Zdravé vaření

1984maminka
23. únor 2017

Ahoj všem.Tuto diskuzi zakládám pro všechny nadšence do zdravého vaření. Můžeme sdílet svoje recepty a triky a užívat si společně výborného domácího jídla 🙂

kika266
23. únor 2017

Ahojky super to se rada pridam, nekdy dochazi fantazie co porad varit a navic aby to bylo zdrave, takze rada uvitam napady i napady na vareni pro deti. My jsme dnes meli na obe placky s cibulkou, majorankou, vajickem, spaldovou moukou a pecene v troube, k tomu cerstva zelenina, placky sice nepusobi moc zdrave, ale nejsou smazene 🙂

1984maminka
autor
23. únor 2017

přidavam vynikajici recept na zapecene jáhly,mam je moc ráda,vyzkoušejte 🙂

Zapečené jáhly
SUROVINY

250 g jáhel v bio kvalitě
2 bio vajíčka
trocha mléka nebo smetany
250 g cukety, 100 g pórku
250 g mražených fazolových lusků
2 mrkve, 1 cibule
stroužek česneku
2 cm čerstvého zázvoru (nebo půl čajové lžičky sušeného)
po půl čajové lžičky kardamonu, koriandru, kurkumy, skořice
špetka chilli (lze vynechat)
olivový olej, strouhaný sýr
Jáhly třikrát spařte horkou vodou, aby se z nich odplavily hořké látky. Potom je vařte zhruba 15 až 20 minut za občasného zamíchání v dvojnásobném objemu osolené vody s kapkou olivového oleje. Podobně jako při vaření rýže se voda vsákne do jáhel.
Cuketu (mladou i se slupkou) a cibuli nakrájejte na větší kostky, mrkev na jemnější, pórek na proužky. Česnek prolisujte, stejně tak oloupaný zázvor (nebo je můžete nastrouhat na jemném struhadle).
Připravte si směs koření. Kardamon a koriandr je lepší čerstvě namlít nebo rozdrtit v hmoždíři.
V pánvi rozpalte trochu olivového oleje. Přidejte cibuli a smažte ji, dokud nezesklovatí, poté česnek a zázvor a smažte další minutu. Na pánev nasypte všechno koření a ještě minutu smažte.
Přidejte do pánve mrkev a zhruba dvě minuty míchejte, potom zmrazené zelené fazolové lusky a smažte, dokud nepovolí. Nakonec vložte cuketu a pórek, osolte a vše ještě další minutu opékejte.
K hotové zelenině přidejte uvařené jáhly a promíchejte. Směs přendejte do zapékací misky a zalijte dvěma vajíčky rozšlehanými s trochou mléka nebo smetany.
Zapékejte při 180 °C asi 40 minut. Pokud chcete, posypte nákyp deset minut před koncem pečení strouhaným sýrem.

sofie321
18. lis 2017
Uživatel sofie321 je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od sofie321.

Ahoj, inspirovala jsem se ohledně zdravé výživy a výživy v těhotenství na tomto webu, mají to pěkně popsané.

http://receptyprokazdeho.cz/2225-2/

🙂