Dítě nechce spát, pase koníky i v postýlce

petina27
31. pro 2015

Zdravím maminky. Prosím rady, zkušenosti k tomuto. Dcera má 8 měsíců, do 6 měsíců spala sama v postýlce, sama usínala, spala celou noc (od 7 do 7hod). Kolem toho půl roku začaly růst zoubky, malá v postýlce večer plakala, nedala se utišit, jsme za ní opakovaně chodit, utěšovat, ale nepomohlo. Nakonec mi usla vždycky u prsa při kojení, opatrně jsem jí uložila do postýlky a bylo. Teď posledních pár týdnů se mi probere už jak jí přenáším do postýlky a začne řev, k neutišení, dokud jí zase nevezmu na ruce. Zuby teď nerostou. Jakmile se mi jí podaří nějakým zázrakem uspat a uložit aniž by se vzbudila, tak je za hodinu vzhůru, pro změnu se probudí pasením koníků. Končí to tak, že si jí vezmu do postele a spí se mnou. Usne , protože jí nedovolím pást koníky 🙂 V postýlce jí na bříšku nechat nemůžu, od narození blinká. Posledních pár se budí i pokud spí se mnou, najednou ožije, chce pást koně, tahá mě za vlasy, hraje si s polštářem...Pak to dopadá tak, že spí dopoledne do desíti a večer se nám to tím pádem natahuje. Ještě musím dodat, že přes den chrní jen v jedoucím kočárku, doma neusne ani se mnou, jenom řev. Rady co s tím? Díky a pěkného silvestra všem 🙂

lv
31. pro 2015

nic, holka..už nemá tak velkou potřebu spánku jako dřív, navíc už toho umí víc, panáčkuje = to pasení, počkej, až se naučí stoupat, to je teprve perpetuum mobile, položíš, stoupne, položíš stoupne, tisíckrát po sobě..navíc chce být s tebou, dorostla do období separační úzkosti, takže v postýlce sama nebude, nechce být.

betelgeuzz
31. pro 2015

@petina27 na tohle mi pomohlo dávat spát na velký polštář. dala jsem svůj polštář do postýlky, kde byla od jednoho boku po druhý a do toho polštáře zapadla, takže se nemohla v noci přetočit.
Taky by to možná chtělo změnit režim, je jasný, že pokud dítě vyspává do 10 ráno, tak pak může být problém s uspáváním.
Starší byla taky celkem nespavec, přes den spala jen v kočáře, tak jsem měla jeden na balkone, kde jsem ji dopoledne uhoupala a odpoledne jsme chodily na procházku.