Měsíční miminko ve spánku kroutí hlavičkou, máchá rukama

whizzyy
18. led 2016

Zdravím maminky, potřebovala bych trošku poradit, mám měsíčná holčičku a asi poslední týden se mi při spánku pořád kroutí, někdy přes den, ale nejvíce v noci nebo spíš nad ránem, spinká a pořád u toho kroutí hlavičkou ze strany na stranu, máchá rukama a někdy i mručí a pobrekává, ale když k ní vstanu jelikož si myslím že je vzhůru tak očička má zavřené, někdy jí uklidní dudlík někdy ne. Dělá to i když si ji vezmu k sobě do postele. Je pravda že máme vyrážku po celé hlavě a obličeji a nejspíš zadní rýmu, tak jestli to může být způsobené tím? Setkala jste se s tím některá? Ve středu jdu k dr. tak se zeptám, ale zajímají mě vaše zkušenosti 🙂

dindonka
18. led 2016

Ja mam kluka, 12 tydnu. Dela mibto taky. Mruceni je normalni, delaji to miminka. Je to zpusobene mekkym patrem. Pobrekavani a mlaceni hlavickou muze byt u vas zpusobenen kolikou, nas prcek nemelnty klasicky koliky kdy deti rvou. On jen v noci mrucel, tlacil a funel. Ted ma zadni rymu a neklidne spi, mlati rukama a krouti hodne hlavickou

whizzyy
autor
18. led 2016

@dindonka Prdíky mě taky napadly, malá taky u toho moc nepláče, ale šíleně se kroutí buď na rukách nebo v postýlce úpně rudá, ale příjde mi divné že ten spánek má takový až teď. Rýmu má taky od narození, tak těžko říct, snad se to všechno zlepší, to je pořád něco, bobek můj malý. Taky přeju ať to u vás rychle přejde 🙂

lith
18. led 2016

Některé děti mají neklidné spaní. Spánek a všechny ostatní věci se u takhle malých miminek rychle mění. Může pomoct pevné zavinutí. Také to může být tou vyrážkou na obličeji jestli jí to nesvědí. Na vyrážku se určitě zeptej. Další co mě napadá je, jestli není přehlcená vjemy ze dne.

whizzyy
autor
18. led 2016

@lith To pevné zavinutí vyzkouším, uvidím jestli to pomůže, ale hlavičku stejně nijak nepřivážu 🙂 s tou vyrážkou už jsem u dr. byla, řekla že je to normální a dostala jsem jen nějakou lehkou dezinfekci, ale je možné že jí to svědí, má to po celé hlavě a ten obličej má hrozně suchý, doufám, že už mi na to něco dá co zabere, připadá mi, že je to snad pořád horší :(. Ty jvemy by to taky mohly být, někdy sice prospí skoro celý den, ale jindy jako třeba dneska ani ne 🙂 Děkuju za rady 🙂 Doufám, že se jí ten spánek uklidní!

lith
18. led 2016

@whizzyy nam na takove "vyrazky" pomohla vzdycky hezky konopna mast. Je jeste malinka, casem se to vsechno zmeni. ;) vim, ze dcera taky obcas mela takove divoke spani vetsinou pokud byl nejaky "narocnejsi" den a mela hodne veci na pozorovani 🙂 drzim palce ;)

dindonka
19. led 2016

@lith zrovna to jsem chtel napat stahnut ruce k telicku. U nas to funuje. Pokud ma ruce na volno mruci, mele se a nikdo nespi a dudlik je neustale z pusy venku.

verca0
19. led 2016

Nám taky nejvíc pomohlo to zavinování 🙂

dindonka
19. led 2016

Dnes jsem byla ockovani a ptala se dr. Ta upne neverila ze zavinuju, pry proc??? Ta ji rikam ze mlati rukama,.... A ona ze je to svalovy napeti a ukazala mi relaxacni polohu a pry to pomuze. Tak jsem si rikala ze je to divny ze se prce deti zavinuji

karlajasmine
19. led 2016

Muj chlapeček tohle dělá ze spaní když si potřebuje odrihnout - pomáhá zvednout do vzpřímené polohy a až si odkrkne tak položit a už je v klidu.

milito18
25. lis 2023

@dindonka prosím jakou relaxační polohu?mě dcera se budí rukama.Je ji šest týdnů.

milito18
25. lis 2023

@karlajasmine jako kroutí hlavou jo?a to si neodkrkne sám?mě bylo řečeno ,že ne vždy si odkrknout,tak stačí dát spát na bok či vyvýšené mít pod hlavou.

fifinka2020
25. lis 2023

@whizzyy malé se podobne projevila intolerance na krajskou bílkovinu.