Problémy ve škole. Někdo podobný problém?

baja8
14. led 2022

Zdravím, řeším teď se synem v první třídě problém. Syn nerad chodí do školy, říká, ze se boji, když něco neví, ze se pani učitelka bude zlobit, strasne nerad ukazuje své “slabosti” když něco neumí nebo neví, pak se sekne a už nechce pracovat ( dle slov pani učitelky). Je ve znamení berana.. Ona si s nim pak už vůbec neví rady, tak dostává domu hromady úkolu, když ve škole pracovat nechtěl. Pani učitelka je taková přísnější, od října už rozdává dvojky. Syn chodí i do hudební nauky, byl i na primestskem táboře a nikdy žádný problém. Zvazuji přestup do jiné třídy, nechci ať chodí do školy nerad a zhnuseny nebo se strachem. Už máme domluvenou i schůzku s výchovnou poradkyní..Třeba je tu nějaká maminka, která řešila podobný problém, budu rada, kdyz se podělí o zkušenost či radu.

verunkanatalka
14. led 2022

Ahoj…Neřešila jsem to já, ale moje sestra. Dcera plakala, vztekala se když měla jít do školy ( první třída) …Bála se učitelky. Nechtěla spolupracovat…Ve finále se to vyřešilo přestupem do jiné třídy, kde poté bylo vše v pohodě…S tou první učitelkou si prostě nesedly lidsky…

uzulka
14. led 2022

@baja8 Ahoj,dcera v září nastupovala do první třídy a mela podobné peklo,možná o dost horší, byla jsem skoro každý týden ve škole,porad mela nějaký problém, že dcera nedává takový pozor, dostávala úkoly domu navic co nestihla ,po měsíci dostala dokonce trojku...přišlo mi to ujety ,s holkou jsem se musela učit jako kdyby byla někde v páté třídě a ne pár týdnů v první třídě 🙄.Dcera se pak zacla chovat úzkostlivě ,schovat se před paní učitelkou pod lavici atd.Takže jsem ji po dvou měsících přeložila do jiné školy a dcera je šťastná a bez problémů funguje do školy se těší...mrzí mě, že jsem ji nedala pryč hned co jsem cítila ,že to není normální.

mamikry
14. led 2022

@baja8 Neda se to nejak resit s ucitelkou? Prece jen uz jsou tam deti asi trosku szite a bude si zase muset zvykat na novy kolektiv, aby to pro nej nebylo stresujici jeste vic k tomu vsemu. Ale pokud neni cesta, pak bych tridu zmenila, sama vim, co to je hruza z ucitelky, svoje dite bych tomu, uz vubec ne v prvni tride, vystavovat nechtela.

irmamala
14. led 2022

Dcera má v první třídě strašně přísnou a náročnou učitelku. Už měla i trojku a ne jen jakože do sešitu, normálně do bakalářů do klasifikace, to mě fakt nakrklo. Přitom mám srovnání s kamarádkami, s vlastní starší dcerou, která je o dva roky starší a rozhodně není jelito, jde jí to mnohem lépe, než to šlo ségře v první a ta nosila samé jedničky, protože má strašně měkkou paní učitelku. Myslím, že má problém udržet pozornost, nebo pochopit, co se po ní vlastně chce. Tu trojku dostala, protože nedodělala cvičení, když jsem to s ní dělala doma, tak to měla bez chyby. Taky je beran a nerada přiznává, že něco nezvládla. Ale jinak si naštěstí z toho příliš nedělá, má ve škole spoustu kamarádů a alespoň se uklidňuju tím, že bude opravdu umět a bude dobře připravená, protože vidím u starší, jak není zvyklá se učit a makat. O přechodu do jiné třídě bych teda uvažovala jen opravdu v krajním případě. Jednak po půl roce přijít do zajetého kolektivu může být opravdu těžké a hlavně si myslím, že by se děti měli učit překonávat překážky. Bohužel v životě se nesetkají jen s fajn lidmi a když mu budeš vždy umetávat cestičku, když se vyskytne nějaký problém, bude to mít v životě těžké..... Představ si, že ho dáš do jiné třídy, kde sice bude fajn učitelka, ale třeba ho děti nepřijmou a bude z toho nešťastný a co pak, budeš ho přeřazovat zase jinam? Dej tomu čas, uklidňuj syna, že je šikovný, že se nic neděje, když se něco nepovede a myslím, že si to sedne.

baja8
autor
21. únor 2022

Zdravím holky, tak s Pani ucitelkou to vygradovalo řekla bych až do osobní roviny. Neustále nám píše do denicku, sešitu i do učebnic, ze nechtěl syn dělat to a ono. Což tedy nevím, jak já mám ovlivnit, když v te třídě při hodině nejsem. Často mi i vola a řeší kraviny, ze měl nějaký úkol udělaný dříve, jednou ho za to pochvali , podruhé už je to špatne. Syn stále chodí domu zkrouseny..Poslední telefonát od pani učitelky nam ukázal, ze má s námi fakt problém i mi to řekla, ze jen s naši rodinou je pořad problém…při tom ještě další tři synové chodí do stejně školy a nikdy jsme problémy s nikým neměli. Tak jsme se rozhodli, ze zkusíme jinou školu, umožnili nam to tam na týden zkusit, za což jsme velmi vděčni a teď už to bude na synovi, kde bude chtít byt.

mourovatakocka
21. únor 2022

@baja8 To vypadá jako správné rozhodnutí. A v nové škole už byl nebo teprve bude? Trochu mi to připomnělo My všichni školou povinní, taky tam nějaká učitelka nesnesla nějaké dítě.

hojda
21. únor 2022

@baja8 K těm chybám mu zkus ukázat toto. https://denikn.cz/206866/delat-chyby-je-potreba... . Přeju, aby to v nové škole klaplo.

baja8
autor
21. únor 2022

@mourovatakocka Jo tak úplně stejný film se vybavil mě,když tohle s pani ucitelkou začalo 🙂. Do nové školy jdeme až za 14 dni,jelikož máme teď prázdniny a pak týden má nová škola prázdniny, rozhodli jsme se zkusit Waldorfskou zakladku.

baja8
autor
21. únor 2022

@hojda Moc hezky napsaný článek, dekuju 🙂

drzticka81
25. únor 2022

Do me prvni tridy v pololeti prestoupili dva novi zaci 🙂) Takze deje se to i jinde....Snad u me budou spokojenejsi.

merope
25. únor 2022

@baja8 Tak Waldorf je super. Jen si možná předem něco načti - jedou osnovy dost jinak, čtení a psaní upozaďují na úkor jiných dovedností, dalo by se nazvat "soft skills". Jedou v první třídě jen velká tiskací písmena, v druhé i malá a psací písmo ve třetí třídě. Víc jedou taky různé ruční práce a další dovednosti, je to hodně o dramatické a hudební výchově. Držím pěsti, ať se tam synovi líbí. Kamarádky děti takhle přestupovaly, tam dokonce do školy na zkoušku museli chodit i rodiče, aby ukázali, že fakt mají zájem a hlavně zjistili, jak je škola vedená a je z toho neskutečně nadšená. Já po ní pořád pokukuji, ale asi skončíme u bližší komunitní.

baja8
autor
25. únor 2022

@merope Vím, ze to tam funguje úplně jinak. Pani učitelka mě už informovala, jakým stylem se tam učí a ze čtení a psaní tam jde pomaleji. Syn prave hodně rad maluje, ma neskutečnou fantazii a baví ho hudba (chodí i do hudebky), tak si říkám, ze zrovna jemu by se to mohlo opravdu líbit. Musím říct, ze mě se styl Waldorfu líbí moc.