Syn chodí do 3. třídy a začal být velký lajdák

jakoubka
8. říj 2015

Zdravím,
syn chodí do 3. třídy, známky má výborné, ale začal být velký lajdák ☹
Ve 2. třídě si psal všechny úkoly, co mají mít do deníčku, takže jsem to kontrolovala. Ted si to nepíše ( kašle na to), přijde s tím, že úkol nemají..pak se dozvím, že ho měly, ale řekn emi, že si ho můžou dopsat i ve škole ( coz pochybuji). Dozvěděla jsem se, že mají psát písemku...opět to neřekne.
Ráno už jsem chytla amok...Ptala jsem se ho, jestli mu záleží, jaké bude mít vzdělání ...a on odpoví : Mně je to jedno ☹
Zakázala jsem mu vše co má rád : Playstation, kapesné jsem zatrhla .....a on ještě řekne, že je mu taky jedno.

Jak docílit toho, aby přípravu do školy bral opět svědomitě jako v 1 a 2. třídě?

kamila297
8. říj 2015

Myslím, že ve 3. třídě se ještě nerozhoduje o budoucím uplatnění 🙂 , ale chápu, že jste rozhořčená a taky bych byla. Snažila bych se z něj vymámit příčinu jeho chování - třeba se chytnul nějakého "to je jedno" kámoše a kopíruje ho nebo tak reaguje na nějaký problém v rodině atd. Pokud by nebyl schopen (anebo ze vzdoru nechtěl) sdělit, oč tu jde, pak bych nastoupila s tresty do odvolání (zákaz všeho, co má rád - to mu přece časem jedno asi nebude) a nejspíš s těžkým srdcem bych ho nechala "vykoupat" v poznámkách, horších známkách atd., které by si samozřejmě musel časem opravit. Případně bych ještě kontaktovala školní pedagogickou poradnu - tam s tím jistě mají spoustu zkušeností.

koordinatorka_odboje
8. říj 2015

já jsem měla ve 3. třídě taky krizi 😀 sr.la jsem na všechno, pak se mi nelíbily trojky na pololetí, tak jsem zase naběhla na svůj starý režim 😉 Hlavně, aby nezanedbal nějaké důležité poznatky, které bude muset využívat celý další školní vzdělávací systém. Znala jsem některé, kteří v deváté třídě neuměli násobit.

majkoz
8. říj 2015

Tak my máme superlajdáka a neplatí na něj nic jiného,než důsledně dohlížet na přípravu, jakmile polevím,tak je zas vše špatně: úkoly nemá, co má přinést neví, kde má sešit, žákovskou atd neví.Taky zabírá, když mu pohrozim,že mu udělám ostudu a budu se každý den chodit píuč do třídy ptát, jaké má úkoly,jestli nebudou něco psát atd..

hakunamatata
8. říj 2015

@koordinatorka_odboje to me rozesmálo, ta krize 😀

nutricnihodnota
9. říj 2015

"Ptala jsem se ho, jestli mu záleží, jaké bude mít vzdělání" Tak to mě fakt dostalo 😀 Chodí do třetí třídy, jasně že je mu to ukradený. A nějakými zákazy mu tu školu jedině znechutíte. Tohle fakt nefunguje, jen se kluk zabejčí. To, jestli bude, nebo nebude pedant stejně neovlivníte, to je prostě povaha.

sarihy
Autor odpověď smazal
Zobraz
honzulka
9. říj 2015

Zkuste ještě vydržet...je to ještě krátká doba od prázdnin.Taky doma bojujeme,pořád kluky kontroluji a taky zakazuji a je to na prd.Jednou mi jeden primář řekl,že děti téměř do 5.tř.nechápou,o čem škola je,že jí potřebují a že jim něco dává.Nedá se ale nic dělat,my ji taky zvládnout museli..

sarihy
Autor odpověď smazal
Zobraz
mildegarde
11. pro 2015

Holky jsem chlap. Mame ale s manželkou stejný problem se synem. Kluk senzačíná zhoršovat ve 3. třídě. Celou 1 a 2. byl suprovej a ted si pořádně nepřečte zadání, nepíše pořádně slova, když na tom nezáleží t.j. mi o češtinu, kde tomučitelka kontroluje důsledně. A co je nejhorší, že začíná nosit kule z prvouky. Víme, od učitelky, že není blbej. Tu prvouku sem podcenil, ale. V češtině a mátě, když si přečte dobře zadání, tak je v poho. Doplňovačky po vyjmenovaných slovech mu jdou tak chvalitebně, a počítat taky umí, když mu dojde co má dělat, ale lehký příklady podceňuje, ačkoli má ty těžší správně ve stejném zadání. Nemyslím si, že by nás zkoušel, ale S... na to. Musíme ho nijak dokopat k důslednosti. Opravdu se denně učíme aspoň hodinu a často i déle. A učitelka zas říká nepřetěžovat. Zajímaly by me postřehy vašich stejně starých kluků. A opravdové zadání domácích úkolů mu starosti nedělá. Musím ale říci, že je ochotnej se v klidu doma učit a je pylný, pokud se týče učení doma. Ale ve škole asi musíme být za lajdáky všichni.S nad je to jen období, kde si uvědomují, že škola není jen hra. Doufám žejsem Vás nepohoršil, když jsem jen starostlivý otec. Budu se těšit na Vaše příspěvky. Pokud se. Tato debata rozjede, budeme mít více zkušenostía uvidíme jak na ty lajdáky. Opravdu zákazy,a sliby všeho možného nezabírají. Myslím, že fyzické tresty jsou možná uččinější jen v kázeňském smyslu, ale tady by to asi nepomohlo. Jinak je kluk moc hodnej, narozdíl od tatínka ve 3.