Chci se s ním rozejít, jsem neplodná

elespe999
14. led 2024

Chtěli bychom rodinu. Je do mě sice zamilovaný, ale to, co chce, mu stejně nedám. Netuší, že jsem se o dítě pokoušela v minulosti se s bývalými a nikdy to nevyšlo. Myslela jsem, že se současným na to zapomenu a třeba se to změní. Samozřejmě nezměnilo se nic. Lékař nic zvláštního nezjistil. Chce dítě a já se s ním chci rozejít, protože se mnou ho mít nikdy nebude. Mrzí mě to, ale lepší než to protahovat.

klokanka31
14. led 2024

@elespe999 A třeba zrovna s ním to půjde 😉

elespe999
autor
14. led 2024

@klokanka31 Nepůjde. Už jsme se o to pokoušeli

klokanka31
14. led 2024

@elespe999 A co umělé oplodnění? Nemáš jen blok v hlavě?

martiina_k
14. led 2024

a nechceš to nechat na něm? Rozhodně není fér mu tu informaci zatajovat, ale třeba s tebou bude chtít být, i když jsi neplodná. Je víc možností, jak mít rodinu 🙂

pampeliska1313
14. led 2024

Já nevim. Mám kamarádku co měla roky přítele a miminko neslo. Navíc prodělala i nějaký problém, byla na operaci a doktor ji sám řekl, ze šance na dítě v budoucnu jsou minimální. Před nedávnem si našla novyho partnera a.. otěhotněla prirozene v podstatě prvním sexem a bude rodit za chvíli. Já bych se neupínala na “nikdy”..;) vylozila bych karty na stůl a nechala to na partnerovi. Ono tohle by mu asi ublížilo víc, než pravda (proč se s nim rozcházíte, když to bylo v pohodě) a nevnimala bych to tak, ze je lepší se rozejít a nerict mu proč, aby mu to neublizilo.
Manželovi jsem třeba říkala, ze nějaký problémy mám a s detma asi bude problém, zůstal se mnou, dítě nakonec máme.

elespe999
autor
14. led 2024

@martiina_k On chce, ale já nevidím důvod to protahovat. Vím, že děti chce a časem by si je pořídil jinde.

te_reza
14. led 2024

Lékař nic zvláštního nezjistil a ty se tím pasuješ za neplodnou? Znám dost párů, kterým dítě s letitým partnerem nešlo, pak přišla výměna a mají děti třeba dvě. Celkově nechápu co to má být za diskuzi, spíš mi to přijde jako sdělení, které by jsi ovšem měla sdělit partnerovi.

reeeza
14. led 2024

Jestli nechceš děti a už jsi to vzdala, tak asi ano, nejlepší bude odejít, jelikož on děti chce.

Jestli děti chceš ale nedaří se, tak pro to udělejte přece maximum abyste jednou byli rodina. Běžte na IVF či jiné druhy umělého oplodnění. Zabojujte.

elespe999
autor
14. led 2024

@reeeza Já na nic takového nemám sílu. Může si najít na každém rohu někoho, kdo mu dá děti bez problému, tak proč by zůstal se mnou

reeeza
14. led 2024

@elespe999 tak jelikož už jsi to vzdala a jelikož on chce děti, tak to moc kompatibilní nejste :(

Na druhou přízpěvek začínáš tím, že byste chtěli rodinu.

Ale určitě si o tom promluv s ním. Jestli by s tebou byl i v případě, že na umělé oplodnění nepůjdeš a děti byste prostě neměli.
Třeba tě překvapí a prioritou pro něj budeš ty a ne dítě.

Rozhodnutí jestli pro něj má cenu s tebou zůstávat nebo ne bych nechala na něm a respektovala to.

llluckaaa
14. led 2024

Tak s tímhle přístupem asi fakt bude lepší nikoho nemít. Jestli se před každým problémem vzdas a nebudes se snažit je řešit, tak to bude živit o ničem.

elespe999
autor
14. led 2024

@reeeza On se mnou být chce, otázkou je, na jak dlouho než si najde někoho plodnějšího :(

kajacob
14. led 2024

@elespe999 Jsem s partnerem 6 let , máme za sebou první neúspěšně IVF . Taky jsem si prošla tím , že jsem mu řekla v záchvatu zoufalství ať si najde jinou která mu dá dítě a bude šťastný . Jeho odpověď byla že mě miluje a uděláme spolu všechno proto aby jsme děti měli. A pokud nám nebude dopřáno bude se mnou dál ať s dětmi nebo bez . Miluji ho a proto ho neodrazuju od jeho rozhodnutí . Jsem šťastná že ho mám ikdyz mám dny kdy mě mrzí že to nejde . Máme naštěstí ještě čas na další pokusy . Radim si vklidu sednout a probrat další kroky . Co od toho oba čekáte nebo ne . Udělat si testy jestli to je tak beznadějný jak si myslíš a nebo stačí podporit leky nebo umělým oplodněním . Až pak bych dělala závěry co dál .

ladyhacek
14. led 2024

Lékař nic zvláštního nezjistil a ty víš, že jsi neplodná???
Tak někde problém asi bude. Takže bych to řešila přímo s partnerem.

elespe999
autor
14. led 2024

@ladyhacek Tak když při sexu v plodném období neotěhotním (samozřejmě s x pokusy a v minulosti i x partnery), tak asi moc plodná nebudu. A to je mi už 30

4formy
14. led 2024

@elespe999 a co tak jit na vysetreni nez to hned resot rozchodem?? 😳

reeeza
14. led 2024

@elespe999 a jak dopadl tvůj předešlý vztah kde jste se taky snažili a nešlo to?

On tě kvůli tomu nechal?

Nebo jsi zase všechno hodila na sebe a utekla?

Víš že v průměru to trvá rok otěhotnět??

irmamala
14. led 2024

Takze ty ses pokousela otehotnet uz s X partnery?😀 To je zase pitchovina🤦‍♀️

martt
14. led 2024

@elespe999 Mam kamarádku , která se snažila o miminko s dvěma partnery dlouhodobe. Nešlo jim to. Pak si našla třetího a do roka otěhotněla , kdyz rodila bylo jijí 37 let. Ted ji je 40 a teď zjistila , že čeká 3 dítko neplánovaně. Mají dvě deti cca rok a půl od sebe. Ve 30 letech není nic ztraceno. Mne spíš přijde, že máš v sobě nějaký psychický blok. Možná by pomohlo promluvit si s psychologem.

reeeza
14. led 2024

@irmamala a co je na tom?

elespe999
autor
14. led 2024

@irmamala Jo, měla jsem tři chlapy. Za sebou samozřejmě. S tím současným je to nejvážnější, ale problém setrvává

elespe999
autor
14. led 2024

@reeeza V předešlém vztahu už jsem mu řekla, že je možné, že jsem neplodná. Prvně mě sice uklidňoval, že spolu budeme i tak, ale po čase si samozřejmě uvědomil, že bez dětí kvůli mně nebude. Takže konec

michaela666
14. led 2024

Kamarádce lékař tvrdil, že je neplodná. S manželem se pokoušeli x let a nakonec se rozvedli. Ona si našla nového partnera a do půl roku byla těhotná, že ani její gynekolog nechápal jak se to stalo....Narovinu si s ním promluv, že máš tohle podezření abys byla upřímná a začni to řešit

petulkadodo
14. led 2024

@elespe999 A nechala sis udělat vyšetření? Může to být problém, který jde snadno vyřešit. Rovnou se kvůli tomu rozcházet je blbost.

linusha
14. led 2024

@elespe999 nech se pořádně vyšetřit než to řešit hned rozchodem. 🙂

levandule_k
14. led 2024

Že jsi neplodná ti řekl tvůj "běžný" gynekolog, nebo ti to řekli centru asistované reprodukce, kdy jsi prošla všemi možnými testy? IVF jste zkoušeli?

Zkusila bych psychologa, jestli nemáš nějaký blok, přečetla si knížku Plodnost od Máslové, některé postřehy jsou tam zajímavé, třeba se tam najdeš. Třeba roli může hrát i to, že když nemůžeš otěhotnět a bolí tě vidět, těhotnou ženu, kočárek, tak tělo se tě rozhodne ochránit před těhotenstvím tím, že neotěhotníš.

elespe999
autor
14. led 2024

@levandule_k Nechci nic zkoušet, nemám na to sílu. Prostě to nešlo s ex, nejde to ani s ním, takže je chyba ve mně.

elespe999
autor
14. led 2024

@linusha Já už jsem mu řekla, že ho nechci, že mě jednou stejně vymění za někoho plodnějšího, ale on to nechápe

darkwitch
14. led 2024

@elespe999 v tom případě je rozumné se rozejít, protože to vůbec není o tom že si neplodná, ale že nechceš věřit svému partnerovi a když nemáš důvěru v partnera je to vztah o ničem. Pokud by důvodem byla neplodnost budeš řešit minimálně to proč to nejde a jestli proto můžeš udělat něco jiného než brečet že to nejde... A to že si zatím neotěhotněla fakt nemusí znamenat neplodnost - mám tři děti, všechny přirozeně a poprvé jsem otěhotněla ve třiceti po třech neúspěšných IVF a partnera mám pořád toho stejného už od šestnácti

vitezove
14. led 2024

@elespe999 Není to trochu mimo tato diskuze? Tohle máte řešit s partnerem. Narovinu mu říct, jak to je a nechat rozhodnutí na něm. NAVÍC je mnoho dalších možností. Například vajíčko od dárkyně a sperma od vašeho partnera. Nebo náhradní matka a nebo adopce. Ale z vašich zpráv mám spíš pocit, že to dítě ani moc nechcete a pak je ta diskuze o něčem jiném.