Jak oblékat miminko do kočárku?

janinaklinku
13. bře 2019

Dobré ráno 🙂 zase nemůžu spát a tak přemýšlím, že vlastně vubec nevim, jak správně oblékat miminko hlavně ven :( Jak poznám, že už je moc oblečené, a mám mu pořizovat do kočárku nějaký jarní fusak nebo bude stačit nějaká deka a mam ji dát i pod něj? Narodit by se měl okolo poloviny dubna 🙂 děkuju za rady, myslela jsem si, že jsem už dost připravena, ale začínám se bát, že vubec a že to nezvládnu :(

kkk612
13. bře 2019

@janinaklinku Nás to sice čeká až na konci července, ale maminka vždy říkala, ze lepší víc vrstev, které se venku případně sundají, než méně. Fusak bych asi nedavala, bude stačit dobře obléknout a deku na i pod miminko. A hlavně vždy cepicku. 🙂

pe_tu_ss_ka
13. bře 2019

Děti by se měly oblékat stejně jako rodič + jedna vrstva navíc ...🙂

leilinka1234
13. bře 2019

Tak já bych jarní fusak pořídila 🙂 mám miminko z konce března a fusak byl fakt potřeba.

misicka1988
13. bře 2019

@janinaklinku Také bych jarní fusak pořídila. Syn byl také dubnový, a přeci jenom některé dny byly opravdu aprílové. Navíc miminko bude v kočárku hodně spinkat, a nebude se hýbat - tudíž by mu mohla být zima.

luciiinka87
13. bře 2019

Já bych fusak určitě pořídila 🙂 V dubnu může být 5 stupňů, stejně jako 20, člověk nikdy neví. Pokud by byla větší zima, dala bych dítku domácí oblečení, na to jarní overal (klidně mít doma dva kousky různé "teplosti" ) a šup do fusaku. Když bude větší teplo, tak bych dala domácí oblečení a jen fusak. Tím fusakem si dost usnadníš. A beztak ho využiješ na podzim. Kup rovnou delší, do kočárku se vejde i ten pro 3 letý děti a budeš ho mít rovnou na další sezonu a pak do sporťáku 🙂
Deka by možná stačila taky, ale ta potom ve sporťáku sjíždí a je to k prdu. Fusaky mají možnost připnutí ke kočárku, takže pak odpadá zvedání deky ze země.
A co se týče komfortu dítěte. Nezáleží na rukách a obličeji, ale teplota se zjišťuje na zátylku dítěte. Takže občas sáhnout na zadní část krku. Je to jen o párkrát, pak se to naučíš a odhadneš podle počasí, co prckovi dát. Taky něco jiného je pobyt venku na 30 minut a něco jiného na půl dne.

zmrzlinka
13. bře 2019

Měla jsem pro obě děti jarní fusak Emitex.Vyuzila jsem ho do kočárku i autosedačky.Za mne nejlepší věc co jsem pro děti koupila.Kdyz Ti bude pocit, že to je mincu teplo rozepnes ,odryjes a hotovo.Nemusis nic svlékat.

aktakd
13. bře 2019

Ja na dubnove dite vytahovala I zimni fusak. Kdyz jsme sli z porodnice bylo venku kolem nuly. Takze bych urcite nejaky poridila.

janinaklinku
autor
13. bře 2019

Děkuji za rady 🙂 tak já se po nějakém podívám 🙂

kittyy17
13. bře 2019

@janinaklinku kup fusak se zipem uprostřed. Můžeš ho nechat rozepnutý třeba do půlky, dle potřeby

ah1234
13. bře 2019

My naseho obliekame naopak - jedna vrstva menej jak ja. Prve dni nam v kocarku strasne plakal - narodeni v oktobri, pripraveny zimny fusak, chlupate kombinezy.. Ale bolo asi 20 stupnov, tak chodil v bodycku a svetri a zakryty dekou nakoniec. To mal 2.5 kila a ziadnu termoregulaciu, teraz chodi zase v bodycku, svetri a deke a to je vonku 7 stupnov :D ciapku nezvlada, tak mame mikiny s kapucami. Za mna osobne je dolezite dieta neprehrievat, ale ten nas fakt jaci, ked je mu teplo, takze nemame na vyber.