba deti prosly potokem do puli lytek😅.

Hlavne nedavat boty s membranou, ani kozene bez membrany, do pracky.

andelka
2. bře 2024

@konidana tak to mi nepřijde. Syn měl vždycky širší nohu a vyšší nárt a obul je v pohodě. Ale je možné,že nesednou.

lobella
2. bře 2024

@konidana tak dcera ma konkretne Bedy zimni s membranou, dvakrat proslo breckou snehu a dosla donu s mokrymi patami (spicky a kotniky suche). Dalsi den parkrat vbehla do kaluze, zadna hluboka max 2 cm vody a opet mokro). Mladsi ma primigi s membranou, vydrzi mnohem vic, ale jak lita 2 hodiny v brecce obcas kaluz,protecou taky

konidana
2. bře 2024

@lobella tak jasny. V takovych podminkach prosze vecer neocekavam suchy nohy. Detem odmalicka rikam a varuju je, ze budou mit mokro v botech. Je jim to jedno. No tak mne pak taky. Akorat pak spolecne susime boty

konidana
2. bře 2024

@andelka mozna ty mensi baby velikosti jsou sirsi. Pro skolaka uz byly opravdu uzke (syn mel slusnou ploutvicku)

swan42
2. bře 2024

@hojda a mas tip na super fungujici mpregnaci?

andelka
2. bře 2024

@konidana to je možné. Syn má teď tu vel 30/31. S většími čísly zkušenost nemám.

pipi_puncocha
2. bře 2024

Já prostě dávám pořád ty Demar Mammut (v zimě s ovcí jinak bez). Přijde mi, že všechno ostatní je mokré ať impregnuju jak chci… kožené na “pochod” do a ze školky a na pobíhání tam ty Demary.

hojda
2. bře 2024

@swan42 musi to mit znacku na membrany na obalu.

hojda
2. bře 2024

@konidana ty vikingy je mozne prat na 30, pise to vyrobce.

konidana
2. bře 2024

@hojda odstredovanim se nici ta membrana, krom toho, ze se stejne skrz tu membranu nevyzdimou. Ale asi to ten rok vydrzi, nez z toho decko vyroste...

saralinda
2. bře 2024

Demar mamut - lehké, vyndavaci vložka rychle uschne.

swan42
2. bře 2024

@hojda to je mi jasny, myslela jsem konkretni osvedceny produkt 😉

lobella
2. bře 2024

@konidana jenze v lesni skolce ocekavam vetsinu dne venku nekde na trave, coz ted u nas je trava mokre blatiste, kde misty stoji voda, jsme na vesnici a pohybujeme se vetsinou na trave, v lese, v parku, 2 hodky dopo, 2 hodky odpo, starsi chodi se skolkou na 2 hodky za kazdeho pocasi,pokud doslova neleje, tak jsem pochopila,ze zakladatelka chce boty, co tento marast vydrzi...dalsi vec je financni stranka impregnace na mokrou sezonu. Pokud impregnuju boty minimalne 2xtydne, mam 2 deti + ja, i s tou nejobycejnejsi impregnaci za 100 se za sezonu utrati minimalne 1000 za spreje, spis vic

lobella
2. bře 2024

@pipi_puncocha naprosty souhlas, delame to stejne

ester_ka
2. bře 2024

@andelka ano,tyto

konidana
2. bře 2024

@lobella pak jedine boty s membranou. Kozene boty bez membrany to bez impregnace fakt nedaj. A nemam tedy zkusenost s lesni skolkou, ale s vikendovymi vandry, kdy jsme s detmi od 3 let byli venku v lese nonstop od patku vecer do nedele vecer a nachodili pritom X kilometru. A to i v zime ve snehove brecce. A ano, kolem jazyka do bot vetsinou natece. O neco lepsi to je, kdyz boty maji vsity jazyk. Kdyz detem do bot nateklo uz rano, byli v nich holt cely den. A kdyz se je nepodarilo ususit (venku u ohne) tak i ten dalsi. Vymenis ponozky a jde se dal.
Dalsi varianta jsou gumaky nebo gumove snehule, ale v tom se podle mne neda moc dobre chodit. Malokdy dobre drzi na noze