Ahoj maminky, prosím nemáte zkušenost s tím jak naučit 5. měsíční mimčo usínat?? a spokojeně spinkat?
Nechci tady rozepisovat velký román, aby jste to vůbec četly 🙂 Ale syna jsem zpočátku musela budit na kojení i když chtěl spinkat, možná se mu to tím narušila, ale neumí spát dýl jak 3 hodiny....Asi 2x za celou dobu se stálo nějakým zázrakem, že spal 6 hodin, ale to bylo opravdu výjmečné.
Taky neumí usnout sám, usne jedině u prsa a pak u něj musím ležet, nebo se vzbudí..A když neusne ani u prsa, tak ho musíme uspat v náručí...ale jak vidím jak roste a je čím dál těžší, tak si říkám, že takhle ho pořád uspávat nejde..
Každý večer v 19hod. děláme to stejné, koupel, masáž, kojení a uspávání a stejně usne pokaždé jindy a jinak...většinou až kolem 22hod..a to se ho snažíme celou dobu uspat, navíc u toho vždycky moc pláče..
I přes den, když je unavený, tak pláče a pláče, snažím se ho uspat a vzteká se, dokud neusne...
Neumí si božátko s tou únavou poradit, nechápe, že stačí usnout a spát, naopak se spánku brání...po usnutí se i probouzí a musíme uspávat znova...
Je to každodenní boj.
Děkuji za rády a nebo vy, které jste to zažili, kdy se to zlepšilo??
@jaded_ Hele, jako by jsi psala o nás. Ale téměř totožně. Malému je 8 měsíců, už si taky stoupá a sedí. Polohu na zádech nesnáší, v kočárku-korbičce vyloženě jenom řval, nemá rád ani autosedačku. Přebalování je naše noční můra, protože to zní, jako bychom ho vraždili. Já už nevím, asi je to osobností dítěte. On celkově nesnáší, když je někde připoutanej, když něco musí. Má rád volnost a ví přesně, co chce. A opravdu umí brečet, až se dusí. Takže jen, co ho uspíme, tak se budí asi po hodině a vyžaduje moji přítomnost. Taky s ním spím v posteli🙂 Máme to vyvedené dětičky, taky ho miluju nejvíc na světě, ale nechce nám to ulehčit🙂
Zrovna uz ho mam zase na prsu. Jj,mame to opravdu stejne 🙂 Malej cely dny jen lita,jiskry v ocich,furt neco vyvadi. Korbu jsem skoro nevyuzila,od pateho mesice jezdime ve sportaku. Ve vajicku tez rve,kdyz jedeme na cesty. Vydrzi v klidu tak pul hodky. Dudlik nema. A ani na nej nejsem schopna dat deku,kdyz spinka. Nesnese na sobe ani to. Jinak je zlatej,pres den rostaci,co mu sily staci. 🙂 Akorat ja jsem jak zombie. A jak vypada uklizeny byt a teply obed na stole uz ani nevim 🙂
@lilien2 A omlouvam se,ze jsem vlastne nijak neporadila a jen vyzvidala, co ostatni. Ja totiz uz zkousela fakt vse krome homeopatik. A odvaru z makovic,jak mi radila prababicka 😀 A smirila se s tim,ze to prejde samo,ze to tak proste je. Jen ted jsem z toho nervozni,jelikoz se mi z nevyspani vratily migreny a je to cim dal tezsi no....
@mwkaty
@jaded_
Děvčata, vy mě děsíte :D, já myslela, že čím bude starší tím to bude lepší a už si říkala, ať už sedí, atd, že se sám zabaví...Ale tohle, no tedaa oou jeee 🙂 :(
Zrovna ho manžel uspává a řve a řve, určitě za chvíli přijde, ať si ho vezmu..Jako ještě k tomu bude mamanek..
Ale víte co holky, hodně jsem četla, že tyto děti co pořád potřebuji, aby jsme se jim věnovali jsou pak více samostatnější..A moje kamarádka měla to samé s dcerou a teď je to zlatá holčička ( 4 roky), co si sama hraje a kámoška ani oni neví, pak přijde a potuli se, řekne, že ji má ráda a jde si hrát....Za to druhá kámoška měla syna(5 let) co usínal sám v postylce a spal celo noc a teď je to pořád: hele, mami...a mami, podrž to, mami pojď se mnou na záchod, mami to a to..a furt po ní skáče a nenechá ji jen tak v klidu si s nama povídat..
Třeba to nemá s tím nic společného, ale já se tím uklidňuju..Tak na lepší zítřky 🙂 mějte se, manžel už ho nese uřvance jednoho 🙂
@jaded_ahoj, tak jak se máte?? žádná změná?? Já jsem ho v 6. měs. naučila usínat v postýlce místo na rukou a byla šťastná jak blecha..Dokonce jsem to tady i psala, ale zrovna se vzbudil, tak jsem to neodeslala.No a pak začal pérovat na kolínkách a šup, všechno při starém, protože , když jsem ho položila do postýlky otačel se pořád na břicho a chtěl trénovat, a když jsem ho nenechala řval a rval se na břiško vši sílou..Takže opět uspáváme na rukou, ale aspoň do prvního kojení spí v postýlce..Na noc nutrilon good night..a spí po něm 3h a pak je vzhuru pořád co hodinu..A už jsem zase hledala čím to může být způsobené, že se v noci pořád budí, zkoušela jsem dát i um po prvním spání, ale za hoďku byl stejné vzhuru, tak hlady to nebude :(
@janawei Máme stejný problém jak maminka,která se tu tázala...a metoda se nám zdá rozumná,jen nevím jak jste to vyřešili s dudlíkem. Malá je zvyklá usínat s ním a pokud začne plakat,tak ho zákonitě vyplyvne a pochybuji,že usne bez něj,bude ba naopak víc brečet...nakonec asi usne,jako každé miminko,dojdou jí síly....a pak může se tato metoda praktikovat i u miminkem,které se po dlouhém boji podaří uspat,ale z ničeho nic po půl hodince začnou plakat ze spaní???Má zavřené oči a pláče jako by jí na nože brali a nebo už mám hledat příčinu jinde????Děkuji moc moc moc za rady
@svobodnanovaevca
Ahoj. Když jsme na tuto metodu přešli, tak prcek dudlík neměl. A kdyby ho měl, tak bych to dělala tak, že bych mu ho podávala jen v těch chvílích, kdy bych k němu chodila. A náš malý je důkazem, že se nechá plakat i s dudlíkem 🙂. A také měl období, začalo to tuším kolem 8. měsíce, kdy začal v noci několikrát plakat, a to fakt hodně, přičemž ale spal. Bylo mi ho hrozně líto, tak jsem ho z postýlky zvedla, on se vzbudil, a když jsem ho chtěla položit, tak plakal ještě víc. Tak jsem hledala nějaké informace a dočetla jsem se, že i takhle malé děti mají noční můry a pláčí. A že je lepší je z toho nevytrhávat, že je to pak ještě horší. Tak jsme to zkusili a musím říct, že u nás se to osvědčilo, chvilku si poplakal, a pak zase krásně spinkal. Trvalo to asi měsíc, pak to přestalo a teď se to děje tak 2 x měsíčně. Hodně zdaru!
Holky, omlouvám se za překlepy a nevím, jestli je to srozumitelné. Psala jsem v rychlosti🙂