Ahoj děvčata, nevíte, zda jsou na 2.stupni základky domácí úkoly? Už si to nepamatuju🙂 vím, že se učí dítě na písemky a zkoušení, ale vypracování úkolu se už nedává?? Díky
Tak to jsem nikdy neslyšela, úkoly jsme mívali jak za nás, tak i teď naše deti mají denně ze 2-3 předmětů, občas se to povede a nemají nic, ale spíš výjimečně.
Ne, na druhém stupni nemají domácí úkoly. Žádné. Je na dětech, aby se připravovaly na předměty, aby byly samostatné a pochopily, že doma se pracuje - pokud je to potřeba.
To snad záleží na učiteli né? A ne jestli je na prvním nebo druhém stupni
My tech ukolu nemeli moc ani na osmiletem gymplu. Vetsinou slo pouze o jazyky, pripadne matiku nebo chemii.
Ano, u nás mají. Ne často, tak 3 týdně
To záleží na škole, u nás je dcera nemá ani na prvním stupni.
@berenika39 a kde bereš tu jistotu? v žádném právním předpisu není stanoveno, že žáci 2. st. ZŠ nesmí mít domácí úkoly, ledaže by si to příslušná ZŠ stanovila svým školním řádem, záleží na každé škole resp. učiteli...
Tak u nás jsou a po distanční výuce zůstaly i online úkoly a zadání ve výuce 🤦
Dcera cely prvni stupen neznala domaci ukoly-ucitel je neuznaval, chtel aby se děti ucili ve skole a doma max opakovaly. Za to ted (7.trida) jich ma tolik, ze mi jde kolikrat hlava kolem
To záleží na učiteli a protože je na každý předmět jiný, je to asi dost různé. Rozhodně je potřeba vypracovávat různé prezentace, referáty a učit se slovíčka do jazyků, občas si připravit překlad. No a potom, kdo co zadá. Celkově je u nás úkolů na 2. stupni velmi málo, ale děti by se měly denně učit do jednotlivých předmětů, ovšem každý učitel má své požadavky, nejde tohle brát jako že "to tak je všude".
Děkuji, holky, já si vůbec nepamatuji,co za domácí úkoly na druhém stupni bylo ..v první, druhé třídě chápu že se psalo do písanky a počítalo se, v dalších tridach
Se počítali slovní úlohy... učili jsme se básničky na češtinu... slovíčka na cizí jazyk...a co dál?🙂
@victress jejda, to je asi nedorozumění, já přeci nevím, jak je to na školách obecně, psala jsem o naší škole - jak bych věděla, jak to chodí jinde?
Tak pro jistotu ještě jednou - v naší škole, do které chodí syn, v té jedné konkrétní - nejsou na druhém stupni domácí úkoly🙂
Syn je v 8.tr a úkoly dostává😉
@lenkalubina a jaké, z čeho? Z dějepisu, fyziky, chemie, hudebky? Nebo jen z matiky a češtiny? Díky 😉
Já učím angličtinu a úkoly dávám, jinak by se na to doma mnozí nepodívali. Nikdy ale ne na víkend, tak to má můj syn a oceňuju to jako rodič.
Vím že na třídních schůzkách (ještě před covidem) se museli rodiče vyjádřit, zda s nimi souhlasíme, bralo se to dle většiny a bylo to jak na prvním, tak druhém stupni
Tak asi záleží jak kde, znám školy, kde domácí úkoly nedávají ani na prvním stupni, ale u nás ve škole normálně domácí úkoly dávají i na druhém stupni. Akorát třeba ne denně, to záleží na škole.