Růst stolicek - máme jít k lékaři?

mia255
2. črc 2018

Potřebovala bych radu. Dcera 28 měsíců je už čtvrtý den nepříjemná, uplakaná, nechce nic jíst, nechce spát. Stěžuje si na bolest zubů a ukazuje na zadni vrchní pětku kde má vylézle dva ruzky, teď večer začala říkat že ji bolí stolička i na druhé straně a tam má taktéž dva ruzky. Všimla jsem si, že má oteklé a červené celé horní dásně a také oteklý horní ret. Teploty má do 37,5 ale když jde večer spát během první půlhodiny se spoti. Zbytek noci už se "jen" budí.
Může být ten oteklý horní ret a oteklé celé dásně ze zubů nebo je lepší návštěva doktora?
Dekuji

lenkas1982
2. črc 2018

U nás byl růst horních stoliček provázený taky hroznými stavy. Několik dní si stěžovala, že ji všechno bolí - nejen zuby, ale i oko, hlava (asi se jí tam ta bolest vrážela, jak zub rostl), bříško, zadeček (vždy k růstu zubů trpěla na průjmy). V noci brečela bolestí, už jsem jí pak dávala nurofen, i když neměla horečku. Za celý proces růstu zubů jsem zažila všelicos, takže za mě ano, může to být všechno od zubů. Pro klid duše můžete Dr. zavolat, ale stejně asi nic nevymyslí.

zmrzlinka
2. črc 2018

Mame doma to same. Na noc davam Nurofen. Pres den nanuky nebo cuca kostku ledu ☺️Držím palce.

lajla
10. črc 2018

neni. zadnou chemii bych nedavala.zkuste chamomilu nebo viburcol..zuby proste k vyvoji deti patri..netreba jim kazit jatra zbytecnym podavanim.chem leku

mia255
autor
10. črc 2018

Už, po týdnu zoubky vylezly. Jen dodám, zkoušeli jsme jak homeopatika tak úplně vše ale při té největší bolesti opravdu zabrala jen chemie aby se trochu vyspala. Sirup na bolest měla snad podruhé/potřetí v životě, rozhodně nemám v plánu ji ničit játra ale u opravdu intenzivní bolesti ho pouziju bez výčitek..

lajla
10. črc 2018

@mia255 jasny to chapu.tak at je dalsi.zoubek ve vetsi pohode.tuk tuk ja svym nedala..noci jsem je nosila nez jim to dat🤣ale kazda to mame jinak

susenka77
10. črc 2018

Dceři 24 měsíců, lezou 3 pětky současně. Teploty 38 asi tři dny, jinak protivná a měla i ucpaný nos, nešlo nic odsát, jen mluvila přes nos. Dávala jsem nurofen. Těď už je dobře.

mia255
autor
10. črc 2018

@lajla tohle byly poslední pětky, rostly dvě zároveň. Ani tak nejde o to že každá to máme jinak ale kdyz dítě držíte celou noc v náručí, to vám ječí bolesti a vedle vám spí čtyřměsíční miminko, které je plné kojené tak potřebuju odpočinek i já. Všechny ostatní zoubky jsem si poctivě odkojila, celé noci nespala... S jedním to jde ale takhle jsem se bála o ztrátu mlíka.

lajla
11. črc 2018

@mia255 jojo ja to chapu...mam 5 deti vim o cem mluvite..jen to proste mam jinak..taky si nekdy rikam..ze jsem treba ten nurofen dat mela..ale nakonec jsem rada ze jsem to neudelala..beru to jako.etapu zivota...kterou jsme uspesne zdolaly🤣ted rostou zuby nejmladsi..kojim prakticky nonstop a tula je velky pomocnik..zatim zvladame😍