Vrácení daní v nemocenské a mateřské. Spočítal by mi to někdo?

nikolilinkao2
21. říj 2020

Zdravim,
moc prosim jestli by mi nekdo nemohl spocitat kolik by mi meli +- vracet z dani.
V prosinci 2019 do 18.kvetna 2020 jsem byla v pracovni neschopnosti kvuli tehotenstvi, pote jsem rovnou presla na materskou dovolenou ktera mi bude koncit 1. Prosince. Kdyz jsem pracovala mela jsem hruby plat 28 000, na nemocenske 18 000 cisteho. Syna ma v danich napsaneho manzel.
Predem dekuji.

j.a.n.i
22. říj 2020

@nikolilinkao2 A ty si snad na danich neco zaplatila, ze mas pocit, ze by meli neco vracet?

jitka_cv
22. říj 2020

Pokud celý rok nepracuješ tak ti nemají z čeho vracet. Jen pokud by jsi za tu dobu měla na nemocenské a mateřské méně než 68000 tak si tě může odepsat manžel.Což určitě máš v součtu mnohem více, takže nedostaneš zpět nic. Ani neděláš zúčtování daní u zaměstnavatele ani nepodáváš daňové přiznání sama.

miba10
22. říj 2020

@nikolilinkao2 danis pouze pokud máš co. Takže pokud sis nenechávala proplácet dovolenou,nebo si nedostala nějaký bonus nebo prémii od zaměstnavatele k naroz ní miminka, prostě pokud nemá normální zdanitelný příjem,tak nemáš co danit. Viz.co holky píší výše

malenka3
22. říj 2020

Jak psáno výše. Vracet na daních mohou přeci jen v případě, že jsi něco odvedla. Což na nemocenské a mateřské fakt neodvedeš.
Takže v tvém případě, za 2020 ti naběhne nějaký nárok na řádnou dovolenou, a to za dobu čerpání mateřské dovolené. Protože jsi ale byla od začátku roku na nemocenské, bude se to to krátit.
Jakmile ti skončí mateřská, zažádej o čerpání řádné dovolené před nástupem na rodičovskou dovolenou (vycházím z toho, že jsi tedy stále zaměstnaná). Potom za to čerpání řádné dovolené v prosinci budeš mít peníze a z nich odvod daně. Ten ti pak někdy v dubnu vrátí v rámci daňového zúčtování. Částka vrácení daní bude stejná, jako hodnota zálohy na dani, kterou uvidíš na výplatní pásce.

nikolite
22. říj 2020

Nic, vrací se pouze za měsíce kdy jsi daň platila. (což v roce 2020 nemáš žádné)