Plačící 2měsíční dítě. Co by ji mohlo trápit?

strasidelko
17. pro 2019

Ahojky všem. Mám na vás maminky dotaz.
Mám dvouměsíční dcerku a pořad nám brečí a nevydrží chvíli sama lezet. Musíme buď chovat nebo nosit v šátku. Je to strašně vyčerpávající. Sotva pletu nohama a o psychice ani nemluvím.

Je to takový ten hystericky pláč.
Prdi sama krasne tak nevím co by ji trápilo. Nosím ji v šátku to usne nebo se vrti a musím s ni pořad chodit jinak taky brečí.
Není to vůbec o tom té bych byla nadšena nebo rada ze ji mám pak. Protože když je to takhle i v noci je to peklo na zemi. Samozřejmě ze ji miluji, ale je to náročný

uzivatelkapetra
17. pro 2019

Prostě ještě není připravena být sama, potřebuje cítit něčí teplo a tep. Spí v zavinovačce? Některé děti potřebují mít na spaní těsno. Spí s vámi v posteli?
Mě taky hodně pomohlo takové to houpací lehátko(přes den), ale takové, že může jít do úplného lehu.

krista25
17. pro 2019

Chce tě cítit, časem se to bude zlepšovat neboj. 😊Jinak já už se píše výše, u nás zabralo vibrační lehátko, umělo to i houpat. 😊 A v kočárku venku spí?

strasidelko
autor
17. pro 2019

@krista25 ne i v kočárku brečí. Musím ji dat na bříško a to je klik pak.
V noci ji dávám do zavinivacky tak spí třeba čtyři hodinky. Nejhorší je ze někdy ani to chování nepomáhá.

krista25
17. pro 2019

@strasidelko a nemá prdiky, odrihava si? Jestli ji někde něco netlačí.

strasidelko
autor
17. pro 2019

@krista25 krka skvěle. Prdi taky. Dáváme měsíc biogaiu

puhelin
17. pro 2019

Rika se tomu 4. trimestr. Jeste je brzy na to nechat miminko samotne.
V cem je problem mit miminko porad v satku? Ja mam starsi dcerku, se kterou je pro me narocnejsi mit miminko-brasku v satku, ale kdyz byla miminko dcerka, byla v satku prvni mesice skoro porad. Pak se zacala otacet na brisko a satek zacala nenavidet.

strasidelko
autor
17. pro 2019

@puhelin problém je v tom, ze mám problémy se zády a je to docela bolestivé. Ale samozřejmě chci pro ni jen to nejlepší tak to vydrzim. Jen mám strach jak dlouho to bude a aby si na to nezvyklá

uzivatelkapetra
17. pro 2019

@strasidelko ze správného uvázání by záda bolet neměly, jinak zapřáhni i tatínka.
Mě malý taky v kočárku nespal, ale pokud se jelo šlo to, nesměla jsem zastavit,to byl okamžitě rachot, a to i v autě 😀

denca033
17. pro 2019

@strasidelko ten pláč nemusí být o hladu či o tom že ji bolí bříško. Spíš to bude o tom že se chce mazlit a nebýt sama.

kuttu
17. pro 2019

@strasidelko Vydrž to je jediná rada,ono se to zlepší..ja prvni rok zivota sve dcery beru jako ten nejnarocnejsi v mem zivote..

strasidelko
autor
17. pro 2019

@kuttu nic jiného mi nezbývá.
Verim ti. Je to někdy šílené. Každý říká uzivej si dokud je malinka. Já si budu užívat až bude větší.

denca033
17. pro 2019

@strasidelko ten první rok je opravdu náročný. Noční vstávání to bude jednou moje smrt 😂 starší syn ten taky občas dokáže pozlibit. Někdy mám chuť všechno zahodit a utéct.

krista25
17. pro 2019

@strasidelko mám to úplně stejně, říkala jsem to taky si to užiju až mi řekne co chce.😁 A nebudu 10x noci vstávat.😁Ale jestli tě to uklidní, malému je 10 měsíců a je to s ním lepší. 😊Kdyz byl maličký tak to bylo na palici. Tedka už si sám prohraje a tak. 😊 Já se snažím zapojit tatínka, čím je starší tím víc. Teď jsem mu zas přidala další,, povinnost''. 😊

aurelie34
17. pro 2019

@strasidelko znám to, syn byl první 3 měsíce jen v šátku a v noci spal na mě. Jinak by pořád brečel. Pak se to postupně zlepsovalo ale se spánkem bojujeme i teď ve dvou letech. Je schopný se budit v noci co hodinu. A každé období má svoje pro a proti. Pro mě bylo tedy snazší když byl maličkej a nic moc nepotřeboval. Teď chce 24 denně pozornost, neustále se mě na něco ptá a povídá, že mám někdy hlavu jek balón. Do toho má období vzdoru, tak že pořád někake scény a přemlouvání, tak že si nevybereš. A to mě to za 2 měsíce čeká zase s dcerou. No bude to zajímavé.

jipe
17. pro 2019

zkus dát na spinkání pod ni péřový polštář, at zapadne do hnízdečka nebo pořid hacku. ještě doporučuji bílý šum. Pokud kojíš, měj ji v noci nadosah, at nemusíš vstávat v postele a koj v polospánku vleže (já se to naučila až u druhého dítěte). S těmi zády je to blbý, mimčo je zvyklé být 9 měsíců u tebe a houpat se při každém tvém pohybu, takže už zvyklé je...

me_druhe_ja
17. pro 2019

Chudero....chápu te... Naštěstí můj malej to má takhle jen občas, takže nosím v nosítku jen třeba 2x denně hoďku až dvě. V noci spí dobře. Někdy se povede i jen 1x denně. 🙂 Ale i tak je to pro mě šílený. Jsem zpocena, furt musím chodit nebo poskakovat na balónu jinak se vrtí a pobrekava a když usne občas tvrdě, tak si sice aspoň můžu sednout, ale jakmile ho vyndám, tak je do pár sekund vzhůru. Te obdivuju, že to takhle dáváš furt, ale chápu, taky bych to dělala. Doufej, že to brzo přejde. Kamaradcin syn chtěl takhle extrémně nosit jen do 3 měsíců a pak slus. Držím palce, ať se to brzo spraví!

strasidelko
autor
17. pro 2019

@me_druhe_ja děkuji. Je to opravdu náročný. Musím nosit cely den a před usnutim zavinit do zavinivacky a v té ji uhoupat nez usne.

kuttu
17. pro 2019

@strasidelko Ja si to zacinam uzivat ted,je ji 15 měsíců,pak zacne peklicko se zubama,u dcery tedy vime o kazdem,ktery ji leze ven...to je porad neco,ale uz je to ted veselejší

strasidelko
autor
17. pro 2019

@kuttu to je pravda ze bude pořad něco. Ale to plačící období je na hlavu.

puhelin
17. pro 2019

@strasidelko Neusne u prsu? Odpadlo by ti uhoupani v zavinovacce.

cinam
17. pro 2019

@strasidelko malej řval první dva měsíce pořád. Byla jsem úplně vyřízená a prostě jsem si to miminko neužívala jak bych chtěla. Já teda to řešila tak, že jsem mu prostě prakticky pořád dávala prso. Taky proto, že hodně blbě spal a u kojení se dalo ležet, já občas skoro nemohla na nohy únavou. Pak se to začalo trochu lepšit a od 3m už plakal o dost méně, ale za to ještě blbeji spal. Naštěstí ale mi spal výborně aspoň v tom kočárku no. Tak nějak spokojenější a usmevavejsi začal být až kolem 9 měsíců, kdy taky začal lépe spát (řekla bych, že to souvisí, že prostě předtím byl pořád nedospany). Paradoxně to bylo období, kdy mu začaly růst zuby a to snášel úplně perfektně.

luciaanaa
17. pro 2019

@strasidelko Taky to znám. Syn má 9 týdnů a už od narození brečí a je to přesně ten hysterický pláč. Sám nevydrží ležet,že by jen koukal,to po chvilce začne brečet. Než ho po kojení uspím tak se kolikrát probrečíme k dalšímu kojení. Pomáhá když ho stáhnu do zabalovačky a skáču s ním na balónu....tak uspíme,ale ne vždy se povede dát do postýlky,tak jedu kolečko na novo. Pomáhá i MyHummy medvídek a hoooooodně trpělivosti. Taky mám někdy krvavé oči a tahám nohy,ale nikdo jiný tu dřinu za nás neudělá 😇😇

puhelin
17. pro 2019

@luciaanaa Doporucuju u kojeni uspavat. Nebudes pak muset houpat, skakat, poustet medvidka apod.

eithelwing
17. pro 2019

Těžko říci, co se děje, bohužel některé děti opravdu první tři měsíce více pláčou.
U nás to trvalo půl roku 🤦, ale ukázalo se, že spolu s dalšími problémy byl hlavní problém v krční páteři.

luciaanaa
17. pro 2019

@puhelin a jak? Někdy u nej usne a povede se mě ho přenést do postýlky,ale většinou kouká a někdy i brečí

luciaanaa
17. pro 2019

@eithelwing teda a jak se to projevovalo a jak jsi na to přišla že to byla krční páteř?

jipe
17. pro 2019

@luciaanaa nepřenášet nikam, kojit vleže (bud na tvojí posteli nebo oddělat z postýlky bočnici a přirazit k posteli jako balkonek) a kojit až usne

strasidelko
autor
17. pro 2019

@eithelwing ano také by mě zajímalo jak jsi na to přišla?
Mě dr moc neposloucha když se ji ptám zda to není něco horšího.

puhelin
17. pro 2019

@luciaanaa Nechat na miste, kde usnulo. Take jsem mela u dcerky postylku bez bocnice u me strany postele. Syn uz je s nami na 4luzku, protoze 2 postylky z obou stran postele se nam nevejdou. Jen ho mam zatim v hnizde, aby ho dcerka nezalehla, kdyz se k nemu chodi tulit. Pres den ho nechavam spat na gauci nebo v loznici na posteli. Nebo v satku, nebo v kocarku.

eithelwing
18. pro 2019

@strasidelko
@luciaanaa
No, je to taková story. V našem vláknu zde na MK jsem popisovala problémy s dcerou - neutišitelný pláč, časté ublinkavani, prohýbání se, nesnášenlivost v poloze na bříšku i na zadech, špatný spanek. Pediatr vyckaval, já byla hotova. A poprvé jsem ve skupince dostala info o kiss syndromu.
Kdyz dcera zacala past konicky na krivo, jednou rukou skoro nehybala, už jsem něco chtěla resit. Pediatr mi vyšel vstříc, udělali jsme kolecko vysetreni: gastro, utz mozku, neurologie. Nic. Ale neurolozka si neceho vsimla a poslala nas k rhb lekari. Tam se teprve zjistilo, ze atlas je vysunuty od porodu a s ním poraněné některé jemné svalstvo. Pan doktor natřikrát provedl terapii, neodborně bych řekla masaz, prohmatani, kdy obratel vrátil zpět.
Takové kojení se zlepšilo hned. Dcera při něm neřvala jak tur, pila klidně. Pro mě naprostý objev. Ostatni veci se ladily postupně. Zprvu jsem to nevnímala, ale teď zpětně vidím, jak moc se dcera změnila.
Omlouvám se za román, ale přijde mi, že tato oblast je stále dost neprobádaná a i miminka můžou mít problémy s krčni páteří, to by asi dost lidí nenapadlo.