Lahvička pro nedonošené miminko

elsy3
30. pro 2018

Ahoj holky, za pár dní mě pustí s malou z nemocnice domů, je narozená ve 34tt, teď ji je 14 dní. Snažím se jí kojit, ale byly jsme dlouho od sebe a mléka nemám tolik a přijde mi, že ho postupně ubývá. Každou chvíli odsavam, piju čaje, ale vypada to bledě. Navíc u toho po 5 minutách usne a nic na ni nezabírá. Sestry ji dokrmuji stříkačkou po prstě nebo se savičkou na konci. Naštěstí vsechno sní a hezky přibírá. Doma bych se ráda rozkojila, pokud to půjde, ale zároveň ji budu muset asi ze začátku dokrmovat. Poradíte mi, jakou lahvičku nejlépe pořídit aby vyhovovala nedonošenci, neutahala ji a popřípadě umožnila dál kojit? Kojim pouze s kloboučky, bohužel nám to jinak nejde. Děkuji za rady.

sportovkyne
Autor odpověď smazal
Zobraz
marketa11112
30. pro 2018

ja davala tommee tippee a syn z ni pil dobre od zavcatku. castecne jsem kojila, casecne pil dokrm z lahvicky.

pejskyne
30. pro 2018

@elsy3 Ahoj, pokud kojíš s kloboučky, tak bych se nebála, že ti lahvička kojení pokazí. Můj nedonošený syn (taky 34 tt) pil nejlíp z MAM, ale bral dobře i Avent. Lepší asi je zkusit toho prostě víc. Od nějakých tří měsíců už se jenom kojil (bez kloboučků teda), nebyl s tím vůbec problém. Neboj, začne rychle nabírat sílu a půjde to líp a líp a nebude u toho tolik spát

sportovkyne
30. pro 2018

Kouknete na medela calmita. Je to pro kojene nedonošené děti. My ji dostali v porodnici. Malý se narodil 28+1

elsy3
autor
30. pro 2018

Děkuju všem, nejspíš vyšlu mámu do lékárny, aby se tam poptala a něco pořídila, než nas pustí. V porodnici mi doporučili anti kolíkové lahvičky od Aventu. Tak uvidíme.. zítra to s ní budeme teprve zkoušet. Ale na stříkačku se moc necítím.

merope
6. kvě 2019

Můžu se zeptat, jak to nakonec dopadlo? Mám dost podobný příběh, malý se přisaje, ale vypije hrozně málo a hned se utahá. Tak odstříkávám a krmím antikolikovou flaškou z DM-ka. Už jsme odbourali kloboučky, bere obě prsa, ale pořád to není na to, aby pil úplně sám (14 dní korigo věku).

@sportovkyne Je medela calmita lepší než antikoliková klasická? Mám tu calmitu doma v krabici od půjčené medely, ale už jsem měla tu antikolikovou, tak jsem ji používat nezačala, ale kdyby byla nějak lepší, tak na ni zkusím přejít. Díky.

elsy3
autor
7. kvě 2019

@merope Zkoušela jsem malou kojit cca měsíc a půl, ale musely jsme pořád dokrmovat. Po 5 minutách usnula. Já pak pořád jen odsávala, ale po měsíci sem začala postupně ztrácet mlíko. Malá už si pak zvykla na láhev a prso nechtěla. Takže jsme skončily na Sunaru a je spokojená, spí celou noc. Na jednu stranu mi to je líto, ale nechtěla jsem nás obě trápit. 🙂 Ale možná jsem mohla zkusit laktační poradkyni.

merope
7. kvě 2019

@elsy3 Koukám, že mé doufání v nějaký super konec nenastalo. O té laktační poradkyni začínám přemýšlet - tipuji, že chyba nebude v síle, ale v technice. Já mlíko teda zatím pořád mám a v pohodě. Ale je to náročné - a na prso teda mrňous pořád chce, občas mám pocit, že i jenom pomačkat v puse.

elsy3
autor
7. kvě 2019

@merope Tak to malá právě prso vůbec nepotřebovala, nějak o něj nejevila zájem 😀 zato když jsem přinesla láhev, tak hned ožila. Bylo to hodně náročné.. tak snad to spolu zvládnete 🙂 a zachráníte kojení. Hodně štěstí 🍀

radecka1
7. kvě 2019

@merope Doporučila bych zkusit tu Medelu, děti musí vyvinout nějaké úsilí a pak se rádi vrátí k prsu. Zdá se mi, že z ostatních lahviček to teče bez námahy a to vede ke konci kojení. Pokud by to bylo pro nedonošence náročné, tak raději zkusit dokrmovat stříkačkou. Dokrmovala jsem stříkačkou nedonošená dvojčata (29tt) cca 1,5m od propuštění a pak začala dokrmovat Medelou Calma a kojení vydrželo přes 1,5 roku. Klidně napište.

merope
7. kvě 2019

@radecka1 Tak dneska jsem řešila na kontrole u doktorky a potvrdila mi, co jsem se domnívala - že malý při kojení saje šíleně vzduchu a pak ho to nadýmá a nedělá mu to dobře. Prý to je problém, pokud nenarve celou bradavku do pusy (ten můj drobek narve jenom jednu - a z toho prsa taky saje v pohodě). Tak jsem se rozhodla, že mu dám ještě týden-dva čas než narve do pusy obě bradavky a pak to začnu víc řešit.

A asi zkusím otestovat tu lahvičku, co má (jako z ní něco vysát) - začínám mít pocit, že tam bude mít asi taky problém to pořádně sát, a proto mu prso přijde v pohodě. Ona má gumu na dně a pod tím perforované dno a musí vlastně sát vzduch z té perforace překryté tou gumou.

sportovkyne
7. kvě 2019

@radecka1 souhlasím s vámi. U medela calma musí dite tahat netece to samo na rozdíl od jiných lahviček. Jen ještě doplním existuje medela calma je pro donosne děti a vyžaduje větší námahu. Malý ji třeba nikdy neutahl. Od porodnice (nar. 28t.) Jsme meli medela calmita. Stejný princip, ale je navrzena právě pro nedonošené.

radecka1
7. kvě 2019

@sportovkyne Máte pravdu, o Calmitě vím, jen s ní nemám zkušenost. My právě měli až Calmu (ale děti musely trochu dorůst, aby ji vůbec utáhly).