Založili jste svému mimi účet v bance?

angeldevildarling
12. srp 2014

Ahoj holky,
chtěla jsem se zeptat, zda jste založili svému mimi účet v bance?
Jelikož nemám čistý štítek a své problémy musím dořešit, tak nevím, zda by mi na účet miminka mohla přijít exekuce.
Chtěla bych jí nějaký dobrý dětský účet založit a posílat na něj nějaké penízky, aby jsme něco naspořili, ale bojím se obstavení účtu exekutorem ☹
Myslíte, že exekutor na něj bude moci???
No a u jaké banky kdyžtak jste mimi účet zařídili???
Je možnost pak z účtu platit a vybírat-když budu chtít třeba koupit nějaké hračky?
Nebo ne a mohu ho pouze sledovat, ale na finance nesmím vůbec sáhnout?
Dávají k němu i hned platební karty a nebo až dovrší nějakého věku?
Jsem si něco vygooglila, ale u některých nabídek dětských účtů nepíšou vše-takže vlastně nevím nic ☹

Díky všem 🙂

78marcela
12. srp 2014

@angeldevildarling a nebylo by lepší se zajít poradit přímo do nějaké banky? Tady to budou spíše asi jenom dohady, pokud se tu nenajde maminka přímo s tím stejným problémem.

uztotakbude
12. srp 2014

@angeldevildarling Co já vím, tak na úspory dětí exekutoři ze zákona nesmí.

alt
13. srp 2014

@angeldevildarling když jsem dělala v era spořitelně tak si takto matky nechávali na děti dělávat dětské účty na rodičovské příspěvky právě proto aby jim na účet nemohla exekuce

kitty_k
13. srp 2014

@angeldevildarling Na detske ucty se exekuce nevztahuji. Taky znam z praxe pripady, kdy si mamky nechaly posilat rodicak na detsky ucet, protoze na svem mely exekuce. JInak s nakladanim je to pak slozitejsi a zalezi na nastaveni te konkretni banky. Vybirat se da ale vetsinou jenom na pokladne (je treba si zjistit poplatky), platebni karty se obvykle vydavaji az od 8 let veku, stejne tak pres internetove bankovnictvi se da spise jen kontrolovat stav a sledovat pohyby, ale rodice nemaji pristp k aktivnim operacim - zadavani prikazu k uhrade, trvalek atd. Takze urcite veci se obejit daji, ale porad to jsou ucty nastavene primarne spis jako sporeni pro deti a ne jako bezne transakcni ucty.

sarkar
12. říj 2014

@angeldevildarling aháá...takže tobě hrozí exekuce, ale jsi i tak schopná dítěti spořit jo? To je trochu zvláštní...co nejdřív bych si být tebou vyřídila vlastní záležitosti a pak řešila spoření pro dítě, protože jestli to neuděláš, tak byť něco našetříš, tak to pak stejně utáhneš za nějaký svůj průšvih, dle mého.
Jinak o dětském účtu bych nepřemýšlela min. do 15 let věku dítěte, je to absolutně zbytečné. A když spořit, tak do podílových fondů, kde je nejvyšší zhodnocení.

kvakuska
12. říj 2014

@angeldevildarling jestli jsem to správně pochopila, chceš účet na jméno malé, aby na něj nemohli exekutoři, ale abys s ním mohla sama volně nakládat a běžně ho používat ... uvědom si ale, že to tvé problémy nevyřeší a stejně pořád budeš žít ve strachu, že tě exekutor doběhne ... na tvém místě, místo domlouvání účtu na jméno dítěte bych si v bance raději domluvila dobrou půjčku s nízkejma splátkama na splacení dluhů ... měla bys klid, žádný strach z exekuce, sice by ses třeba musela po nějaký čas uskrovnit, abys mohla půjčku splácet, ale zase bys mohla klidně spát ... řešit dluhy založením dalšího účtu mi nepříjde zrovna chytré 😠

barinkas
12. říj 2014

bych si taky raději řešila své problémy.. jelikož pokud Ti hrozí exekuce a ty chceš dítěti spořit...paradox ne? A co budeš dělat, až Ti vezmou střechu nad hlavou? Bych první splatila dluhy a pak spořila, je to logické... to co vymýšlíš se Ti časem vymstí....

angeldevildarling
autor
12. říj 2014

Tak mám vyřízeno-nejjednoduší pro mne bylo zavolat své bankéřce a ta mi doporučila Berušku od nich ( a nebo od ČS je prý výhodné úročení ) , takže jsem si ke svému osobnímu účtu ještě nechala udělat spořící na malou u stejné banky KB..
No a já jsem už čistá, takže se nemusím bát, že by malé na to mohl někdo někdy sáhnout. 🙂
Ta jedna jízda na černo se mi teda prodražila-kdybych na to husa pitomá nezapoměla a hned došla zaplatit 🙂 Tak hlavně, že to mám už z krku a nikdo mě nebude otravovat ...

gepe
12. říj 2014

Nezalozili, penize co dostane v obalce davame do prasatka doma. Jinak souhlasim s predchozimi prispevky, nejdriv si pores splaceni dluhu.

denca1988
24. říj 2014

No tak ja som názoru,že najprv by si si mala vyriešiť problémy a pak nad tým uvažovať....my inak miminku zakládame sporiaci účet hneď od narodenia....už sme boli aj v banke...chceme šetriť tak aby malo v 18,resp.keď bude chcieť začať sama plánovať nejakú pomoc do života...my sme nedostali nič a chceme byť lepší rodičia...

mirandah
27. únor 2015

Nezaložili a ani neplánujeme, peníze které dostal jsme drze utratili za jeho potřeby (nová kvalitní autosedačka, cyklosedačka). Až bude potřebovat, budeme to řešit z našich úspor, stejně jsou to společné peníze. Ovšem s dluhy to nemá nic společného, to je potřeba řešit jinak.
Navíc se domnívám že podle nového obč. zákoníku je problém z těch dětských účtů vybírat (v některých případech to snad musel odsouhlasit i soud).

martina678
31. kvě 2015

angeldevildarling rozhodně by sis mněla ohledne financí nechat poradit. Máš miminko a hrozí ti exekuce? Tak to je moc špatne....Samozřejme, nechci tě soudit, nevím, proč to tak je. Ale měla by ses vážne zamyslet nad svojí a mimčova budoucností. Začít šetřit pro díte je správny krok. Rozhodne od toho neupust. Mám moc dobré reference od svých známých, který se rozhodli s příchodem dítete zhodnocovat své peníze a obrátili se s tým na p. Žídka z investiční společnosti gti. Já taky nad tím uvažuju, mám našetŕenou celkem slušnou sumičku a ráda bych jí zhodnotila. Nejprv se ale musíš vyhrabat z potíží, které máš a pak začít šetřit pro mimčo. Možná ti poradí pro tebe něco výhodnější než účet pro mimčo.

veroonica
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
misaroman
15. lis 2015

Ahoj holky je tu některá co poradi