Bouchnutí do hlavičky u měsíčního miminka. Mám to řešit?

veronikauu
8. čer 2021

Holky, musim se sverit… mam hroznou depku ted.. dala jsem malou past konicky na hraci deku, ktera lezela primo na podlaze.. debil jsem tam nedala pod to dalsi deku.. a mala jak polozila hlavicku, tak se bouchla o tu deku a trosku o tu podlahu pod tim …. Me to proste nenapadlo…. Holky myslite si, ze to mam resit? Mala zacala plakat, ale ted uz normalne pije 😞 vubec nevim co delat

jako_mala_holka
8. čer 2021

To bude v pořádku 🙂 pláč je normální a já vždycky jen hlídala, jestli nezvrací, případně zorničky... Samozrejme, pokud tě to uklidní, tak zavolat pediatrovi nebo zavolat/zajet na pohotovost, ale osobně si nemyslím, že by to bylo nutné, pokud to bylo jen to, co píšeš 🙂

zuzita15
8. čer 2021

@veronikauu víš kolikrát si ještě břinkne? 😎 mají ty hlavičky pérovací, neboj

amazonkajanik
8. čer 2021

@veronikauu jestli teď už plasis, počkej až začne chodit 😉

klokanka31
9. čer 2021

@veronikauu Kdybys viděla kolikrát se ti praští do hlavy až se začne stavět na nožičky...já bych mohla vyprávět 😟 ale stejně radši hlídej.

merope
9. čer 2021

Já si říkala, odkud že ti spadla... a ona jen sama když pásla koníčky, to by mělo být v pohodě. Dávej dále pást na podlahu, nikoli na gauč.

cilkat
9. čer 2021

Ono mohla plakat i proto, že chtěla ještě dál koukat a tělíčko "zradilo", ne proto, že by bolelo ťuknutí o podlahu. Tohle jsou holt věci, které se děti potřebují naučit a vlastně čím dříve, tím lépe. Myslím tím, jak regulovat svůj pohyb, aby samy sobě neublížily. Ony vlastně potřebují tu informaci, že podlaha je tvrdá a pokládání se na ní je třeba brzdit. Z lehu je to nizoučko, ale až se naučí vytáhnout o gauč do stoje, už prostě musí vědět, že musí hledat dolů nějakou pomalou cestu a ne padnout dozadu jak prkno a doufat, že máma nastlala dost dek 😉 . CO je třeba hlídat, jsou pády od někud (z postele, přebalováku, stolu...) a samozřejmě hrany a rohy... Ale na podlaze je nebezpečné vlastně hlavně to, aby nebyla moc studená 😉 .

keksik002
9. čer 2021

@veronikauu pockejte az bude padat u prvni chuze, z nabytku na ktery vyleze, venku na hristi atd.. ;)