Povinnosti matky, jak má připravit dítě na styk s otcem

vaioletka
12. únor 2017

Dobrý den,
dá se někde dohledat povinnosti matky jak má připravit dítě na styk s otcem. Co všecko musí otcovi předat. Náhradní oblečení, pleny, strava, tekutiny,léky...... Děkuji

pavla833
12. únor 2017

Dobrý den, tohle v zákoně nenajdete, ale je to v podstatě jak píšete - náhradní oblečení, pleny, léky...........samozřejmě s ohledem na věk dítěte. U většího dítěte, které už má "normální stravu", by ji určitě měl zajistit otec. Ono je to taky hodně o domluvě, jestli si otec zajistí domů pro dítě náhradní oblečení atd., ale je mi jasné, že ne vždy je domluva možná.

jancaand
13. únor 2017

Nikde to nepíšou bohužel. Samozřejmě výhrou je dobrá komunikace mezi rodiči, ale málokdy se to zadaří. Ex od začátku pro malého nechtěl plínu ani pití, ale synovi nic nezajistil a neplatí na něho. Takže bohužel syn se vrací s plnou plínou, žíznivý a hladový.. Naštěstí je ho má jen 2 hodiny. Děsím se až bude ex požadovat delší dobu. Sociálce a soudu je to jedno. Oni mají jen svoje tabulky a podle toho stále rozšiřují styk..

kajka750
13. únor 2017

Ahoj, v rosudku se píše,ža matka je povinna připravit dítě řádně a včas na setkaní s otcem tzn. vše oblečení,léky atd. Jídlo je věc názoru,pro velké dítě bych neřešila,ale pro malé já osobně bych mu to dala,při představě,ze koupí sunar a dítě ho bude u něj pít měsíc a víc,protože ho nestihne vypít naraz,tak mu ho reději ssebou dám,jde o dítě,né o nějaké žabomyší války. Přítel si bere děti jednou za dva tydny a bývalá dělá problémy i s kartičkou pojišťovny,mame pro ne vše doma svoje,nevadi me to,ale je to zbytecne,aby meli dvoje veci,kdyby se s ní dalo domluvit,investovali by jsme ty peníze do nich také,ale né tak zbytečne. Holt jsem asi jiny druh,kdyz mam pocit,ze je to jen a jen o detech a ne o pomste.

vaioletka
autor
13. únor 2017

Ja si to myslim stejne, náhradní oblečení dávám, léky se ptám zda má, spíše mě šlo o to co musím a co ne. Ani sociálka mě nedala jasné informace. Dávám celou tašku, momentálně odplenkovávám a otec to nerespektuje takže po víkendu je to vše na novo.

kajka750
13. únor 2017

To co musíte nikde nenajdete. Pokud vrací vše, dělate jedine dobre,chybelo by to stejne vasemu diteti. To je taky na prd,kdyz on nerespektuje Vasi snahu,ale s tim toho moc nenadelate. Drzte se