Přestup do jiné školky. Jak to zvládnout?

magdaveselkova
23. bře 2024

Po roce jiná školka...
Ahoj maminky, jdu si pro radu, zkušenosti.. dcera minulé září nastoupila do školky, bylo jí necelé tři roky. Školku jsem volila že je blíže lesů atd. Ale zato dál od našeho domova. Se školkou nemám žádný problém ale vadí mi, že když pro ní jdu nemůžeme pomalu nikam jinam dojít než dom. Tahle školka má ještě jedno pracoviště 5min od našeho domu a mě poslední dobou v hlavě vrtá myšlenka, že bych jí tam dala. Plusy jsou že je to blíž, odpoledne by jsme měly více možností, více různých směrů kam jít, a hned vedle je škola do které pak nastoupí takže by aspoň znala to prostředí, děti, navíc může ráno déle spát protože nemusí se trnacet tak daleko. Takhle to zní jako jasná volba. Jenže mám strach jak to zvládne? Přece jen jiné děti? Ty co znala najednou budou pryč. V září jí bude opět necelé 4roky takže je ještě malá a říkám Si, že ta změna třeba nebude pro ní ještě takový boom a že kamarády si najde, přece jen přijde hodně nových dětí. Dcera je hodně komunikativní, má ráda děti. Do školky chodila a chodí s radostí. Nikdy neplakala. Jak to bylo u vás??

adelisss
23. bře 2024

Přestup do jiné školky jsem řešila v 5 letech dcery. V budoucí třídě znala minimálně 3 děti, tak to bylo víceméně v pohodě. Bude mít dcera v nové školce nějaké kamarády, co už zná třeba z pískoviště?

kristyn86
23. bře 2024

Udelala bych to a dcerku premistila. Je jeste mala,ty vazby na kamarady nejsou tak pevne jako v pozdejsim veku. Syn chodil 2 roky do jedne skolky a pak sel do jine. Zvykl si za chvilicku a to tam neznal nikoho. Bala jsem se toho jako ty.

gruyerre
23. bře 2024

@magdaveselkova tak určitě lepší ty vazby s kamarády přetrhnout ve 4 letech než v 6 při nástupu do školy

uzivatelkapetra
23. bře 2024

Syn chodil od tří let do dětské skupiny daleko od našeho domu ( do školky ho nepřijali) a o rok později už nastoupil do naší spádové školky a bez problému.

pilzzee
24. bře 2024

At chodi tam, kde budou deti, se kteryma pujde na zakladku. Presne jak pise @gruyerre

fyii
24. bře 2024

@magdaveselkova deti to neresi, budou tam jiny deti. Pro ne jsou kamaradi vsichni.. skamaradi se rychle

mourovatakocka
24. bře 2024

Můžu jen svoji zkušenost. Starší chodila do jeslí, končila v třech a třičtvrtě. Ta vazba na kamarády nebyla velká, ale už jsem občas poslouchala o jiných dětech. Bohužel nikdo z jeslí nebyl ve třídě ve školce, ale zase byly jiné deti. Teď je jí šest, končí školku a kdybych ji oznámila, že jde jinam, bude Velký špatný. Za mě tedy podstatně lepší dřív, než až si opravdu vybuduje vztahy. Úplně bych nesouhlasila s tím, že to děcka neřeší, ale určitě čím dříve, tím lépe 😊