Pokojíček pro dětičky

mimisekelis
7. čer 2017

Hezký den, čekáme holčičku a pořád se nemůžeme dohodnout jak s pokojíčkem... Je mi jasné, že budu mít dcerku určitě na začátek u nás v ložnici, něják si zatím nedokážu představit jak za ní běhám co chvíli vedle, i když jen přes dveře.😉 Nábytek kupujeme z ikei, část už máme, nábytek je bílý, máme postýku, přebalovák (jakoby komodu), komodu s šuplíky a pak jakoby takovou knihovnu, co se otočí vodorovně a strčí se do ní krabice a bude na hračky a nějáký poličky na zeď. Stěny bychom chtěli bílo-šedé a možná nějáké růžové puntíky...😘 A teď právě nevím... Kam ten nábytek? Hned do pokojíčku, nebo k nám? Nebo se překonat a šoupnout mimo hned do svého?
A ještě jedma věc... Chtěli bychom určitě pak i dálší dítko...Kdy jste potom předělávali pokojíčky? Určitě budou chtít děti barevné. Chceme je co nejdéle udržet spolu, ale pak je určitě i možnost, až budou starsí, i pokojíky svoje, ale jak teď no...
Děkuju moc holky... klidně přidejte i fotečky, inspirace se hodí vždycky.👍❤

maggys
7. čer 2017

Ahoj, my to udelame Tak, ze skrine, prebalovak atd Dame hned do pokojicku, postylku k nam do loznice 🙂 a Pak po case ji jen presuneme do zarizenyho hotovyho pokojicku

soleilll
7. čer 2017

@mimisekelis Asi by ses měla rozhodnut, jestli chceš mít od začátku dítě v ložnici (praktičtější při nočním kojení) nebo v jeho vlastním pokojíčku (praktičtější při usínání/ukládání a odpadá pozdější rozhodování "kdy přemístit" a následné zvykání dítěte na "samotu"). Jestli máš dost prostoru a možnost pořídit nábytek teď, zařiď celý dětský pokojíček včetně velké postele, kde buď můžeš nějakou dobu spát s ním a později se do ní přesune dítě nebo pokojíček zůstane na uskladnění oblečení a dalších věcí, případně jako herna a postýlku můžeš zatím mít v ložnici. To ti poskytne možnost rozhodnout se o umístění dítěte až po porodu (kdy s tebou možná pořádně zamávají emoce).
Kde budeš přebalovat? Tam, kde bude mít dítě postýlku nebo v koupelně? Tam by totiž měla být přebalovací komoda. Zezačátku je taky dobré mít dítě kam položit po koupání, zvlášť, pokud budeš koupat denně (což není zdaleka nutné). Jestli bude mimino s vámi v ložnici (a neomezuje vás prostor), pak je možná praktičtější mít přebalovák tam, vedle postýlky, spolu s oblečením. Nevím, kolik máš pro dítě věcí, ale mně min. první rok stačila jen komoda (Malm) s přebalovací podložkou na ní položenou. Všechno oblečení i plíny atd. se do ní vešlo. Takže ostatní nábytek je prozatím prakticky zbytečný. Leda byste ho chtěli postupně plnit, třeba tu knihovnu - než reálně začneš dítěti číst něco, co opravdu připomíná knihu, to ještě potrvá. 🙂
Jestli budeš v ložnici nebo v dětském pokoji kojit, pořiď si tam poholdné křeslo. To se může hodit při pozdějším čtení pohádek a pro dítě, až povyroste.
Jestli chceš zachovat flexibilitu při budoucích změnách designu pokojíčku, doporučuju použít tapetu. Nemusí být ani na všech zdech, ale třeba jen na dvou spolu sousedících - záleží na intenzitě vzoru a barvě. Až se dítěti omrzí "růžový puntíky" a projeví vlastní vkus, jednoduše ji strhnete a buď vymalujete dle přání nebo společně vyberete jinou tapetu. Není to ani moc drahé řešení.

mimisekelis
autor
8. čer 2017

Ne, tu knihovnu samozřejmě vím, kamarádka to má tak že v ní má krabice a pro starší pak hračky, stavebnice... 🙂 Jojo,na křeso jsem zapoměla, už ho máme... Právě nechci ať si zvyká na spinkání v ložnici, chci jí tam fakt jen do začátku, než přestane vstávat 10x za noc... Jak jste to dělali vy? Nebo raději spát s malou v pokoíku? No děsí mě to trošku...

maggys
8. čer 2017

No my nechame malou u nas ty prvni tri mesice. Stejne jako prvni dceru. A pak hura do svyho

mimisekelis
autor
8. čer 2017

😉 Jojo, díky moc, už tak něják dopředu tuším, že jak jí uvidím, nebudu jí chtít pustit z ruky...😍 Ještě se zeptám, pokud mi to nezruší, že to není k tematu, s první dcerou - měli jste nějakou ohradku, nebo jen deku. Pak po tom domě když tak jako ležela, pozděj hrála...?

maggys
8. čer 2017

@mimisekelis Ohradku jsem zkusila ale nelibilo se ji tam, mela deku a hrazdicku kdyz byla malinka, pak kdyz uz lezla tak mela volny vybeh - samozrejme se vsim zabezpecenim rohu, odstranenim nebezpecnejch veci, zaslepenim zasuvek, zamcenim skrinek atd 🙂

soleilll
8. čer 2017

@mimisekelis Když jsem byli v bytě 2+1, tak starší měl jen postýlku v ložnici, ale v jeho 10-ti měsících jsme se stěhovali do patrového domu a pořídila jsem cestovní postýlku, kterou jsem nechala v přízemí v obýváku a používal ji na spaní přes den a později jako ohrádku. Stejně to dělá i mladší.
Jinak u druhé fungovalo půlroční spaní v dětském pokoji a pak jsem se vrátila zpět do ložnice a dcera zůstala ve svém pokojíčku. Nábytek zůstal rozmístěný od začátku stejně, takže byla zvyklá na svou postýlku i její umístění v místnosti. Starší šel do svého po přestěhování, tedy v necelých 11 měsících a bylo to úplně v pohodě. V té době byl dávno zvyklý usínat sám (uložila jsem ho do postýlky v ložnici a odešla do obýváku), takže kam se přemístila jeho postýlka neřešil.

ladyhacek
8. čer 2017

My měli hned všechno v pokojíku a jen postýlku u postele - přebalovat a kojit jsem chodila vedle > resp. máme starý dům kde se jde z jendé místnosti do druhé.
Pokud plánujete mít druhé a děti v jednom tak bych místo růžové volila neutrální třeba zelenou - my máme bílé stěny a vylepené samolepky na zeď

jbzirafa
8. čer 2017

Do ložnice přebalovák , ostatní podle toho, kde nejvíc miminko bude přes den (asi obývák, kuchyně, prostě kde trávíte den a kde si bude hrát ) kde potřebujete mít pro něj věci.a kde na to máte prostor. Pokojíček zatím vůbec nemusíte řešit.nebo tam dejte nábytek a malujte až později, co se bude líbit. . My máme dum dvoupatrový, takže dva přebalováky a postýlky a hračky a nějaké oblečení v obýváku, abych nemusela litat sem tam. Spime zatím všichni v jednom pokoji a až bude vhodna doba, tak se prestehujeme. Uvidíte jake bude mimco a co vám bude vyhovovat. Znám rodiny kde jsou děti od cca roka samy v pokoji i kde spí všichni v jedné posteli a všude jsou spokojení. Uvidíte co vám děti dovoli. Plánování je hezké, skutečnost někdy jina.

kaja2016
9. čer 2017

@mimisekelis hele my mame rocni dite u nas v loznici a prez den ma detsky koutek v obyvakokuchyni. Puvodne jsme chteli zaridi detsky pokojicek, ale zatim by to pro me byla spis zatez. Vubec si to nedokazu predstavit, kdyby spala, hrala si v nejake jine mistnosti, nez jsem ja. Chodit ji v noci krmit do jiny mistnosti? Uz takhle padam na usta a to ji mam vedle sebe🙂 Hlavne to denni hrani, takhle ji mam pekne pod dozorem pri vareni, uklizeni, pri vsem.-)

luciiinka87
10. čer 2017

Ja jsem delala male pokojicek, kdyz ji bylo 10 mesicu. Doted (ma 3,5) to ma tak vymalovane a moc se ji to libi. Synovi taky, ten ma pul roku a muze na tom oci nechat. Malovala jsem ji pul steny od zeme zelene, s kytkama, zbytek modre jako obloha. A na kazde zdi ma jedno zviratko od medvidka Pu.

luciiinka87
10. čer 2017

A jinak mame detsky koutek v obyvaku, kde deti travi stejne nejvic casu. Dcera chce byt proste s nama, do pokojiku si moc sama nejde hrat. Za chvili budu muset udelat kvuli nasemu mladeti opatreni - vyndat kovani ze skrinek, vyklidit vsechny otevrene police, dat zabranu k pocitaci a do kuchyne a bude to. Zase tu budeme na 2 roky jako ve vybydlene pevnosti :D Ale coz... Spis resim, jak oddelim hracky male od synka, jako treba lego, aby se k tomu nemohl dostat a mala si dal mohla s tim hrat 😔