Ahoj holky jdu k vám s otázkou nikdy jsem se s tím nesetkala ☹ tak se jdu zeptat vás máme být od Družstva ale pronajímá nám ho nějaký majitel máme ve smlouvě všechno ale máme smlouvu na 3 měsíce tudíž nám ji každý měsíc prodlužuje ale tentokrát vůbec nic máme být od 1.1.2021 do 31.3.3021 a další nájemní smlouvu k podepsání nám nedala, teď máme možnost se odstěhovat do 4+1 která bude volná od tohodle týdny tudíž už bychom se mohli stěhovat ale moje otázka zní když máme neplatnou smlouvu tak po nás nemůže majitelka chtít aby jsme měli 2mesicni výpovědní lhůtu která by končila správně 28.6.2021. když nemáme ani podepsanou smlouvu na další 3mesice. Snad jsem to napsala nějak srozumitelné vůbec nevím jak se tohle řeší nebod mi to nedá ani spát a nemůžeme platit 2najmy najednou to přece nejde.
@alilali to jsme bohužel udělali ale ona po nás chce 2mesicni výpovědní lhůtu což že zákona nemůže když nemáme prodlouženou smlouvu a já si toho všimla právě nedávno hlavně má nájem 10 300 když jsme se sem stěhovali a pak vlastně za duben když už jsme tu teoreticky neměli bydlet
@elljanca já vím, otázka nebyla na tebe...@j.a.n.i výše píše o automatické prolongaci, ale já si myslím, že to se uplatní jen u nájmu, ne u podnájmu, pokud to nemáte smluvně upravené
@elljanca pokud neni uzavrena smlouva,normalne bych se vystehovala v prubehu kvetna a majitelce predala klice a nazdar.Ani bych nesahla na opravy,ani neplatila za kveten,od ni ty penize uz stejne neuvidite.Brala bych to jako vyrizenou vec.
@marcicek84 taky jsem si říkala během tohodle měsíce se budeme stěhovat jen ji tu vymalujeme na bílo a může si trhnout nohou žádnou smlouvu nemá a my taky ne a klidně to může dát k soudu ale my máme právníky
Zavolej majitelce, řekni jak se věci mají a odstěhuj se.