Pár dní ve školce a opět nemocný, poraďte

lucinda259
14. bře 2017

Dobrý den maminky, poradte, syn měl 3 roky v prosinci do školky chodí od Září min roku a neustále je na hromadě.Do té doby byl zdravé dítko.
Dáváme martanky, vitaminy a vitaminy ve formě ovoce,zeleniny apod. Ale jak je v kolektivu tak než si tu imunitu vytvoří asi bude trvat. DALŠÍ věc měsíc syna nechám doma až se úplně výléčil poté jde do školky a pár nemocných dětí opět ve školce, kašle, rýma...Otazka zda ho tam dávat, má se mi narodit za dva měsíce miminko. Tak pokud pak budeme všichni nemocní 😕
Díky za každou radu 👍

sarihy
Autor odpověď smazal
Zobraz
mymetka
14. bře 2017

Co změnit školku? zpravidla menší kolektivy do 10 dětí nebývají tak hrozné na nemoci.

mku
14. bře 2017

Tim si proste projde kazde dite... nesmis se hroutit z kazde rymicky a kasle, pokud nema teplotu, poslala bych do skolky aspon na dopo. Proste si musi imunita zvyknout. Ja mam dceru uz jedenactiletou a prestoze je to naprosto zdrave dite, tak pokazde nejpozdeji druhy tyden v zari a pak znovu po vanocnich prazdninach prinese ze skoly rymu...

sarihy
Autor odpověď smazal
Zobraz
bortcova
14. bře 2017

Souhlasím se "sariny". Úplně šílím, když rodiče nechají dítě kuckající prskající ve školce. TAk malé dítě si ruku před pusu nedá a pak..... bacily hurá do akce.....ne, mají se kolektivu stranit a ne že rodiče bezohledně mávnou rukou. Dospělák s chřipkou taky leží doma a nešíří to v práci, že? Ten si ruku před pusu dát umí takže o nachlazení nepíšu, ale šahněte si do svědomí a popřemýšlejte jak vám je když prskáte a kašlete. .....není to zrovna na procházky a skotačení že ne? A teď vy to dítě pošlete do kolektivu kde se má učit hrát procházet a přitom potřebuje vaší péči, teplý čaj a odpočívat v náručí svého rodiče.
Sakra zase mě to vytočilo.

sarihy
Autor odpověď smazal
Zobraz
bortcova
14. bře 2017

A k tomu dotazu, mě imunoložka (mám astmatika doma) řekla, že pokud si dítě můžu nechat doma at jej nevystavuju kolektivu školkovému, má na to dost času. Takže bych se snažila sžít se s tříletakem a plánovat společny cas pak s narozeným sourozencem. Nechala bych si ho doma i když vím, že je to náročný období před porodem ale lepší starat se o zdravé dítě než unudlané, s probdělými nocemi.
A k tomu, že se to zlepší ve škole, není tak pravda, astmatik je náchylný prostě víc. To potvrdí i dospělí astmatik, myslím.

mku
14. bře 2017

@sarihy
@bortcova
Klidne me ukamenujte, ale ja si myslim, ze obycejna ryma bez cehokoliv dalsiho neni duvodem byt doma. Copak vy taky okamzite lezite dva tydny v posteli kdyz mate rymu? Doma si takove dite muze nechat jen zena na MD. Kdybych si, jako samozivitelka, mela ve skolce byvala brat na kazdou rymu osetrovani, tak me z prace okamzite vyhodili.

plksv
14. bře 2017

Dokud jsem byla na mateřské, děti do školky nechodily. Dcera šla až jako předškolačka.

sarihy
Autor odpověď smazal
Zobraz
sarihy
Autor odpověď smazal
Zobraz
drmar30
14. bře 2017

Dobrý den. Také s tím bojujeme. Syn ma tři, od září chodí do školky. Není to sice tak pravidelné,ale posledni měsíc byl dvakrát nemocný. Sice jen ryma a kasel, ale tyden doma. Pak jde do školky a polovina dětí prská bacily kolem sebe. Učitelka mi pak řekne, že pokud nemaji horečku, tak ji to nevadí. Sice chápu, že v dnešní době je to pro rodiče komplikace s prací, ale děti jsou děti. V listopadu se mi narodil druhy syn. Uz kdyz jsem prijela z porodnice byl druhy syn marod. A hned v 5 tydnech malej o nej chytil virozu, museli jsme dokonce na pohotovost. Po poslední viroze co prinesl maly ze skolky, jsme skoncili se zanetem prudusek ve 3 mesicich! Jsem z toho zoufalá a to plně kojim. Skolkovy bacily jsou agresivní a vědět to,ze to na nas takhle skoci tak ho ze skolky stahnu i za cenu toho, ze s nim budu mit doma peklo. Ma totiz vzdor, v kolektivu se vyblbne a s mamou se doma nudi, protoze uz se mu nemůže plně věnovat.

mku
14. bře 2017

@sarihy a mas ho dat kam, kdyz babicky jsou 150km daleko a hypoteka se musi z neceho platit? Nerikam s teplotou, ale obycejna skolkova ryma, kterou tam maji po cely rok temer vsichni a vsechny deti si tim proste musi projit neni duvodem tam nejit. Taky jsem si prosla tim, ze jsem na zacatku jako vzorna matka malou ze sebemensi rymicky lecila a pak jsem zjistila, ze je uplne jedno jestli je doma den nebo mesic, ze stejne jsou tam v rymoz vsechny deti a za par dni ji ma znovu... prvni rok byl tragedie a pak se to postupne zlepsovalo. Rekla jsem svuj nazor, se kterym asi budou souhlasit jen pracujici matky bez babicek, ale je to mun nazor, tak mi ho neberte 🙂

sarihy
Autor odpověď smazal
Zobraz
meta123456789
14. bře 2017

Je to nemilé, ale to je bohužel realita. Prošli jsme si něčím podobným, taktéž s miminkem na cestě. Vzala jsem dceru k imunoložce, udělali jí imuno krevní testy a zjistili, že má oslabenou imunitu. Dostala Ribomunyl, který bere v pravidelných intervalech přes celý podzim a zimu a ťukám, že to opravdu funguje. Ještě před 3.rokem byla na vyndání mandle (měla jí hodně zvětšenou, non stop měla rýmu a byla pořád nemocná)...tak možná zabrala kombinace obojího

mku
14. bře 2017

@sarihy nazor ti neberu. Ale ja mam mozna stesti, ze krome kolektivnich rymicek mam doma naprosto zdrave dite, u ktereho temer ani nevim co je zvysena teplota a ktere nikdy nemelo antibiotika.
A nenazyvala bych to bezohlednosti, spis neresitelnou situaci, protoze bohuzel mesicni slozenky se neptaji jestli se ve skolce chovas ohleduplne nebo ne...

popelka1984
14. bře 2017

Toto téma je u nás velice aktuální 😒 rodičovská mi končí v květnu, od března mel chodit na zvykání, byl tam jednou 1. března a ted jsme už dva týdny doma s průduškama, rýmou a měl i teploty. Teda jestli tohle bude běžné no potěš.

japona
14. bře 2017

@lucinda259 Je ti normální, nevyhnete se tomu, že vám (pokud bude starší ve školce) nakazí i mimino. Na druhou stranu si druhé ditko choroby prodělá dřív a az bude chodit do školky, bude odolnější..
Vetsina deti první rok kontaktu s kolektivem ve skolce prostona.

japona
14. bře 2017

@mymetka Ze zkušenosti mi menší kolektiv (tj. soukromá skolka) přišla ohledně nemocnosti deti horší než pak normální státní. Bud to bylo tím, že tam dávali rodiče deti i nemocne, protože neměli jiné hlídání, a skolka primhourila oko, aby nepřišla o klienty, nebo tím, že tam chodili deti mladší a neměli ještě tak trenovanou imunitu. Frekvence nemocnosti deti v teto školce byla cca týden skolka, týden či dva doma.. ve státní pak nemocne treba týden za čtvrt roku či méně..

mymetka
14. bře 2017

@japona já mám zkušenost z jednoho kolektivu, kde rodiče pravidelně dávali nemocného kluka i s horečkama,lehli pak vždycky všichni a mohli to tam zavřít, v druhé malé školce nemocné děti hned učitelky vypakovaly domů a byl a tam klid a děti zdravé a v této, kde jsme teď taky do 10 dětí ve skupině by si žádný rodič nelajzl tam unudlené dítě dát, hned je stahujou domů a malej tam ještě nic nechytl, rodiče se znají, děláme společné akce a oslavy a všichni jsou zodpvědní, kamarádi co dávají děti do mega státních školek mají stále nemocné děti a bohužel byly ty mámy už i s miminkama hospitalizovaní, každopádně je lepší asi jaro a podzim tu školku trochu vypustit, když se doma miminko

medulinek
14. bře 2017

presne jak u nas,jsem na rizikovem a co mesic jsem 14 dni nemocna spolecne s dcerou,protoze zensky vodi deti do skoly se zelenou nudli u nosu,pokud nema tepplotu,ucitelka ho odmitnout nemuze a co me na tom zere nejvic je to,ze jsou to zensky ktery jsou doma na MD s druhym a chteji mit od prvniho klid. Zensky,co chodi do prace shani babicky apod. Termin mam na konci kvetna a v kvetnu uz ji do skolky davat nebudu.

mrazulkav
14. bře 2017

U nás na oslabenou imunitu zabralo colostrum, lactobacily a solná jeskyně. Dcerka nastoupila v září a většinu měsíce doma s průduškama. Doktorka chtěla, abych ji nechala od listopadu do konce roku doma. Ale to jsem odmítla, protože taky čekáme přírůstek a nechtěla jsem, aby to tahala domů na jaře... dávala jsem jí jen na pár dní v týdnu (byla i unavená z jiného režimu) a nejprve imunoglukan, ten nezabíral, takže jsme zkusili jiné, co už nám vyhovuje. A je to sakra znát. I režim už se zajel, takže chodí už většinu měsíce. Jen až se prcek narodí, budeme muset zase asi docházku přerušit, aby přece jen něco nedonesla...

z_kopretinka
15. bře 2017

@lucinda259 nemoci ve školce jsou všude, tomu se nedá zabránit - jedině opravdu nedávat, ale zase imunitu si na to musí někdy vytvořit, co vidím v okolí, nikdo neměl přechod do školky hladký a všem na začátku marodí děti. Já dala malou na dva dny v týdnu od dvou let a to bylo dva dny tam a 14 dní doma a to chodí do soukromé a je tam 5-10 dětí podle toho jaký den. Nakonec jsem jí na radu kamarádky lékárnice nasadila Imunoglukan na imunitu a musím říct, že se to dost zlepšilo a od ledna byla doma jen dvakrát. Zkus ten, je pro malé děti jako sirup. Na vitamíny mí říkala, že to je většinou jen marketing a efekt z toho moc není.
Rada nechat si dítě doma dokud jsem já doma, někomu to fungovat může, mě to tak s ní nejde, dva dny jsou akorát, vyblbne se a já s tihnu uklidit, uvařit, případně pokud musím někam na úřad nebo podobně kam brát jí sebou by bylo za trest pro obě. Já třeba nemám možnost hlídání přes týden, a jsou prostě věci co si o víkendu nevyřídím, takže školka je pro mě fakt k nezaplacení.

z_kopretinka
15. bře 2017

@medulinek to mě taky štve, ty zelené nudle a kašlající děti, kde člověk hned pozná, že je dítě fakt marod. Já jsem sice doma a dávám malou do školky dva dny v týdnu, ale jak je nemocná je doma dokud není zdravá. Babičky si já můžu schánět na hlídání jak chci a mam peška. Pokud jsem neodjela k rodičům na týden, tak ani nevim co to je, aby mi vzal někdo dítě na chvíli třeba odpo ven a já mohla fofr uklidit a udělat co potřebuju v klidu nebo si prostě jen orazit. Abych mohla k doktorovi, tak to si bral manžel v práci volno.

popelka1984
15. bře 2017

Ještě mi holky poraďte jestli dáváte nějake doplňky na imunitu mimo zeleniny a ovoce. Aspoň na začátku než se obrní. Teď jsem byla v lékárně a z těch všech Marťánků a Vibovitů mi doporučili sirup Imunoglukan. Až to doberem tak se mi ještě zamlouvá něco s hlivou a rakytníkem. Máte zkušenosti že to dětem aspoň trochu pomůže?

sarihy
Autor odpověď smazal
Zobraz
mrazulkav
15. bře 2017

@popelka1984 Nám byl napřed taky doporučovaný imunoglukan, ale nefungoval. Takže to colostrum (mlezivo kozího mléka) a lactobacily (nejsou jen na srovnání mikroflory po atb, ne nadarmo jsou i v těch mlíčkách na posílení imunity, ale těm nevěřím).
Lázně ani moře by jsme nezvládli zkombinovat s mojí neschopenkou v těhotenství. Tak jsme zkusili solnou jeskyni a super. Malá si tam vyhraje sama a já si vždycky dáchnu 😀

medulinek
15. bře 2017

nam bylo doporučeno nedávat nic,pokud se hned na začátku začne imunita podporovat,zlenivy a pak uz bez podpory nefunguje tak,jak by mela,takže krome ovoce a zeleniny nedavame nic.A je pravda,ze zatimco prvni rok skolky to bylo ve stylu tyden skolka,14dni doma,tak tenhle byla zdrava az do Vanoc,od Vanoc teda byla nemocna 3x vzdy po tydnu a doufam,ze ted na jare se zase chyti.