Zdravím vespolek 😉
Zajímalo by mně, jestli nemáte nějakou vychytávku jak hravě "donutit" děti čistit si zoubky...🙂
Naše děti si zoubky čistí, ale musím nad nima stát jak dráb a popostrkovat, jinak strčí kartáček do pusiny, dělají milion jiných věcí a za chvilku přijdou, vycení zuby a ptají se "už"? Zkoušela jsem vysvětlovat, že když pořádně nevyčistíme, zoubky se zkazí (přes bolení až po ošklivé zuby), zkoušeli jsme motivaci, pojmenovávání zoubků a dočišťování "Pepíka a Maxíka atd.", blikací kartáčky, el. kartáčky, různé pasty a pokud to zabralo, tak jen na pár dní a pak zas strkání do koupelny a donekonečna popostrkování.
Tak pokud je tu někdo, kdo má 100%funkční fintu jak na to, podělte se 😉
Syn má 19 měsíců a musíme ho přeprat dva dospělí. Snad dostane rozum. Sám šmrdlá, ale musíme dočistit my.
Říkánky, viz výše nebo:
Kdo chce krásné zuby mít, musí si je vyčistit. První zoubek, druhý, třetí, čistí si je všechny děti. A pak se ..... (jméno) chlubí, jak má krásné bílé zuby 😅
Pak ještě vede ústní voda s krtkem (hodně naředěná s vodou), plivání děti baví 😨
Já mám zatím menšího synka, takže mu čistím zuby sama, ale když jsem hledala něco ohledně čištění zubů takhle malých dětí, tak jsem narazila na tenhle článek 🙂 http://www.vasedeti.cz/zdravi/zuby/detske-zuby-...
A nejvíc se mi teda líbí ty barvící ústní vody 🙂
My máme říkanku : Čistím zoubky řízy, řízy, ať jsou bílé jako břízy. Vpravo, vlevo, vpředu, vzadu, spodní řadu, horní řadu. Ať jsou bílé jako sníh, ať má každý radost z nich !.
Říkáme pomalu, a podle toho co říkáme, to taky děláme. Vpravo - vyčistí zoubky vpravo atd...
Ale občas, to taky sabotuje...