Hysterický pláč a křik

zdenina87
7. led 2018

Dobrý večer maminky, mam takový dotaz
Dcera 21.1 5m
2.1 dostala druhou dávku hexi, od té doby málo jí, špatně spí, všechno je jinak
Dříve mi spala 20-23-06
Nyní se budí co 1,5-2h
Jídlu také moc nedá (um+přikrmy)
Než ji sestra naočkovala jedla krásně co 4h 170ml
Ted nejí i 6h i když průběžné nabízím-nechce
Z ničeho nic začne hystericky plakat,ale trvá to max 1-2mn a hned se chováním uklidní
Ted ale plakala, co plakala přímo řvala 11min.v kuse úplně se zalýkala, nic nepomáhalo, byla jsem úplně hotová, začala jsem brecet taky.
Prosím stalo se taky někdy někomu? Jsem bezradná :(
(Je to moje první miminko)
Děkuji, pokud jste dočetly až sem
Zdeňka

pavca1982
7. led 2018

Ta druhá dávka dělá většinou větší potíže než první.Bohužel mě vždy po očkování někdo vyměnil na 14 dní dítě 😔očkovací vakcíny můžou způsobit poruchy chování, protože je ovlivněn nervový systém. Nezbývá než vydržet ono se to zase srovná, ale potrvá to.Pokud kojíte, tak hodně přikládat a udržovat častý kontakt více se mazlit a chovat!

luci_ela
8. led 2018

@pavca1982 Přesně tak . Malá byla po první davce naprosto bez reakce a po druhý mněla teplotu a byla uplakaná. Naštěstí se too srovnalo za dvy dny

zarecna
8. led 2018

POcula si uz, ze korelacia, nerovna sa kauzalita. Ak idu veci po sebe neznamena, ze spolu suvisia. Ma 5 meiacov, mozno zacali zuby, cmu by zodpovedalo aj to odmietanie jedla a rev. Deti sa menia a 10000x sa este zmeni. Nic jej nie je a nebude.

zarecna
8. led 2018

btw moj starsi syn, v 4 mesiacoch dostal ekzem, prestal spat, mal fazy, ked dokazal nepit mlieko hodiny... reval na raty a vies, co...1x mal hexu az ako 8 mesacny.

zdenina87
autor
8. led 2018

Jj asi to bude tou hexou, je to hrozny když ji vidím a nemuzu ji nijak pomoci
Jinak v noci na krmeni, jako by se nic nestalo, zase srandicky vypila plnou dávku a spinkala až do 8
Navíc má malinko rýmu, tak se to na ni nabalilo asi vše na ráz. Takový trápení :(
Tak holky děkuji za uklidnění :*

barchen
8. led 2018

@zdenina87 Děti se mění denně. Hysterický pláč má mnoho důvodů nejenom v tomto věku. Od hladu, nepohody jak svojí, tak i rodičů, bříško, nové pocity, nové podněty, jiné prostředí, jiné zvuky a milión dalších. Chápu, že v dnešní době se to nejjednodušeji připisuje očkování (tímto samozřejmě nezlehčuji situaci) ale sama vidím v okolí, že jakákoliv nepohoda je připisována právě tomu bez ohledu na situaci nebo čas. U nás první očkování proběhlo až ve 4. měsících, říkala jsem si, že se alespoň vyspíme 🙂, když všichni udávají minimálně spavost a nic. Celá hexa byla bez jakýchkoliv viditelných následků - žádná spavost, žádná teplota, žádná nechuť k jídlu, prostě jsem tam neviděla vůbec nic, co by se vymykalo jiným dnům. Moje dítě propadá hysterickému breku od prvního dne života. Prakticky probrečela celé hodiny doslova denně celé měsíce, vůbec jí to neunavilo na rozdíl od rodičů. Každý den je jiný a to doslova, jak s jídlem, jak se spánkem nebo vstáváním, jak s chováním, jak pláčem atd. Být rodičem je těžká role a být dobrým rodičem ještě těžší.

daydream
8. led 2018

@zdenina87 Ono je to asi spíš tím, že se to všechno sešlo najednou. A jestli se v noci nechová jinak, buď v klidu. Srovná se to. Děti se vyvíjí a spolu s tím se mění jejich chování každou chvíli. On ten překotný růst není žádná sranda. 🙂 A když prckovi není úplně dobře (viz ta rýma), tak tuplem. Ale samozřejmě v tom může mít prsty i to očkování, ono na to každé dítě reaguje jinak (mám tři, tak to můžu úplně klidně říct). Tak prostě chovat, chovat, chovat, i když je to náročné a nic jiného neuděláš. Dítě bude mít pocit bezpečí a to je hlavní. Mně kdysi hodně pomohla jedna rada, že někdy to dítě prostě potřebuje brečet a potřebuje jenom to, abych ho držela v náručí, než se samo utiší. (Ekvivalent toho, když se někdo potřebuje vypovídat.)

verusky
8. led 2018

nejtezsi je hystericky plac po ockovani, treba dva dny v kuse s horeckou, to dochazi k otokum mozku... pak z toho muze byt autismus. takze bud v klidu- je to reakce na ockovani, telo se s tim srovnava... bude to dobre 🙂 jen vydrzet a srovna se to. ja dalsi deti dala ockovat az ve vyssim veku, tam vice poznam, zda je pri ockovani opravdu fit, at se neco nepomele...

zdenina87
autor
8. led 2018

Ja chtela očkovat taky později, ale ten tlak od lékařky,moji sestry(vrchní sestra) byl tak silný, že jsem ji nechala dat 1 dávku v 10t a druhá byla ted ve 4m
Jediný co jsem si obhájila bylo schéma 2+1 samozřejmě strašení nátlak... ale aspoň od tohoto jsem nepolevila.
Ted už vím ze MMR nechám očkovat co nejpozději to půjde a zastrašit se nenecham.
Dnes byla Nina zase jako dřív ♥️
Kéž už by ji bylo dobře, lásce moji
Holky děkuji, miminko mam první tak si sem tam nevim rady, ale věřím instinktu 😉