Růst zoubků - úleva od bolesti

daasha1
24. lis 2017

Už jsem zoufalá z toho, že neumím ulevit synovi (6m) od bolesti z růstu zoubků 🙁 Už jsem zkoušela Viburcol, homeo CHV 15, olejíček První zoubek, Jakoubka, Denti Baby, Calgel, dokonce jsem si nechala zaslat Mama Aua z Rakouska...nepomáhá nic, ani Nurofen nebo Panadol na noc. Jediné, co lehce (ale opravdu jenom lehce) pomůže, aby se aspoň trosku prospal, je Calgel. I tak se ale v noci budí každou hodinu až hodinu a půl a musím mu dásničky v noci mazat tak dvakrát, jinak se budí co 20-30 minut. Dnešní noc byla z půlky proplakaná 😞 Tak moc mu chci pomoci, ale už nevím jak 🙁 Je ještě něco, co by mu mohlo pomoci? Strašně moc všem děkuju za případné rady!

bacika
24. lis 2017

@daasha1 Co třeba nějaké kousátko a nebo masáž dásní? Já jsem dásně masírovala a tak to moc nebolelo a děti spali v pohodě. A ten chladící gel k tomu a třeba to i masírovat společně s tím gelem.

daasha1
autor
24. lis 2017

@bacika
Kousatek má několik, ty mu pomáhají přes den, ale jeho to nejvíc bolí v noci, až ho to budí ze spaní. Dasnicky se mu snažím masírovat, když ho mažu tím gelem, ale to jsou teda hrozné boje, vůbec to nemá rád 🙁

erimi
24. lis 2017

@daasha1 Nurofen ani Panadol čípky nepomáhali ???

daasha1
autor
24. lis 2017

@erimi
Panadol vůbec a po Nurofenu spal jednou 2 hodiny a pak se stejně furt budil.

erimi
24. lis 2017

@daasha1 ☹☹

fallingstars
24. lis 2017

@daasha1 A jsou to zuby? Třeba se prostě takhle budí, dětem se ty spánkové vzorce dost mění...jen taková myšlenka, když nic nezabírá...🤔

daasha1
autor
24. lis 2017

@fallingstars
Já už upřímně taky pochybovala, ale v půlce listopadu se prorizla první spodní jednička a teď se klube ta vedle. Vypadá to úplně stejně, jako když se klubala ta první, takže jsem si jistá, ze to zuby jsou.

normalnimatka
24. lis 2017

na zuby je dobrá belladona 9ch a synoj chamomila taky nezabírala, byť to na ty ostatní ukazatele docela vypadalo. nakonec mi přišla nejlepší klasická pulsatilla s belladonoou.

daasha1
autor
24. lis 2017

@normalnimatka
A může tu Belladonu, i když nemá horečky? Já se v homeopatii vůbec nevyznám.

normalnimatka
24. lis 2017

@daasha1 tak já tě nechci k ničemu navádět a přesvědčovat o ne/škodlivosti čehokoliv, ale já osobně tohle neřešim. taky si klidně dáš ibalgin a k tomu bylinkovej čaj:D homeopatie jsou většinou bylinky, který sou ale ještě hodněkrát ředěný a maj jen dát jakousi informaci tělu, aby se s věcí popralo samo. to je úplně něco jinýho, než léky západní medicíny, nebo spíš "léky":D a asi budou i případy, kdy homeopatika dělaj něco nežádoucího, ale častějc to spíš prostě jen nezabere. ve viburcolu je mimochodem obsaženo mrtě homeopatik, myslim si, že snad i včetně tý belladony;) a to se taky užívá při horečkách. takže za mě klidně

normalnimatka
24. lis 2017

"Při problematickém prořezávání zoubků u kojenců. Dítě je neklidné a má horečku. Dásně naběhlé a zčervenalé, jakoby zanícené. Slabá nebo žádná žízeň (přestože má teplotu). Obličej červený, zorničky rozšířené. Zhoršení večer, případně v noci.
Charakteristika. : Léčivý přípravek. Homeopatikum.
BELLADONNA 9CH"

http://www.zlatevcely.cz/ctivo/homeopatie-deti-... - tady belladona napsaná přímo k horečce

zeptej se v lékárně někde, kde vedou homeopatika, jesti nemaj brožurku Homeopatie v pediatrii..jsou tam takový klasický dětský potíže a homeopatika podle dalších znaků. i růst zubů tam byl. ;)

barumat
24. lis 2017

Ten panadol/nurofen jste dávala čípek nebo sirup? Doktorka mi řekla na sirup úplně jiné dávkování, než je na krabičce, kamarádce v nemocnici pak nezávisle na tom řekli jiní lékaři totéž. Tak jestli nedáváte málo. Bylo mi řečeno na noc dát tolik ml, kolik kg miminko váží, děleno dvěma (tj. třeba osm kilo - čtyři mililitry).

daasha1
autor
24. lis 2017

@normalnimatka
Moc děkuju, poptám se na to v lékárně

daasha1
autor
24. lis 2017

@barumat
Dávala jsem čípky. Panadol jsem mu zkusila dát jednou a Nurofen dvakrát, pak už jsem to nezkousela, když to predtim nezabralo.

barumat
24. lis 2017

@daasha1 Tak to jo, ale stejně je divné, že to takhle nezabírá... ☹

normalnimatka
24. lis 2017

@daasha1 a ani teplotu to nesrazilo?
jako že se budí, to je celkem normální, to nemusí bejt ani z bolesti ale celkově z nepohody při nemoci jakoby... může mu bejt vedro nebo zima atd...

tencerova_petra
24. lis 2017

Dobry den, poslete mi ve zprave Vasi adresu,zaslu Vam na zkousku bylinkovou naplast pro syna,muzete pouzit na zoubky,rymu..😉to Vam pomuze,nebojte.

jipe
25. lis 2017

Já mám dobrou zkušenost s olejíčkem od paní Kláry Kantové (na FB skupina Bylinky, ty báječné bylinky,...), vyzkoušela jsem ho i na sobě, když se mi klubala osmička

daasha1
autor
25. lis 2017

@normalnimatka
Já vím, že je normální, že se v noci budí, ale když on se budí s tak srdceryvnym pláčem, kdy ho evidentně něco bolí 😔 Ten nurofen teplotu srazí, to jo (ale on mívá jen lehce zvýšenou), ale doufala jsem, že trochu utlumí i tu bolest.

daasha1
autor
25. lis 2017

@tencerova_petra
Dobrý den, mohu se zeptat, o jakou náplast se jedná?

normalnimatka
25. lis 2017

@daasha1 nurofen by asi měl právě srážet bolest....nicméně když tě hodně bolej zuby, tak to moc nezabere:D
stejně nemusí brečet úpornou bolestí, ale celkovou nepohodou, když je nemocnej a ještě to nezná, neví, co s tím, neví, jak ti má jinak říct, že mu a co mu vadí...

daasha1
autor
25. lis 2017

@jipe
Děkuji za radu, podívám se na to

daasha1
autor
25. lis 2017

@normalnimatka
Jo, to je fakt. Já doufám, že ten druhý zub vyleze co nejdřív a pak budeme mít aspoň měsíc klid.

tencerova_petra
25. lis 2017

@daasha1
Dobry den, ano. Jedna se o bylinnou naplast Jian Kang😉.

bacika
28. lis 2017

@daasha1 Jo moje děti to taky neměly moc v oblibě, ale pak se jim vždycky ulevilo, že se pořádně vyspali. Pak když jsem viděla, že se jim klubou zoubky, tak jsem masírovala už preventivně 🙂

uzivatelkapetra
16. dub 2024

Děvčata stalo se někomu, že k zubům byla taková bolest, že se dítě vysloveně třáslo jak ratlík? Od včerejška, když pomine nurofenový rauš, tak malá zažívá peklo, opravdu se třese jak ženy na tom socialistickém natřásadlu a očividně trpí jak zvíře.
Momentálně se prořezává jednička nahoře, ale možná se tlačí těch zubů více?
Nepříjemná je už snad týden, ale stupňuje se to. Radši budu volat i dr, aby ji nebylo něco více.