Ve vztahu, ale stále samotná. Co dělat?

valkyra222
14. led 2022

Zdravím ženy, nevím jestli to patří zrovna do tohohle typu fóra, kdyz partnera mám... Ale jelikož je to partner na baterky jsem stále sama s detmi a zoufalá.
Jsme spolu 11 let. První tři roky byly fajn. Zamilovaní jeden pro druhého. Spolu jsme podnikali jak v práci tak ve volném čase. Jenže pak přišly na řadu děti. První pak druhé. Já se posunula dal. Stala se ze mě matka. Zodpovědná za další život. Veškeré koníčky a věci, které jsme dělali spolu musely stranou. On se naopak neposunul. Žil si dal tím svým bezstarostným životem. Žije si ním doteď. Máme dvě děti mladší měl v září 4 a já ukončila mateřskou. To je kámen úrazu. Chlap mě nechce pustit do práce. Je chorobny zarlivec. Prý bych se mu zaběhla. Takže sedim celé dny doma. Nevím co mám dělat. Nudím se. Jsem na něm finančně závislá. Všechno co potřebují koupit mu musím dopodrobna vysvětlovat proč to potřebuji. Nemůžu se věnovat svým koníčkum. Když jsem třeba chtěla kurz hry na kytaru prý si můžu koupit lekce online. To samé řekl i o koníčku bojového umění. Už několikrát jsem vztah s ním chtěla ukončit ale řekl že mě miluje a děti taktéž. Takže se mě nevzdá. Nechce odejít ze společné domácnosti. Druhý zádrhel je ze je to pijan. Několikrát do týdne chodiva opilý. Chodí do místní hospody a tam sedava do zaviracky. Několikrát jsem přemýšlela jak z toho ven. Jediné je utéct odsud. Ale předpokládám, že by si mě našel a začalo by to všechno nanovo. Má někdo nějakou radu? Vyměnit zámky a dát kufry před dům prosím neradte. Nemám na zámky peníze a na domě jsou stará okna nemá problém jedno rozbít a vlézt si dovnitř. Policii už jsme jednou řešili i se zachytkou. Ale ani to nepomohlo. Mám ho plne zuby.

zelenaesmolda
14. led 2022

@valkyra222
Jak z toho ven?Jdi do prace,nepotrebujes jeho souhlas,nejsi nesvepravna.A az se finance zabezpecis tak utec.
A co se jeho "lasky" tyce tak on te nemiluje,jenom s tebou manipuluje,nechce ztratit svoji hracku.Do prace te nechce pustit prave proto,abys na nem byla zavisla.To nema s laskou nic spolecneho,to je cisty kalkul a manipulace.

valkyra222
autor
14. led 2022

@zelenaesmolda ono se to zdá být jednoduché. Ale žijeme na vsi. Nejbližší město je 15km (45min cesta) a autobus k nám jezdiva 4x za den. Děti mají školu od 8 do 13:30 kdybych si nějakou práci našla musela by být od 9 do 12:30 s tím bych asi nikde nepochodila. Auta vlastní jen on. Když si ho chci půjčit musím říct kam jedu v kolik přijedu jak dlouho se zdrzim. Nebo jede semnou při nejhorším.

zelenaesmolda
14. led 2022

@valkyra222
Nefunguje u vas druzina?Ze by deti byly tam,treba do 15h?Nemas tam kamaradku,ktera by byla ochotna je odpoledne pohlidat kdyz bude znat situaci?
Nebo pak teda si najit praci nekde ve meste,najit si tam rovnou i bydleni a odejit i s detma.Nebo azylak.Kontaktovala bych nejake sdruzeni na pomoc tyranym zenam,treba bily kruh bezpeci.Protoze tohle co tvuj partner dela tyrani je.A opravdu nechces,aby si tvoje deti nasly partnery,kterym budou delat to stejne nebo ti partneri jim.

emamaira
14. led 2022

Tohle je týrání, podívej se na Bílý kruh bezpečí, mají i info linku. Poradi ti. Přeju hodně štěstí a síly, bude to ještě těžké.

zelenaesmolda
14. led 2022

@valkyra222
Jo a kdyz uz pises tady nebo neco hledas na netu tak se ujisti,ze on nezna heslo k mobilu,maz po sobe historii nebo hledej v inkognito rezimu.Bud si jista,ze jestli je takhle chorobne zarlivy tak ti kontroluje i tvoji online aktivitu a jakmile zjisti,ze se chystas odejit tak udela vse proto,abys neodesla.Takovihle magori jsou schopni i zabijet.

vitezove
14. led 2022

@valkyra222 máš spoustu důvodů proč nic nejde... chce to hledat řešení. Pomůže okolí? Rodiče? Prarodiče? Kamarádi? Kdokoli ke komu můžeš odejít? Až bude v práci, prostě si sbal to nejnutnější, to nejnutnější pro děti, vyzvedni je ze školky a školy a odjeď. Pokud fakt nemáš kam, jak píší holky nahoře, kontaktuj bílý kruh. Poradí ti. Pomůžou sehnat bydlení pro matku a děti. Prostě v azylovém domě. Můžeš pak podat žádost o zamezení styku. Že se ho bojíš, že je alkoholik atp.

Řekla bych, že to, že se doma nudíš je fakt to nejmenší ze všeho, co se ti děje. Bohužel tě nemiluje, jen tě chce vlastnit. Opravdu bych se ho bála. Jednou se napije a všechny vás udusí ve spánku. A to si nemyslím, že přeháním. Stačí malá jiskra a bude zle. Kdyby bylo nejhůř, volej policii ať ti pomohou odejít. Při nejhorším půjdete do azyláku, ty si rychle najdeš práci, sociálka ti dá nějaké přídavky a ono to půjde. Jen se musíš odhodlat. Držím palce.

levandule_k
14. led 2022

K těm žárlivcům, kamarád chodil s žárlivou holku, dělala mu scény, kontrolovala ho, vyčítala mu, že někoho má. Byl jí věrný, ale ona mu zahýbala. Tak je pozor, aby ti ještě ke všemu nezahýbal, to někteří žárlivci dělají a vyčítají to partnerkám.

A co jako, že říká, že tě miluje. Důležité je, jestli miluješ ty jeho a také je důležité, jestli se chová jako milující partner, nebo ne. Takhle se milující partner nechová, takže nemáš důvod s ním zůstávat.

Omezuje tvoje osobní svobodu, nechce, aby jsi měla sociální kontakty. S rodinou se ještě vídat můžeš, nebo ti to "vysvětlil", že nesmíš?

Vyhledávání přes anonymní okno je ctrl+shift+n

thalia
15. led 2022

Jen další postřehy. 15 km a 45 min cesta? Já jezdila do města 30 km a bylo to 30-40 min autobusem. Jak nechce pustit do práce, zařiď hlídání (školka, kamarádky, rodiče, prarodiče) a jdi pracovat kamkoliv. A jestli pije, rychle pryč. Dům je tvůj? Vyměň zámek, sežeň kamarády na chvíli a vydrž. Jinak najít jiné bydlení, u rodiny by to nešlo?

zelenaesmolda
15. led 2022

@valkyra222
Tak 15km bys mohla jezdit teoreticky i na kole...

luciaanaa
15. led 2022

@valkyra222 Je mi z toho ouzko jak to čtu, ale chybí tady už jen první facka a budeš v tom namočená úplně. Teď ti ještě kouká jedna noha tak se na ní postav a běž hodně rychle.... Tak zkus jít k rodině, kamarádce než si najdeš práci a nebo než ho dáš k soudu aby ti musel platit alimenty, na úřadě ti určitě dají nějaké příspěvky. Nesmíš se bát. Prosím neboj se a udělej první krok právě kvůli dětem..... Jinak z nich za pár let vyroste to samé jako z tvého muže 😪🧡

codal
15. led 2022

Ví o tvých problémech někdo? Kamarádka, rodiče? Začni o tom s někým mluvit, hledej pomoc u známých, přátel a rodiny. Zavolej na bílý kruh bezpečí, tam ti taky řeknou možnosti, jak z toho ven. Najdi si azylový dům, který ti poskytne azyl než najdeš práci. Zajdi na ospod a nech si svěřit děti do péče a taky je o všem informuj. Každou jeho výhrůžku nebo útok hlas na policii, schovavej výhružné zprávy nebo nahrávej volání. Kdyby to jen trochu šlo, dávej peníze stranou, ale to očividně nebude tak snadné, když ti kontroluje, co kde kupuješ.

tenzerka
15. led 2022

@valkyra222 pokud chceš pomoc pošli mi zprávu na email lenkatenzerova@seznam.cz pomůžu ti a dostala jsem se s toho sama rodina se otočila zády. První krok je nejhorší a nejtěžší. Nebo moje tel číslo je 704379024

tenzerka
15. led 2022

@zelenaesmolda ano je to tak mám to za sebou utekla jsem

tenzerka
15. led 2022

@valkyra222 ahojky zlatí jestli chceš pomoct tak mi zavolej na toto číslo 704379025 mám zkušenost jako ty. Stačí prozvonit a zavolám zpět. Nebo na můj email lenkatenzerova@seznam.cz. kdokoliv volej piš. Mám teď času hodně

zelenaesmolda
16. led 2022

@tenzerka
ted nevim na co reagujes?

tenzerka
16. led 2022

@zelenaesmolda na to Domácí násilí chci pomoct ženám které to zažívají já to mám za sebou a chci pomáhat. Vím jak s toho ven. Ještě asi neumím správně odepisovat, ale to se naučím 😂🤣

zelenaesmolda
16. led 2022

@tenzerka
oukej 🙂

orisek56
16. led 2022

Výše už napsaly hodne. Já jen.....smaž si profilovku....docela neuvážený krok, pokud tě chlap sleduje..

zelenaesmolda
16. led 2022

@orisek56
to je hodne dobry postreh!

ria35
16. led 2022

@valkyra222 zkusila bych skupinu na FB -jako Fénix -new life, je to o narcistických povahách,manipulaci,lidi si tam předávají zkušenosti, tam bych to zkusila spíš

bledulka84
16. led 2022

Existují azylové domy pro matky s dětmi, kde se dá postavit na nohy. Zjisti si kontakt na nejbližší azylak, zavolej sociální pracovnici, co řeší umístění a prodiskutuj s ní možnosti. Určitě to vyřešit lze. Mívají i krizové byty, kam lze přemístit bez čekání. Měla jsem na vysoké škole praxi právě u sociální pracovnice, která toto umisťování řešila a systém fungoval dobře, jediné, co bylo potřeba, aby žena měla jasno a opravdu chtěla odejít. Protože pokud doopravdy nechceš,nikdo ti nepomůže.

zelenaesmolda
17. led 2022

@ria35
vyborne jsou videa progress through process ale jsou v anglictine