Jak řešit ne-spánek ročního dítěte

rosa106
16. led 2019

Dobrý den, ahoj,
možná, ze spis než pro radu, se jen potrebuji vypsat a třeba si jen přečíst, ze v tom nejsem sama.
Mám 13mesicni dceru, která je absolutní nespavec už od narození, ale teď tak poslední čtyři měsíce je to fakt nářez. Přes den chodí spát jen jednou po obědě a to spí tak hodinu a půl. Večer usina kolem osmé, ale... už v deset je zase vzhuru, to ji většinou ještě nějak uchlacholim, ale pak se budí třeba co hodinu (to už nezabere nic jiného než kojeni, v tuhle chvíli si ji beru k nám do postele, jinak spí u sebe v pokojiku). Bohužel ani přesun do velké postele nepomáhá a frekvence buzení je úplně stejná. Do toho se kolem třetí probere, sedá a stoupá si, zvatla a i když se snažím sebevic, nejde znovu uspat. Tak ji beru do obýváku, kde si třeba do sesti do rána hraje a pak jde ještě třeba do osmi/devíti spát.
Já jsem úplně vyrizena, už hoooodne dlouho jsem nespala déle než dvě hodiny v kuse, mám problém s usinanim, takže i kojeni jsem vzhuru v podstatě do dalšího kojeni. Už jsem protivna jak na dceru, tak na rodinu kolem. Nic nestíhám, jsem neustále unavená a proste už nemůžu. Manzel se snaží, ale taky nemůže být v noci vzhuru, když brzy odchází do práce...
Jinak je dcera zdravá, na zuby to nevypadá, večeře ji různé (polévky, pečivo, kaše, zbytky od oběda).
Nemá někdo nějaký tip, jak to zvládnout? Nebo třeba na koho se obrátit, kdo by mi mohl nějak pomoci?
Moc děkuji 🙂

miba10
16. led 2019

@rosa106 trochu mi to připomíná to, co bylo u nás. ALE.... my jsme na UM a se spaním u nás od malinka problém nebyl. Ale tohle období trvalo cca 4 měsíce. Pak už jsem to konzultovala s dr, protože jsem padá na tlamicku. Byly to u nás zuby v kombinaci s nočními desy 🤦navíc se v noci vzbudila, postavila se a chtěla si hrát. A když jsme nereagovali tak spustila.
Vyřešili jsme tak, že všechny rušivé věci jsme povyhazovali a pouklizeli. Odpoledne jsme se snažili co nejvíce utahat. Nechat lézt, teď už chodit atd. Před spaním pak trochu zklidnit a o dost se to zlepšilo. Daní za lepší spánek v noci je brzké vstávání (5-6hodina). Pak jsme raní dospani, které měla cca mezi 7-8 hodinou) vynechali. Prostě jsme ji nechali všude zase lézt a chodit. Takže se zase utaha a chodí spát až kolem 11 hodiny a spí ty 2-3 hodiny. Pak už do večera nespí. Občas se sice v noci budí častěji, ale rostou ji stoličky. Takže to bude asi v tom. Nevím zda něco z toho pomůže u vás, ale nejste v tom sama

cherris
16. led 2019

Může to způsobovat i nedostatek vit. D, od té doby co malymu přidávám rybí tuk, spí klidneji

darzanka
17. led 2019

Také jsme zažili, syn se budil třeba ve tři a byl vzhůru do šesti a to už jsem pak zas já musela vstávat a chystat dceru do školky. U dcery to taky tak chvíli bylo, když byla menší. Přijde mi, že je to vždy jen takové období, u nás se frekvence spánku mění snad co dva týdny.