Ahoj, mám dotaz. Malý mi v noci spí krásně, skoro celou noc ale přes den si cca hodinu a půl - dvě hraje a pak je unavený, tak ho dám spinkat - usne do 10 minut ale spí mi tak něco kolem hodiny a je vzhůru. Tohle mi nikdy nedělal. Myslíte, že to může být tím horkem (vždy ho poté kojím a pije ale pak už to má spíš místo dudlíku a podřimuje u toho? nebo je to tím, že poslední dobou usíná sám v postýlce (bez řevu) a jindy mi usínal u kojení a jen jsem ho přendala do postýlky. Zlepší se délka spánku? takhle ho totiž dávám spát třeba 4x za den. lepší by bylo jen 2x ale delší spánek. Jak toho docílit?
@konikova Lukasek spi uplne stejne,krasne spinka celou noc,jen jednou se budi,to se naji a spi dal.Ale pres den uz nespi vubec,usne bud na chvilku v naruci,nebo tak na 20 minut na hraci dece.Pak vyzaduje pozornost.Ale muzem byt rady,ze spi v noci;) Kdyz slysim holky okolo,mam uplne zlaty miminko.
První dcera mi od 3 týdnů věku spala max. 3x20 minut denně. V noci to šlo, ale celou noc začala spát až kolem 15 měsíců.
Tak už bude spát méně a méně... Náš malý si také dává kratší spánky
@konikova - ahoj, no já bych řekla, že se toho záměrně moc docílit nedá, můj syn mi první půlrok spal třeba 3x denně půl hodinky, víc ne a byl vzhůru....v noci taky spal dobře....trochu líp spal na procházce v kočárku, ale delší dobu v kuse začal spát až po roce, když spal jednou denně, to pak vydržel i 2,5 hodiny....jinak ono se to spaní průběžně u dětí pořád mění, chvilku to mají tak, pak se to zase změní....prostě jak se vyvíjejí....já bych ho nechala spát tak, jak potřebuje....za chvíli to bude zase jinak 🙂