Noční buzení sedmiměsíčního prcka s pláčem

annacee
8. led 2018

Ženy, také se Vám děti v noci budí s pláčem? U nás je posledních 5 nocí fakt peklo (prckovi je 7 měsíců). Budí se už necelou hodinu po tom co ho dám spát (na to jsem si zvykla), ale budí se s děsným pláčem. Tak zkusím dát prso, pochovám, dám dudlíka a dám spát...a za hodinu znovu...a tak to je celou noc. Hlady to asi nebude, protože si víceméně jen cucne, opravdu pije až kolem půlnoci, a před spaním dostává bud kaši nebo hustou zeleninovou polévku s troškou rýže, či vloček. Od silvestra mu lezly zuby a měl zánět středního ucha, což už je v pohodě, ale stále bere ATB. Nemůže to být jimi? Jinak fakt už nevím, čím by to mohlo být.

lida9
8. led 2018

zuby, v tehle dobe to muzou byt i osklive sny, nebo i treba stale ta bolest ouska, prdiky a bolest bricka z tezke vecerni kase... muze to nyt cokoliv, ale jak rychle prijde tak i odejde vetsinou, obdobi jako ma houpacce🙂

annacee
autor
8. led 2018

@lida9 na ousko už si nesahá a kaši měl včera poprvé a spíš to bylo o něco lepší, než předchozí noci. Tak doufám, že to brzy odezní.

markokolin
27. bře 2018

Jen se zeptám pomohlo něco? Syn 10 měsíců ( je narozen o měsíc dříve), před 16 dny měl oboustranný zánět středního ucha a kampylobakterii, měl ATB, ale spaní bylo v pohodě. Teď poslední tři noci, se budí cca 4 x za noc s pláčem. Neřekla bych, že je to hlady, prso si vezme až kolem půlnoci, ale do půlnoci pláče třeba 2x. Chvíli trvá než ho uklidním. Už jsem s ním i byla na ORL a tam je vše v pořádku. Jo a začal zase slintat, dle doktorky má horní dásně oteklé, ale ven se zuby zatím netlačí. Mě nevadí, že se budí, to jsem díky nočnímu kojení po dvou až třech hodinách za ty měsíce zvyklá, ale předtím se nebudil s pláčem, jen se zavrtěl, zakňoural a jakmile jsem ho vzala a dala prso, byl klid. Teď fakt pláče, je mi ho líto.

terezs2716
28. bře 2018

Mě malá takhle řve už rok,cucne z prsa a spí dál. Ještě jsem se za ten rok nevyspala dýl jak 2 hodiny v kuse,vstávám takhle i 6x za noc,vždy řev. Nemoc žádnou nemáme a neměli jsme,4 zuby venku,další se zatím neklubou. Dle doktorky jsou to spíše sny a vzruchy ve spaní,prso uklidňuje a vlastně je to lék na všechno. Nutno říct,že dcera je hodně aktivní a ve vývoji rychlá,takže to asi prožívá i v noci. Všichni mě ubezpečují,že se to zlepší kolem 2let.

annacee
autor
28. bře 2018

Za chvilku se to uklidnilo, ale je to tu zas...zub se zrovna neklube, ale začíná konečně pérovat na kolínkách, tak péruje i ze spaní a u toho brečí a samozřejmě ho to vzbudí. Tak to bude přemírou vjemů přes den, které musí nějak zpracovat. Většinou pomůže pochovat, počkat až se uklidní a zas ho můžu položit do postýlky. A když nepomůže chování, tak mu vrazím prso a to je klid hned 🙂

helczinka
28. bře 2018

Citace: "Spánek se s rostoucím věkem dítěte mění, pravděpodobně se bude dítě v druhém půlroce budit častěji, jak v tom prvním, protože pochází obdobím rychlého rozvoje hrubé i jemné motoriky, rozvoje řeči, separační úzkosti a růstu zoubků. Separační úzkost dítěte je přirozeným stupněm vývinu, není to rozmar nebo trucování. "
U nás to bylo v 7. měsíci stejné - živé sny, pláč. V 8. měsíci zuby a ještě větší hrůza. Od 10. měsíce je klid 🙂 Držím palce ať se prcek brzy zklidní.

markokolin
28. bře 2018

Já bych to taky viděla na ty zuby, slintá a celkově i přes den je protivnější. A to nám před 14 dny vyrostli 4 skoro najednou, tak jsem čekala, že budeme mít klid trochu déle.