Pojištění - životní a úrazové - jak vybrat?

niheb
23. kvě 2019

Ahoj holky, přemýšlím poslední dobou nad životním a úrazovým pojištěním... Nemáte nějaké tipy, podle čeho vybírat a na co si dát pozor? Logicky bych nerada platila nějaké závratné částky, přece jenom, když mi nabídli pojištění za víc než tisíc korun měsíčně, docela se mi protočily panenky... Jak to řešíte vy 🙂 ?

radu98
23. kvě 2019

@niheb jsem finanční poradce (teda teď bude asi na dlouhé volno na mateřské) 😁 ale podle mě je, pokud máš rodinu, životní pojištění nutnost, pokud ovšem nemáš miliony, které by zabezpečilo tvoji rodinu, kdyby se ti něco stalo 🤷🏼‍♀️ Ono to je takové morbidní téma, ale je to realita.
Záleží na nastavení a priority, když Pujdes do pojišťovny, tak ti naordinujou, co je tak nějak dobré, ale často se to nehodí pro všechny.
Záleží jaký máš příjem a jaké máte rodinné výdaje. A taky kolik máš dětí a jak malé jsou. A nebo jestli máte třeba hypotéku a další finanční závazky 🤷🏼‍♀️
Příklad: žena na mateřské zemře, tím pádem otec musí na mateřskou a přijde tak o dost značnou část příjmu, pokud je do toho nějaká hypotéka a pod, tak je rodina najednou na mizině.

badyr
23. kvě 2019

@niheb já, manžel a i malý máme životní pojištění, včetně úrazového. Pro nás dospělé vychází každého 1000 měsíčně, pro malého 400 měsíčně. Manžel již několikrát využil úrazové plnění.

radu98
23. kvě 2019

@niheb co jsem dělala lidem pojištění, tak jsem na trhu vždycky hledala, co se pro ně hodilo nejvíc a hlavně nejlevnější, záleží ale hodně na věku a zdravotních problémech a nebo i dosavadním zaměstnání. Ale nejčastěji jsem dělala lidem alianz a nebo Metlife (který mám i já sama a jsem hodně spokojená s plněním). Přítel tam má i PN, jakožto hlavní příjem rodiny a platí 1200/měs a já platím kolem 400 za základ (smrt, invalidita, a úraz)

misulka84
23. kvě 2019

@radu98 no tak bohužel zrovna u životního pojištění bych záměrně nevybirala jen to nejlevnější. S ohledem na to, když se neco stane, klient dostane malo

niheb
autor
23. kvě 2019

Je pravda, že nad tím teď přemýšlím, protože jsem těhotná... nějaké úrazové pojištění mám, ale jen pro případ dopravní nehody, takže když se mi stane něco třeba doma, bude mi to k ničemu... No, musím to prozkoumat a něco vybrat 🙂

barchen
23. kvě 2019

@niheb Nejlepším pojištěním pro dítě jsou dobře pojištění rodiče. Je potřeba si položit otázky: Kdo je nebo bude živitel rodiny? Má nebo měl nějaké závažnější problémy které budou vyloučeny z pojištění? Položí váš rodinný rozpočet zlomená ruka nebo noha živitele nebo se bez ní několik týdnů zaobejdete? Nebo vám postačí pojištění na ty nejzávažnější problémy, invaliditu třetího stupně atd.?

niheb
autor
23. kvě 2019

@barchen Děkuju za tipy, ono je to asi logické, ale když v pojišťovně začnou do člověka hučet, že potřebuje tohle a tamto, jinak bude dítě chudák nezaopatřený, tak kolikrát úplně ztratí zdravý rozum 🙂 Respektive, určitě neříkám, že hučí všichni, já měla jednoho poradce, který byl úplně zlatý, ale teď už se tomu nevěnuje... a paní místo něj nepůsobí dojmem někoho, kdo tomu rozumí, tak jsem z toho včera byla taková rozpačitá 🙂

barchen
23. kvě 2019

@niheb Samozřejmě, že budou hučet, oni potřebují prodat. Pokud tomu trochu rozumíš, tak si obvolej nebo navštív jednotlivé pojišťovny a nech si udělat nabídku, na sebe, na manžela. Pak to porovnej. Pokud se do toho nechceš pouštět sama, tak zvaž, co jako rodina chcete a potřebujete a sežeň si někoho lepšího, kdo to dělá dlouho, rozumí tomu a má rozumné provize. Nebo zkusit i víc poradců a nechat si udělat nabídky. Oni chtějí prodat, tak ať se snaží. Nenechat se utáhnout na první nudli a nízkou cenu. Jak píšu, jestli je manžel programátor, tak zlomená noha pro vás nic neznamená. Pokud je řidič, tak to bude komplikace a potřebuje pojištění i na zlomenou nohu nebo kotník. Pokud je chirurg, tak ho živí ruce... 🙂 Takhle o tom přemýšlet.