Spádová škola při odkladu a v době nástupu. Co se zohlední?

hanka_333
18. led 2023

Letos syn s největší pravděpodobností dostane odklad školní docházky. Spádově spadáme na školu, která se mi moc nezdá - velká sídlištní základka s nic moc pověstí. Během příštího roku se budeme zřejmě stěhovat do bytu, kde je spádová škola mnohem lepší. Ale když je nyní předškolák, co se zohlední - adresa bydliště z letošní přihlášky nebo se příští rok podává nová přihláška, s případnou novou adresou? Tady je takový přetlak, že se prakticky nedá dostat na nespádovou školu, takže proto to řeším. Navíc další věc je, že odklad není stoprocentně jistý. Předem díky za postřehy.

j.a.n.i
18. led 2023

No a neslo by to trvale bydliste zmenit uz ted, pokud je tedy to stehovani jiste.

hanka_333
autor
18. led 2023

@j.a.n.i Byt zatím nemáme, takže to by asi nešlo.

similenka
18. led 2023

@hanka_333 Tak si přihlášku dejte do té,,lepsi" už letos. Buď bude mít odklad a mezitím se prestehujete, nebo uvidíte, jak dopadne. Kdyby ho nevzali, dejte si odvolání.

pospis
19. led 2023

syn měl taky odklad a když jsme řešili zápis bylo mi několika školami řečeno, že je úplně jedno kam přihlášku dáme v roce odkladu. Další rok, při zápisu se nato vůbec nebere ohled a podává se nová přihláška. V roce zápisu jsme dali přihlášku pouze na spádovou školu (nechtěla jsem ho tahat a hlavně sebe po více školách). V dalším roce jsme pak dávali přihlášku tam kam jsme chtěli, aby šnastoupil do první třídy. Takže bych to vůbec neřešila. Letos dejte přihlášku na spádovou školu a pohlídejte si, abyste příští rok měli už TP v novém bytě.

pospis
19. led 2023

@similenka No nám říkali ať to neděláme, že zbytečně přiděláváme školám práci, když jako odkladový bychom šli k zápisu na nespádovou školu. Stejně musíme dát spádové škole vědět o odkladu a v nespádové škole, žádnou výhodu příští rok mít nebudeme.

missym
19. led 2023

Měli jsme to stejně jako @pospis. Syn měl odklad, takže přihláška jen na spádovou školu a letos už budeme dávat nespádové, jelikož nám spádová nevyhovuje.

similenka
19. led 2023

@pospis Ale odklad přece nemáte ještě jistý,ne?

pospis
19. led 2023

@similenka my jsme šli k zápisu už s papírem z PPP k odkladu.

hanka_333
autor
19. led 2023

@similenka Ano, to bych mohla zkusit.

hanka_333
autor
19. led 2023

@pospis Tak pokud to funguje takhle, bylo by to super. Tedy až v situaci, kdy bude mít odklad jistý. Teď lednu jdeme do poradny, tak snad se dozvím více. Zatím ani netuším, do kdy se musí o odkladu definitivně rozhodnout.