Fenykl čaj. Kolik dávat 2měsíčnímu dítěti?

nock
6. únor 2023

Zdravím. Nedávno jsme byli u doktorky a malá se prý trochu přecpává a mohlo by to způsobovat bolení bříška a řekla že prý mám zkusit dávat fenyklový čaj ale nevím kolik. 19.2 ji budou 2 měsíce a čaj pije s flašky jinak je plně kojená zatím jsem jí dávala za den 50ml předtím když na obalu bylo 1 šálek tak jsme jí dávala 1 šálek a mamka mi řekla že je to moc že mám dávat 50 ml ale to už je delší doba. Kolik mám teda za den dávat?

gbp
6. únor 2023

@nock me by zajimalo, jak na to doktorka prisla, ze se prejida, kdyz je plne kojena 🤔
a to brisko ji boli? nebo to usuzuje, ze by mohlo z toho udajneho precpavani?
ja bych ji nedavala zadny caj. max. bych ho pila sama. jestli ji boli brisko, zkusila bych cviceni, nahrivani, kapky, noseni 🤷🏼‍♀️ jestli nepomaha, tak proste vydrzet.
caj bych ji nedavala, protoze kojenym detem se proste nedava, fenykl to boleni muze i zhorsit a nekazila bych si prisati tou flaskou.

levandule_k
6. únor 2023

Souhlasím s @gbp, fenykl u některých dětí bolení zhoršuje. Také by mě zajímalo, jak dr. přišla na to, že se přecpává.

laxesis
6. únor 2023

Řešit u dvouměsíčního dítěte přecpávání kojením je teda na to, aby se doktorka trochu dostudovala s prominutím...pokud máte přesto pocit, že byste ji měla poslechnout (rozumím, že poslouchat rady z webu nemusí být důvěryhodné), kontaktujte laktační poradkyni...na čaj bych se vyprdla, ten fenykl to může zhoršit (jak už bylo psáno), spíš existuje cvičení na bříško, můžete jí ho i masírovat v kruhu okolo pupíku.

veruuu_kubesovic
6. únor 2023

@nock
a fenyklový čaj 2 měsíčnímu dítěti může třeba i víc uškodit....
a mě tak chutnal, ovšem můj syn byl mnohem jiného uřvanějšího názoru....

veruuu_kubesovic
6. únor 2023

a přecpávání kojením slyším prvně???

mdch91
6. únor 2023

Davala bych kojenymu diteti do pul roku presne 0 ml jine tekutiny

mafulin
6. únor 2023

Stačí, když ho budeš pít ty. A ještě můžeš zkusit třeba kminovy. Dobré to moc není, ale třeba pomůže.
Většina deti má období kdy je bolí bříško a trápí je prdy, je to úplně normální a většinou stejně nic nepomůže a po čase to přejde samo. A precpavani kojením je úplná blbost 😀😀

nock
autor
7. únor 2023

Zajímavé, na něco jsme s eptala ale za celou dobu jsem nedostala odpoved na mou otázku jen další otázky. Paní doktorka na to přišla tak že malá papa každý 2 hodinky probere za týden 280 gramů a díky tomu že hodně papá tak ji bolí bříško a často blinka. Nyní ji nejsou ani 2 měsíce a má 4,5 kg cca a čajík jí pomáhá + mastička na bříško a do cajiku dávám i vitamin c takže mohla bych prosím dostat odpověď na mou otázku? Kolik jí mám dávat toho čaje za celý den? V průběhu dne

mafulin
7. únor 2023

Myslím, že jsme se Ti snažili povětšinou vysvětlit, že je to blbost a nemáš to dávat vůbec. A 4,5kg fakt není žádný cvalik a fakt to neukazuje na to, že se prejida. Moje děti při narození měly 3kg a ve dvou měsících měl jeden 5,5kg a druhý 5,8kg. Je to normální, do půl roku děti přebírají rychle a pak už to jde pomaleji.

darinka84
7. únor 2023

@nock 4,5kg není nic extrémního... A odpověděly ti slušně a věcně.. pediatři bohužel opravdu nemají moc informací ohledně kojení a některé jsou spíše poškozující rady....kojit co dvě hodiny taky není žádný extrém.to je úplně běžné, spíše se kojí i častěji takto staré miminko... Tak pokud máš pocit, že paní doktorka má pravdu,budeš muset asi zavolat jí, když ti to poradila....

mdch91
7. únor 2023

Ja teda nejsem pediatr a zas ti neodpovim, ale proc davas miminu vitamin C? Obe mladsi deti mi pribiraly kilo i vic za mesic, obe ublinkavaly a nikdy mi doktorka nerikala blbosti typu zaplacacat bricho vodou nebo cajem. Vsechno, co das miminu do bricha mimo materskyho mlika, je tam navic. Videlas nekdy nejakyho savce, ze by mladatum podaval neco dalsiho?

laxesis
7. únor 2023

@nock Myslím, že z toho jasně vyplynulo, že žádný=) 4,5kg určitě není moc...váhově okolo 4kg jsou kolikrát i novorozenci... a kojit každé dvě hodiny je poměrně normální u takto malinkého miminka...vitaminu C nerozumím, to má nějaký problém, nebo proč bys jí ho tam měla dávat?

nock
autor
7. únor 2023

@laxesis prostě mi dala vitamin c aby měla malá 1 kapku denně

darinka84
7. únor 2023

@nock kapku můžeš dát přímo na jazýček z kapatka .. ale to jsem teda ještě neslyšela...vitamin C.. není to D?to dáváš jak?.

laxesis
7. únor 2023

@darinka84 taky bych spíš tipla vit D...cecko mi přijde fakt divné, hlavne kapky cecka jsou většinou až od 3 let dítěte ... no kdo ví😊

nock
autor
7. únor 2023

@darinka84 ano vitamin D jsem se upletla pardon

laxesis
7. únor 2023

Jen pro doplnění diskuze. Asi nemám, co k tomu víc napsat. Zvednout telefon by nakonec bylo asi nejlepší.