Být nebo nebýt skoro-taťka?

mladyvkrizi
11. čer 2015

Ahojte, mám před sebou velké dilema. S přítelkyní čekáme dítě. Ona má 2 měsíce do porodu. Ovšem nedávno jsme se rozešli a ona ke mě cítí nenávist. Vztah je téměř určitě nevratný. Ona ke mě cítí nenávist a vůbec semnou nejedná, nechce mě ani vidět. Ona je navíc takový ten typ ženské, která když k někomu chová zášť, tak mu dělá nejrůznější naschvály. Já teď nevim, co mám dělat. Vždycky jsem snil o tom, že budu vychovávat dítě, a to je teď pryč. Expřítelkyni mám prý říct, jestli chci být napsán v rodném listě dítěte nebo ne. Řeším tedy, jestli být taťka jenom s tím, že své dítě uvidím jednou za čas a totálně zmeškám veškerou výchovu. Budu bydlet někde poblíž, ale kdykoliv se ona odstěhuje, tak já budu od dítěte odstřížen úplně. Nebo se mám odtěhovat daleko pryč, zapomenout na to (maximálně platit alimenty) a začít nový život ?

kajovaevicka
11. čer 2015

K povinnostem (alimentům) jsou i práva. Neexistuje, že ty budeš platit a ona se odstěhuje a odstřihne tě. Navíc, k tomu všemu s ní třískají brutální hormony, třeba bude po porodu všechno jinak. Píšeš, že jsi chtěl mít rodinu. Tak se tam zapsat nech a bojuj, ne?

blahova_andrea
11. čer 2015

@kajovaevicka souhlasím s tím, aby se zapsat nechal a bojoval.
bohužel ty povinnosti a práva nejdou často moc ruku v ruce. spousta maminek chce jen co nejvyšší alimenty, ale dál aby dal otec pokoj a děti nevídal a do ničeho jí nekecal.
znám i takové případy, kdy se ženy odstěhují co nejdál, aby otci co nejvíc znemožnily a znepříjemnily péči o děti, jejich vyzvedávání atd, pak mají dost času děti proti očkovat, že on je ten, kdo se starat nechce, kdo nemá zájem, kdo nepřijede...nakonec jsou děti v takovém stavu, že otec doveze dárky k vánocům a oni si je ani nejdou před dům převzít ☹
není nic vzácného, že otec posílá poctivě aspoň ty peníze a matka ho stejně shazuje a dětem vykládá, jak jim vše musí kupovat sama, jak jim otec na nic nedá atd...přitom to, že jim koupí dárek je i z jeho peněz. bohužel, realita není černobílá ☹

shine2015
11. čer 2015

Otázkou je taky důvod rozchodu....

mladyvkrizi
autor
11. čer 2015

kajovaevicka , blahova_andrea : děkuji za reakci
shine2015. Důvod rozchodu je podle mě malicherný. Přítelkyně našla moji konverzaci s expřítelkyní. Byl tam trochu flirt, ale nic víc. Od té doby jsme se furt hádali, protože to nedokázala překousnout. Já se od té doby moc snažil, ale ona to stejně vytahovala do sporu téměř každý den (opravdu každý den bez přehánění). Třeba jsme jeli na výlet a ona prohodila nějakou poznámku - a hádka začla. K tomu se potom přidaly i nějaké problémy s soužitím - jsem moc často na počítači atd. Nakonec to vyvrcholilo, když jsme jeli k moji mamce. Ta nepochopitelně začala mluvit o tom, jaké jsem měl příjemné předchozí přítelkyně, ale stejně jsem se s nima rozešel. Dva dny poté to vyústilo ve velkou hádku, z které jsme se rozešli ........ Jako podle mě je to málo na rozchod, ale ona tvrdí, že už není naděje, že semnou nechce být.

halina0101
11. čer 2015

@mladyvkrizi Jak dlouho jste spolu chodili, kolik je vam let?
Verim, ze pritelkyni, zvlast v hormonalni bouri spjate s tehotenstvim, to muselo hodne bolet, ale pokud by to byl dlouholety spokojeny vztah, asi bych se snazila to prekonat a dat partnerovi jeste jednu sanci.
A dite bylo planovane?

kajovaevicka
11. čer 2015

@mladyvkrizi Upřímně, mít dva měsíce do porodu a najít tvoji konverzaci s ex, kde je "trochu flirt", tak ti udělám takový čóro, že se z toho posereš... Bez pardonu. Na druhou stranu já partnerovi do konverzace nelezu. A důvod k rozchodu? Podle mě to není, ale já mám jinou povahu, než tvoje ex.

halina0101
11. čer 2015

@kajovaevicka 😉 dobre napsano, i u nas by byl Saigon 😀

andrrriiik
11. čer 2015

@mladyvkrizi No tak podle mě toto důvod k rozchodu není.Jako byla bych nas*aná,dala bych ti to sežrat,ale né rozchod.Na druhou stranu,cloumají s ní hormony,třeba se k sobě zase vrátíte 🙂 A kdyby ne,tak se nech zapsat do RL,přece to hned nevzdáš 😉

mladyvkrizi
autor
11. čer 2015

@halina0101 Nebylo. Jsme spolu chvilku. Po třech mesících vztahu. Až se to narodí, tak bychom spolu byli rok

kata1988
11. čer 2015

@mladyvkrizi z tvého pohledu šlo jen o konverzaci s ex, kde je "trochu flirt", z pohledu tvé přítelkyně to byla asi pěkná kudla do zad... Navíc pokud ses proti mamce neohradil,když švitořila o tom jaké jsi měl úžasné ex a stejně ses s nima rozešel, tak mohla mít dojem, že o ni nestojíš...
Řeknu ti to z mého pohledu: Mám 2 měsíce do porodu, nemám žádné zdravotní problémy, moc jsem nenabrala (ale už před těhotenstvím jsem měla určitě tak 10kg navíc) a přijdu si strašně - mám ženské sebevědomí na bodu nula a kdybych narazila u manžela na konverzaci kde s někým flirtuje, tak by mě to ještě víc srazilo a asi bych měla velký problém mu pak věřit, jen bych čekala, kdy přejde od slov k činům.

naxii
11. čer 2015

Bojuj, dneska je docela trend u soudu střídavka, pokud máš o dítě zájem, vůbec bych bych nepochybovala.. platíš, máš právo vidět.Tečka !!

Můj exmanžel platí ale tolik zájmu jako ty rozhodně nemá. Takže kloubouček.

xisett
11. čer 2015

Já tedy přidám zas trochu jiný pohled, @mladyvkrizi nepíše žádné "miluju ji a chtěl bych ji zpět", ale buď se na ni mám vykašlat a nebo se vykašlat i na dítě...a popravdě se mi nelíbí ani jedna varianta...Po třech měsících byste měli být zamilovaní a ne flirtovat s bývalkou, takže otázka je: co bude lepší pro toho prcka??? Omlouvám se za upřímnost.

andrrriiik
11. čer 2015

@kata1988 Já třeba našla bývalému konverzaci s jinýma ženskýma,jak si s nima domlouval sex,byla jsem v 7 měsíci,v nemocnici s hrozícím předčasným porodem,takže oproti tomu je flirt nic.

andrrriiik
11. čer 2015

@naxii Střídavku mu žádný soud nepřiklepne u mimina,a ani bych to nenavrhovala.Je to to nejhorší,co může být.

xisett
11. čer 2015

@andrrriiik možná taky proto už je to "bývalý" ne?

kata1988
11. čer 2015

@andrrriiik to je hnus největší, co ti chlap provedl 😢 😠 , mě by vadil i ten flirt, protože by mi to narušilo důvěru ve vztahu a ta se blbě obnovuje.... Jinak souhlas s @xisett po třech měsících známosti by se mělo řešit bydlení, jak být co nejvíce spolu a ne si psát s ex...

xisett
11. čer 2015

@mladyvkrizi a možná je ta její otázka na zapsání do RL ještě ta poslední šance co ti dává....

somalicats
11. čer 2015

@mladyvkrizi Na rovinu - Ty si nezasloužíš ani přítelkyni, ani dítě. Ve Tvém příspěvku není ani slovo o tom, že bys o ni stál - kdyby to tak bylo, tak tady nevypisuješ, jestli se máš odstěhovat či co, ale bojuješ za to, abys s ní mohl zase být a mít komplet rodinu. To, cos udělal, je hnus - mít doma těhotnou ženu a vypisovat si s bývalkami, nesrovnat si vlastní matku... Kdybys to udělal mně, tak se s Tebou vůbec nebavím o tom, jestli Tě uvést nebo neuvést jako otce, než nějakého takového, to radši v RL nikoho i za cenu toho, že od Tebe neuvidím ani korunu.
On se časem najde někdo, kdo si bude Tvé teď už expřítelkyně vážit a dá domov jí i tomu malému.

mladyvkrizi
autor
11. čer 2015

@xisett Já se rozhodně budu pokoušet získat jí zpět. Ale tuhle variantu s váma na foru nereším, protože když bude úspěšná, tak není co řešit. Řeším, co udělat, když spolu nebudem.

Jinak my spolu začali bydlet téměř od začátku vztahu. Ona si zrovna začala zařizovat nový byt, tak jsem ji s ním pomáhal a rovnou se tam zabydlel s ní.

andrrriiik
11. čer 2015

@xisett Nene,odešla jsem kvůli něčemu jinému,když byl holce rok.

halina0101
11. čer 2015

@mladyvkrizi Jako ty ses fakt hustej, nakvartyrujes se okamzite k zenske do bytu a jeste mas tu drzost si v tehotenstvi vypisovat s exkou.
Obavam se, ze tobe jde spis o bydleni nez vztah a dite.Normalni chlap by o zenu i dite bojoval a jinou variantu by nepripoustel.

andrrriiik
11. čer 2015

@kata1988 To jo,jsem ráda,že už s ním nejsem,a mám skvělého manžela 🙂 Mě by ten flirt vadil taky,ale důvod k rozchodu to podle mě není.Jinak pravda,po třech měsících vztahu je to dost blbé,ale to jsem přečetla až později,než jsem napsala.

evik19
11. čer 2015

@mladyvkrizi Řeknu ti to tak - když už tě vůbec napadla myšlenka, že se do RL zapsat nenecháš a že by pro tebe možná bylo lepší úplně zapomenout, než se pokusit aspoň trošku ovlivnit život svého dítěte, tak ti na přítelkyni ani dítěti asi opravdu nezáleží. To v podstatě jen podkresluje fakt, že jsi během těhotenství své přítelkyně flirtoval s expřítelkyní a nezastal se jí před matkou. Možná jsem náročná, ale chlapa, který si není jistý, jestli mu vůbec stojí za to být zapsán v rodném listu, bych taky nechtěla, a i když mám s manželem dlouhodobý a krásný vztah, tak nějaké flirtování těsně před porodem by u nás zřejmě bylo na rozvod.

naxii
11. čer 2015

@mladyvkrizi no... vzhledem k tomu, co mám za sebou, bych to taky nedala.. mám chlapče takových jitrnic z nevinného psaní mého ex, že bych si mohla otevřít krám ...

Možná by to chtělo nejdříve dospět ... pak vychovávat dítko ...

xisett
11. čer 2015

@mladyvkrizi kdybys miloval ji a to dítě, tak se na to přece nemusíš ptát nás... mě se nelíbilo ani jak ta otázka je položená, "maximálně platit alimenty" co to jako je??? Vím, že to dítě někde mám, ale je pro mě pohodlnější se k němu neznat a neplatit...? Vždycky je lepší mít nějakého taťku než žádného to jo, ale pokud je na světě někdo, kdo tvou bývalou bude milovat a s ní i prcka bude na tom líp..a to sem sama jsem macecha a vím jak je těžké mít rád nevlastní dítě (prostě tam ta vazba není). Nechci na tebe útočit, svět ani city nejsou černobílé, ale možná by sis měl místo otázek na fóru v sobě udělat pořádek.

naxii
11. čer 2015

@mladyvkrizi mmch co se týče matek .. :D :D :D :D bože nejste vy dva bratři??? Moje tchýně mi taky vyprávěla, jak měl i tři buchty a že můžu být vůbec ráááda !!! že si nechal mě !!!! :D :D :D :D

To je story :D ne pardon.. ruším první příspěvek .. s*r na to 🙂

mladyvkrizi
autor
11. čer 2015

Díky za názory. Abych se trochu obhájil, tak já s s exi psal, ještě když jsem nevěděl, že budu mít dítě. Od té doby jsem ale sekal dobrotu. Bohůžel to nestačilo.

somalicats
11. čer 2015

@mladyvkrizi Tomu říkáš obajoba? Spíš s jednou a vypisuješ si s jinou? Pokud máš potřebu si ať už vypisovat, nebo přímo zanášet jinde, tak si nepořizuj přítelkyni.

A pamatuj si do života - když s někým spíš, může z toho být i dítě. To jste se na ZŠ neučili?

naxii
11. čer 2015

Nj, ale my všechny víme.. že pokud to uděláš jednou.. uděláš to zase.. a nejhorší je to po porodu, když se necítíme uplně fit..

Do konverzace se neleze ale pokud by ti na té konverzaci nezáleželo, nenašla by jí.. dávno by jsi to smazal. Ještě asi není ten správný čas.

Věř že tohle nemá cenu..

gepe
11. čer 2015

Z opacneho soudku z nasi rodiny.
Nasel si pritelkyni, po 3 mesicich co byli spolu otehotnela. Behem, tehotenstvi se s nim rozesla. Jeho zapsani do RL podminila tim, ze dite jinak neuvidi. Vratila se k predchozimu partnerovi. S predchozim partnerem je doted, ma s nim dle nejen meho nazoru dalsi dite, tj i toho prvniho. Zazadala i o zmenu prijmeni "jeho syna" na predchoziho pritele prijmeni, aby deti meli shodna prijmeni. Plati alimenty dal, dite vubec nevidi i kdyz by chtel.

A k mladymu v krizi, kazdy udela nekdy nejakou chybu, otazkou je, zda se z ni pouci. On se dle jeho slov poucil, avsak hormonalni boure v tehotenstvi zname vsechny. To ze se nezastal stavajici pred svoji mamou, holt nekomu to nedojde, nemusi v tom byt umysl. Nepopiram, ze se ohradit mel.