Rostoucí psací stůl Baru - máte zkušenosti?

maceek
28. črc 2016

Máte někdo doma tento rostoucí psací stůl http://www.rostoucinabytek.eu/rostoucinabytek/e... ?

majima
28. črc 2016

Koupili jsme ho dcerce do pokojíčku i se šuplíčky v té růžovobílé verzi před třemi lety (právě u téhle firmy). Po pravdě nevím, jestli bych ho dnes volila znovu (tehdy jsme měli omezené finance, tak rozhodla i příznivá cena). Je na pohled krásný, zvyšování je snadné, ale celkově je dost "vachrlatý" a i když se pevně utáhnou všechny šrouby, pokud se o něj opřete, kýve se do stran (tedy aspoň ten náš). Takže třeba není možné se na něj posadit nebo stoupnout, aby se nevyviklal. Taky na pracovní desce je hned vidět každé čmrknutí, které se dá jen těžko odstranit. Rozhodně doporučuju, abyste si stůl nejdřív zkusila okouknout někde v prodejně.
Ale nákup u této firmy mohu za sebe jen doporučit - reklamaci vadného dílu nám obratem vyřešili a byli velmi ochotní.

kamila297
29. črc 2016

Rostoucí nábytek seženete i v Ikea.

sarihy
Autor odpověď smazal
Zobraz
majima
29. črc 2016

Pokud si moje hodnocení přečtete pořádně - nehodnotím stůl vyloženě negativně - mám z něj po těch třech letech smíšené pocity. Hlavním důvodem, proč bych ho dnes zřejmě nekoupila, ale zůstává, že se opravdu dost viklá a nohy nejsou pevné - což je dáno jeho ne úplně stabilní konstrukcí. Pomiňme fakt, že malé dítě (dcerka tehdy čtyřletá) prostě má občas snahu lézt po nábytku - dělají to všechny a určitě i ty vaše 😉 , a proto by nábytek určený speciálně pro děti do dětského pokojíčku s tím měl počítat a být tomuto přizpůsobený. Tento stůl prostě není. Proto doporučuju nekupovat nábytek jenom podle obrázku a raději ho vyzkoušet "naživo" v obchodě. (I když já jsem si ho třeba před nákupem v obchodě omrkla, ale nenapadlo mě s ním zahýbat a zkoušet jeho stabilitu a pevnost - což byla chyba. Dnes už bych byla obezřetnější.)

maceek
autor
30. črc 2016

@majima děkuji za postřehy a právě i za ty ne úplně pozitivní. Stabilita nábytku je dost zásadní a i naše děti po nábytku lezou (i když to ráda nevidím a děti to ví).
Nerada kupuji jen podle obrázku a není od věci si přečíst zkušenosti jiných.

krystalka
30. črc 2016

Máme ten samý stůl, ale nějakou starší verzi, kombinaci světlé dřevo a modrá a jsme spokojení, syn ho má od 5 let, teď půjde do třetí třídy, zatím jsme ho ani nepotřebovali zvyšovat, má ho pořád na té nejnižší poloze a drží, je pevný, nijak se nehýbe.....nějaký ten škrábanec na desce je, ale tak to je normální, je to celkem měkké dřevo, syn tam má tedy i podložku, takže ta zabrání nejhoršímu....jinak už si na něj syn taky i sedl a stůl to v pohodě ustál....ale on obvykle po nábytku moc neleze 😉