Ergonomické nosítko pro 6měsíční dítě, bylo to v pohodě?

veveruska007
3. črc 2015

Holky, naše 6ti měsíční malá je moc zvědavá a v kočáře vydrží tak půl hodiny, pak se chce nosit a koukat po okolí. Uvažuji koupit ergonomické nosítko, ale nevím, jestli by si na to zvykla. Je tu některá, která dala starší mimčo poprvé do nosítka? A bylo to v pohodě a bez řevu? Díky

andelka
3. črc 2015

@veveruska007 já jsem u staršího kupovala nosítko v 4,5 měsících. Zkusila jsem tři a nakonec koupila manducu. Hodně jsem ho používali právě mezi 5 měsícem a 1,5rokem. Mladšího jsem v ní nosila už od 5 týdnů, potom byla mezi 2 a 4 měsícem pauza (byl moc velký na novorozeneckou vložku, ale ještě malý na nošení bez ní) a potom zase až do 2 let. Zvykli si hned, a během 5 minut usínali.

zo_ja
3. črc 2015

Takových je spousta. Chce to miminko v dobré náladě, ne unavené, najezené, ale pokud je blinkací, tak ne hned po jídle, přebalené. Ideální je na vycházku, nebo si aspon doma naplánovat činnosti u kterých chodíš - úklidové přemisťování věcí třeba.
Spousta prodejen má půjčovnu týdenní. Pokud máš větší dítko, zvaž rovnou batolecí nosítko.
Většina dětí pochopí do 3. pokusu, jak je to pro ně super. A pro Tebe taky 2-3 hod relaxu na vycházce je k nezaplacení. 😉 A moc se to hodí i později - skldné do auta, všude dojdeš v MHD, po schodech, nákup, když potřeba, výlet do kopců a skal. Vyber opravdu ergonomické, čistě látkové. 😉 Ať se dobře nosí, je to moc prima.
http://www.nosenideti.cz/clanek.php?clanek_id=97

janule1940
4. črc 2015

Já dala mimi do nosítka (manduca), poprvé asi na konci 4 měsíce, až už z něj viděla, do té doby se jí tam nelíbilo. A bylo to v pohodě. Ideální máš si od někoho půjčit, pár dní jen pochodit po bytě a nebo venku i s kočárem, ať ji můžeš přemístit, kdyby se jí nelíbilo. Ale teď v létě je to v nosítku celkem za trest, má hrubou látku a obě se strašně potíme, takže raději jezdíme v kočáře v kleku nebo na 4🙂i šátek by mohl být lepší, ale nevím, jak si na něj větší mimi zvykne.

katkahavu
6. črc 2015

Tak já jsem si ho tedy pořídila, a zatím mi leží doma. Mám též 6 měsíční holčičku a nelíbí se jí to. nejraději ma halvu dopředu, a ne u mě na hrudníku. Také z toho jde špatně vidět a to jí vadí. A v těhle vedrech vůbec. Zkouším jí do toho, zatím bez uspěchu.

veveruska007
autor
6. črc 2015

tak už mám koupeno Mei Tai a uvidíme 🙂 V těch vedrech ji nikam nosit nebudu, počkám na příznivější teploty a uvidíme.