Těžký rozchod

terezka74284
10. pro 2016

Ahojte,
Mam velke trapeni. Jsem 19tt, a prave jsme se s pritelem rozesli. Je mi teprve 19, jemu 20 a byli jsme spolu dva roky. Miminko bylo neplanovane, ale nechali jsme si ho s tim, ze to spolecne zvladneme, pristi tyden jsme se meli spolu stehovat do bytu, vse uz bylo vyrizeno, a nejednou ze dne na den je vsemu konec. Nas vztah teda nebyl nikdy dokonalej, jsme dotiz odlisni, ja chci o vsem mluvit, kazdy problem resim, jsem citlivka, a on ve vsem pravy opak, tak jsme se casto hadali, ale i tak jsme se moc milovali, a mame milion zazitku, a zvladli spolu obrovske prekazky, v tezkych chvilich me vetsinou podrzel. Ted behem tehotenstvi, se hadky stupnovali, zacalo mi vadit vice veci, chova se jak pubertal vsechno musim zarizovat ja,byt, litacky po doktorech, pracaku, zarizeni do bytu, do toho 14tihodinove smeny. Zacala jsem mu hodne davat najevo, aby se zacal chovat dospele a zodpovedne, myslim ze pobiram rozum behem tehotenstvi a chci uz zit jsko dospely clovek, prece jen me ceka obrovska zodpovednost, dite. Pritel casto kouri marihuanu, je silene urazlivy, nekdy az agresivni, snazila jsem se mu vsechny spatne veci zakazovat, a udelat z nej rozumneho chlapa, jsem si 100% jista ze uz bysme se nehadali, nevim jestli neni vina i na me strane, jestli semnou treba nemlati hormony. Ale pritel se semnou na tehotenstvi nepodili, o vybavicku se staram ja sama, brisko mi nepohladi, kdyz nadsene rikam ze citim pohyby tak s nim to nic nedela, uplny nezajem. Nekdy zas na druhou stranu rika ze nas ma rad, ze to zvladneme, jednou tak a po druhe tak. Zade je pravda ze myva vycitky svedomi co se tyce jeho chovani. Predevcirem to vyvrcholilo, nejak jsme se bavili i s jeho matkou, a ona mu rekla ze by se mel vzpamatovat, a chovat normalne a neustale se me zastavala. A on se strasne urazil a zacal me ignorovat. Tak jsem odjela domu. Vecer jsem mu jen poprals dobrou noc a ons mi na to rekl ze nechce me ani dite, ze ho nezajimame... Dokonce se me zeptal ze az si zacne novy vztah jestli mi o om ma rikat, ze ted nikoho nema sle ze byc chtel, a mysli na to. Strasne me to ranilo, casto rikaval dksrede veci v rozcileni. Ale tohle si opravdu nezaslouzim, od te doby (2dny) se mi neozval, vcera mel narozeniny tak sel urcite nekam do klubu. Ja se mu take neozyvam, chtela bych nejak zapomenout, ale je to opravdu tezke, prtoze mi to prijde zbytecne, zazila jsem s nim tolik peknych chvil, tolikrat mi pomohl v tech nejtezsich chvilich, jen ta jeho povaha je problem. Vetsinou se mi po par dni ozve a je stastnej ze me slysi a chce me hned u sebe a dela ze nic. Ale ted nevim jsk to bude. Prijdu si sama, je mi strasne uzko, denne naspim 4 hodiny max, v noci vubec nemuzu spat, casto mi tvrdne bricho, ztracim chut k jidlu s nejhorsi je, ze zttracim zajem i o miminko. Pritom jsem se na neho tak strasne moc tesila, furt o nem mluvila. Ale ted pro me nic nema cenu, nevydrzim chvili sedet, ani lezet, cas mi ubyha neskutecne pomalu, nic se mi nechce. Vim, chce to cas, ale ty pocity uzkosti a samoty jsou silene, nezvladam to. Muzete mi nejak poradit, jak se z toho dostanu? Dekuji

verusky
10. pro 2016

@terezka74284 no devce, jsi sikovna, jak vsemu celis. miminko uz ted vsechno vnima- neco si treba o tom precti a kdyz places, omluv se brisku, ze s miminkem to nema nic spolecneho, ze ho milujes a na nej se tesis... at nemas nejaky uzlik nervozni pak...
ohledne muze. je nevyzraly a nemyslim, ze je to jen marihuanou. tedy o tom jsem presvecena. myslim, ze naopak sve emotivni nalady a stavy zacne bezne hazet na Tebe. a po porodu budes potrebovat oporu (jeste vice nez ted) a ne resit nalady chlapa. ja od jednoho skryte emotivniho a manipulativniho utekla po porodu ctvrteho mimca (spolecne druhe) a ac me to boli jeste ted- je to 3/4 roku, tak vim, ze bychom nemeli sanci... taky jsem citliva a on proste nemel pochopeni a nekdy mi to daval pekne sezrat. k takovemu muzi se Ty nehodis. a nejakym zpusobem jsi si ho vybrala, pravdepodobne nemas uplne v poradku sebevedomi a chtela jsi ho zachranovat... nebo cokoliv jineho... (mam to tak taky). je dulezite zmoudret a zacit videt ne zamilovane, ale realisticky... protoze laska se pak rovna trapeni a to prece nechceme...
jsem presvedcena, ze ten Tvuj Te bude otravovat cele tehotenstvi, Ty pak budes stastna, ze Te zase miluje a takhle to pujde porad dokola..... pokud si neurcis hranici- chlape, pokud mi jeste jednou reknes, ze mimco nechces, pokud mi jednou reknes, ze me nechces... TAK KONCIS. jsme moc naivni a hloupe... procti si diskuze, kde vazne manzelstvi, jsou tu dve nove, co vse je schopen chlap zene vycitat na materske... to je des... a s tim Tvym by Te to cekalo. takze bud jasne hranice- ale to musis byt OHROMNE TVRDA (coz citlivky neumi... obzvlaste v hormonech... znam to...) nebo konec. ja to tedy vidim uplne blede- tenhle chlap Ti znici kus zivota a sebevedomi... a az budes nucena utect, treba s rocnim ditetem, budes vsechnu vinu diky nemu videt v sobe...
moc Ti drzim palce. abys znala svou hodnotu a uroven 🙂

verusky
10. pro 2016

Tobe by melo byt v tuto chvili uplne jedno, co bude s nim. Ty zachranuj sebe.......................... a dite. precti si treba i o dobru a zlu... jak nejake zlo je k dobru... jestli ho v tom nechas vymachat, ale VYMACHAT, tzn. pul roku, ne tyden odlouceni, tak se muze clovek vzpamatovat. ale u toho Tveho jsem stoprocentne presvedcena, ze je marne vse... taky jsem ex mela s nepeknym vztahem k matce... tri roky dobre a pak se zacal ke me chovat jako k matce...jak se k ni chova, takovy bude, opet STOPROCENTNE, k Tobe. kdyby ses umela oprostit... a videt jineho muze, ktery by v zivote na svou mamu nezakricel... mas vyhrano... mas moc pochopeni. MEJ HO PRO SEBE A DETATKO.

mialagia
10. pro 2016

@terezka74284 jj spousta kamarádů mých nebo mého muže to taky kouřili a někdo to kouří doteď občas a úplně v klidu, ale někdo to prostě nedává a musel právě přestat..si myslím, že různý lidi maj různé dispozice..pro tebe je teď důležité být pokud možno v klidu a odpočívat když to jde..já jsem byla teda hrozně unavená furt v těhu..hlavní je, že máš teď zázemí svojí rodiny a uvidíš..😉

terezka74284
autor
10. pro 2016

@verusky
Dobry den, dekuji za prispevek🙂
Myslim ze to brzy prejde, je to jen stridave obdobi, chvili jsem v pohode, pak zas pocit uzkosti.
Umim byt tvrda, taky takova jsem, ze casto jsem si dupla odesla a on prilezl, ale ted je to uplne jiny, jsem nejvic na mekko v tom tehotenstvi, nikdy jsem se takhle netrapila, jen jsem ted precitlivela s lehce zranitelna, znate to... Uz at mam mimco u sebe, strasne me mrzi ze to tak dopadne, ale udelam pro nej prvni posledni!!! Dekuju za vas nazor a podporu, posilnilo me to!

terezka74284
autor
10. pro 2016

@mialagia
Uz jsem se smirila s tim, ze proste nic s tim nenadelam, ozyvat a lozit za nim nebudu, to teda ne, to by me i tata a babicka prerazili:D musela bych u nej videt hodne velkou zmenu, a to v tom huleni. Jeho volba jak si vybere. Pak uz muze byt pozde. Snazim se byt v klidu, nejak mi odesla chut k jidlu, snazim se ale moc to nejde. V noci spim ani ne ctyri hodiny, proste se vzbudim a u neusnu, uz docela silim, uz at je vse pri starem, jedine co me uklidnuje je, kdyz citim drobecka😍

mialagia
10. pro 2016

@terezka74284 přesně jak píšeš a jestli se nezmění, tak jeho smůla..chlapů je všude dost..to se opravdu neboj kočko☺vim že ti to tu všichni opakují, ale chce to fakt na něj teď nemyslet stejně ty nic nenaděláš, musel by on, tak proč se stresovat..a když budeš v klidu, vrátí se ti i chuť k jídlu a lepší spánek..

terezka74284
autor
10. pro 2016

@mialagia
Jsem ted v uplne pohode🙂 moc dekuji, za uklidneni🙂 myslim ze dnes uz konecne usnu, ale slabe chvilky urcite brzo prijdou:/ ale to snad bude pomalinku ubyvat, jeste jednou moc dekuji!

terezka74284
autor
11. pro 2016

biedronka10
11. pro 2016

@terezka74284 ahoj jsi velice hezka zenska. To mas za potrebi se trapit kvuli fetackovi? Mas na vic. Podle vseho to je jen sobecky typek co potrebuje svoji davku a hlavne volny zivot bez zavazku. Ano dva roky vztahu boli ( i kdyz tak dlouha doba to na pravy a silny vztah neni) ale rekni si uprimne sama sobe jestli v nem vsechno bylo normalni nebo aspon v ramci mezi. Kdyz se chova takto a on uprednostnuje sebe, az pak jsi ty a mrne, jak se bude chovat pak? Vim boli to hodne ale casem budes rada, nebot nic se nedeje jen tak a proste potkas vhodnejsiho cloveka halozeneho pro rodinu. Ja si neumim predstavit ze by na me chlap jecel delej zdrzujes, kor kdyz ja ted porad zvracim a partner okolo me skace a obstarava jak nejlepe to umi, to bych asi vzala kvetinac a hodila ho po nem. Pokud v hosanovi co s nim jsi dva roky nemas oporu, jine to nebude.....mas velkou cenu kor dvojitou i za prcka, vyplac se pokud ti to pomuze, ale netrap se vice nez je nutne a uz vubec se neponizuj. Prijde lepsi muz, tak si pro nej pripravuj srdce. Drzim palce 😉

terezka74284
autor
11. pro 2016

@biedronka10
Dobry den, mate naprostou pravdu!
Vim ze to casem prejde, jen to nastalo ve spatnem obdobi bohuzel, myslela jsem si jak to bude krasny, jak vidim ty maminky s partnerama a tak. A ja to vsechno musim prozivat sama, ale verim ze az se mimco narodi tak mi ex bude uradenej, staci abych jej nevidala, nekomunikovala s nim, a pujde to rychleji. Dekuji moc za podporu!!

ivet1987
11. pro 2016

@terezka74284 Držím pěsti! Celé jsem to přečetla. Myslím že časem dostane rozum, ale kdoví. Drž se a pevné nervy. A jako otce bych ho zapsala a trvala na alimentech :-P A opakuji ostatní, jsi kočka 🙂

terezka74284
autor
11. pro 2016

@ivet1987
Dobry den, dekuji🙂
Uz jsem docela v pohode,ale pak mi zase zavola a zase jsem mimo. Pred chvili mi volalal ze je dnes cely doma sam a ze jestli si prijedu pro ty veci, rekla jsem ze ne.