Odklad. Co vše je potřeba?

10. bře 2024

Muze mi prosim nekdo poradit, co vse je potreba, aby dcera dostala odklad? Je velice detska, mala, hure mluvi, narozena ve druhe polovine srpna 2018, tudiz by sla do skoly v 6 letech a par dnech. V PPP poradne jsme ted byly, pani magistra rikala, ze odkladu je ted mnoho a ze to dcera jiste zvladne i tak, ze do pripravne tridy chodi pouze problemove deti ze socialne slabsich rodin, atd. Ze ji to nic neda. Takze ji napsala do zpravy, ze odklad nedoporucuje.
I tak bych ji tam ovsem chtela prihlasit, je to v centru, budeme se v prubehu roku stehovat na druhy konec mesta.
Prosim - co ted mam zaridit?
Jit k detske doktorce, ktera mi vypise papir, ze muze mit odklad, i kdyz v PPP napsali neco jineho? (Je hrozne protivna, bude mit milion reci)
Pak nepujde k zapisu?
Jak to nahlasim na tu zakladni skolu?

Moc dekuji za informace
😇

allvinka
10. bře 2024

Pokud v PPP doporučili odklad, jde k zápisu, evidentně neshledali důvod k odkladu.

autor
10. bře 2024

@allvinka nedoporucili

milusina
10. bře 2024

K odkladu se musí při zápisu ve škole předložit doporučení od PPP i pediatra.Oboji musí být doporučení k odkladu.Pokud vám už v PPP doporučení nevydali,zbývá vám jedině najít jinou poradnu,kde dceři odklad doporučí.Vzhledem k čekacím dobám poraden,myslím,že to už nestihnete.A samozřejmě dojít pro doporučení k lékařce.

jaja01k
10. bře 2024

Bez doporučení z PPP nebo SPC vám škola odklad neschválí. Jedině zkusit jinou poradnu, jestli by doporučení k odkladu napsali.

palja
10. bře 2024

Zpráva z PPP nebo SPC a doporučení pediatra (ten se ale dívá právě na doporučení PPP). Teď to taky řešíme. A s těmi papíry normálně přijít k zápisu.

pribylovapetra
10. bře 2024

A co chce dcera? Já mám červnovou a ta už by další rok ve školce nepřežila, nic jí to nedávalo a nikam neposunulo. Taky byla droboučká, nejmenší ze třídy je pořád. A v 6 letech jsou hravé všechny děti. Nechcete spíš zapracovat na logopedii?

stazinka2018
10. bře 2024

Malých, dětských, hůře mluvících deti je v první třídě polovina. Pokud dokáže u jedné činnosti vydržet sedět 10 minut, zvládne držet tužku, obsloužit se, tak je to ok a vše ostatní během roku dožene.

pilzzee
11. bře 2024

Co blbnete, vsak ta prvni trida je skoro jak skolka. Zadnej odklad, sup do skoly!

pampelina18
11. bře 2024

Odklad může být i na žádost rodiče, jdi do MŠ kam spadate a řekni jim, že chceš odklad. Jo jinak jednání paní z PPP je na přes držku.... Do přípravné třídy vůbec nechodí problémové děti ani děti ze slabších rodin, ale zařazují se tam děti co jsou na hraně, pro které je zbytečně být v MŠ ale ještě nejsou vyzrálé jít do ZŠ.
Zkusila bych ten PPP si vyřídit jinde. Nám dali odklad jen kvůli tomu, že je malá hrozně rozsekaná a hyperaktivní.

konidana
11. bře 2024

@pampelina18 bez doporuceni odkladu z ppp, je zadost rodice o odklad bezpredmetna.

kristyn86
11. bře 2024

Vysku a drobnost dcery bych neresila,stejne tak vek,ze je srpnova. Jaky nazor maji pani ucitelky ve skolce? Ty dceru znaji. Jinak lze objednat jeste do jine poradny,jsou i soukrome. Ale sla bych si jen pro nazor. Netlacila bych je do odkladu. Zkusila bych probrat i tu pripravku. Chodite na logopedii nebo k jinym odbornikum kvuli reci? Syn chodi do pripravky a meli jsme doporuceni z logopedie a psychologie na pripravku. A pak z SPC (obdoba PPP). A temito zpravami se ridili i v SPC. Jinak pripravka neni jen pro socialne slabe. Syn treba jeste na prvni tridu nebyl,ale u nas jsou pro to objektivni duvody,ma vyvojovou dysfazii. Ma tam deti letni odkladove,nezrale a pak deti s logo vadami apod...

pampelina18
11. bře 2024

@konidana jenže v PPP to mají napsat i když si to rodič přeje.

petrasipkova1
11. bře 2024

@pilzzee Máte štěstí, u nás tedy nee, paní učitelka velice ambiciozní, valila jsem oči nad nároky v první třídě. Pokud by šla dcera v 6 letech, tak jak byla nevyzrálá, rozhodně by školu nezvládala s přehledem jako teď. Naštěstí šla v 7 a bylo to nejlepší co jsme pro ni mohli udělat. Syn je dubnový, ve školce byla teď speciální pedagožka ze školy, také doporučila odklad a přípravnou třídu, syn je velice rozvážný, klidný, nemluvný, stydlivý, ve srovnání s ostatními vlastně pomalý, ale má to v povaze po manželovi, který je takový i ted skoro v 50, jinak velice chytrý, manuálně zručný, inteligentní. Sama nám říkala to co jsem si říkala u dcerky - ostatní děti ho ušlapou. U syna budeme čekat do prázdnin, kdyby překvapil, ale klidně půjde do nultého ročníku.

petrasipkova1
11. bře 2024

To máš ale špatně, ty musíš mít přece doporučení k odkladu.

nisulka
11. bře 2024

https://predskolniporadna.cz/zapis-do-zs-a-odkl... Tu je to zrozumiteľne formulované, čo je potreba k odkladu

pilzzee
11. bře 2024

@petrasipkova1 Moje decka jeste ve skole nejsou, spis si to pamatuju u sebe. Jsem v cervenci a sla jsem az v 7. Posledni rok ve skolce uz jsem umela cist (mozna uz i ten rok predtim), cetla jsem tam malym detem pohadky, po obede jsem uz nespala, ucitelky me posilaly si misto spani hrat. Vubec nechapu, co jsem tam tehdy jeste delala. Jako chapu, ze nektery deti odklad potrebuji, ale zase za ten pulrok do zari se toho muze fakt hodne zmenit.

dashyyy
11. bře 2024

@pilzzee já mám obě děti červencový, jedno odklad, druhý bez a jsou tááák rozdílní, že soudit podle měsíce je blbost.. já jsem úplně začátek září a klidně jsem mohla jít ,,o rok dřív" ten rok navíc byl ztráta času

jana31990
11. bře 2024

Zkusila bych jinou PPP. A to že do přípravky chodí jen problémové děti atd... Je kravina teď jsme to akorát také řešili že dcera bude mít odklad a přímo i v PPP nám dali doporučení na přípravku kam je přihlášena. Že jí to dá mnohem více nežli školka. Že sice si tam děti taky občas ještě hrají ale už tam je nějaký ten režim a i to učení sice je to učení hrou ale dá jí to více nežli školka.

konidana
11. bře 2024

@pampelina18 no to prave ze ne.
Od 6 let je povinna skolni dochazka. Bez doporuceni ppp ma rodic smulu. Nejde si z toho delat holubnik.

pampelina18
11. bře 2024

@konidana není pravda, stačí v PPP říct, že chcete odklad z toho a toho důvodu a nazdar... Vy jste zákony rodič a vy rozhodujete

autor
11. bře 2024

Ze skolky dostala doporuceni na odklad
Ta ucitelka ji zna 3 roky a vi, ze je pomalejsi, spise stranou, moc nemluvi (logoped bude v cervnu, drive termin naprosto nemozny), rano place jako predskolak 😭
Ucitelka v MS si mysli, ze ji tam ostatni uslapou, ze si ji tam namazou na chleba a ja si myslim totez 😵

autor
11. bře 2024

Jinak dcera do skoly chce, ale spis jen kvuli tomu, ze bude mit penal, tasku, atd.
Ma pocit, ze si tam bude hrat a malovat 🤷‍♂️

milusina
11. bře 2024

@pampelina18 To je úplná hloupost.V PPP jsou odborníci,kteří mají posoudit nutnost odkladu.Jasne,jako rodič jim můžeš říct své přání a důvody,ale rozhodně to nemá fungovat,že to co jim jako rodič nadiktujes,tak oni napíši do zprávy.

milusina
11. bře 2024

A to doporučení jste měli s sebou v PPP?Pokud ano,tak je zvláštní,že odklad nedoporučili,protože k názorům učitelů většinou dost přihlížejí.

pampelina18
11. bře 2024

@milusina jasně a to poznají během 10 minut 😂😂 teorie je jiná než oraxe

eviicka
11. bře 2024

Tak to je blbé, na názor učitelky v MŠ bych dala.
Jinak syn je také dětský, hravý, malý (tuším, že nastupoval do skoly se 110 cm), v září neměl R a ř, makalo se i na L. Je tedy starší (jako podzimní), ale učitelka ve školce řekla, že s pozorností je na hraně, tak jsme do poradny pro jistotu šli, tam jednoznačný verdikt, že odklad ne.

A školu zvládá bez problémů, kolektiv taky OK. Ale máme štěstí na třídu 17 dětí a úžasnou učitelku (na rodičáku říkala, že je akorát trochu dětský, ale že to není překážka, že se to spraví).

pampelina18
11. bře 2024

Nevím v jaké jste byla PPP ale možná by jste ji měla dost ,, hezkou,, recenzi. Jelikož jednání daně ,,odbornice,, bylo jednání ženské od krav a i ta má víc rozumu. Prostě zajděte jinam, všude jinde vám odklad dají, když už se jde do PPP tak 9 z 10 odchází s odkladem.

kristyn86
11. bře 2024

@pampelina18 Nemyslim si,ze to funguje stylem,dobry den,chci odklad pro sve dite. Ano,tady ho mate. Jsou tam preci specialni pedagogove,co to dite posoudi. Vim,ze rozhodnuti je na rodici v tom smyslu,ze kdyz nechteji odklad,tak bud do PPP vubec nejdou nebo nemusi jejich rozhodnuti respektovat a o odklad ve skole nepozadaji. Ale ze by se tam chodilo pro odklady jak pro rohliky do samoobsluhy? Muzou se s rodici domluvit,ale posledni slovo ma poradna podle me. My jsme v SPC probirali s pani moznosti. Nejlepe se nam jevila pripravna trida. Skolka by mu uz nic nedala..Ptala se me,jal to vidim ja apod...Ale pokud se nekdo necha dotlacit k nepravdivemu posudku a napsat odklad,kdyz neni potreba 😱 My jsme ve zprave meli i vysledky a postup testovani. To se jako zkresli? Vymysli? Ty archy se synovymi vytvory pani zakladala. Predpokladam,ze muze prijit inspekce apod...

kristyn86
11. bře 2024

Jestli se ti to autorko nezda,zkus se objednat jinam. Jsou i soukrome,tam by nemuselo byt tak nadupano...

konidana
11. bře 2024

@pampelina18 kdyz myslis ...