Problémy se spaním. Hyperaktivní dítě?

helinkaaa
29. lis 2021

Prosím o radu, nebo o stejné vyjádření.
Syn 3 roky = velké problémy se spaním.
Zpravidla usne ve 22-23 hod, vstává v 8 hod a výjimečně v 9 hod ráno. Přes dopolední spaní spí obvykle hodinu. Měli jsme od malinka nastavený režim ale jeho spaní je každodenní boj. Ukládám ho dá se říct po večerníčku, odpoledne trávíme mnoho času venku ale i přesto usne až tak pozdě jak jsem psala výše. Než takto usne, tak několikrát vyleze z postýlky, do vedlejšího pokoje si nanosí hračky, nebo na nás vybafne do kuchyně... Není na něm znát únava. Odbourávat dopolední spaní nechci, protože když se stane že dopoledne neusne tak vždy usne hned po večerníčku ale zbytek večera (než usne do tvrda) se budí s brekem, nebo mrančením apod.
Docela za tím vidím, že je hyperaktivní nebo má možná ADHD?! Už od mala byl živější než jiné děti..
Co se s tím dá udělat? Co bych mohla změnit? Zažila to taky některá z vás?

mishell56
30. lis 2021

U nás tedy naopak, ale taky děs. Syn má i adhd, usne v pohodě, ale 2-3 ráno a vzhůru... :(
Takže já už objednala bylinky a zkusím jaký to bude mít efekt

marcicek84
30. lis 2021

@helinkaaa spi dost kdy usne ve 22 a budi se v 8-9h rano.Uspavej pozdeji,za me to ADHD neni.Dcera taky chodila takto spat a vstavala rano pozdeji,proste neni skrivan,ale je sova...

pipi_puncocha
30. lis 2021

@marcicek84 souhlasím, přijde mi to normální délka spánku, nelámala bych to a nechala ho chodit spát ve 22h a odpustila si ty večerní 2h běhání. Máme to stejně. Často děti, co chodí spát ve 20h a dříve vstávají v 6h a dříve...

leilinka1234
30. lis 2021

Dcera 3 roky přesně chodí spát v 8, většinou do půl 9 spí. A vstává se u nás v půl 7. Odpolední spánek už je jen v případě, že je ve školce, jinak doma fakt hodně málo. Přijde mi, že máš normální dítě, alespoň co se spánku týká.

sirinfirst
30. lis 2021

mně přijde, že spí normálně, máte režim, který mu evidentně nevyhovuje, protože ho nutíš spát, když není unavený. Můj syn nespal po obědě od dvou let. Pak ve školce "musel", a taky jsme uspávali minimálně do devíti. Co chodí starší do školy, musíme brzy vstávat, takže budíček v 5:45, ve školce to dospí a zase usíná normálně mezi půl 8 a 8.

michaela666
30. lis 2021

Netrvala bych na uspávání po večerníčku, ušetříš trápení vám oběma. Mám doma přesně opačný případ, ale dcera si to nastavila sama. Chodí spát mezi 18 a 19 hodinou, ale vstává 5 - 6. Když se podaří do 7, je to svátek. Nejhorší je, že vstane v 5 a v 7 usíná na hodinu znovu...Celý týden se těším na neděli, kdy vstává s tatínkem a já si můžu pospat.

konidana
30. lis 2021

@helinkaaa nedá se udělat nic jiného, než se aspoň trochu přizpůsobit dítěti. Dcera mi od mimina usínala mezi 21.-22.h a vstávala ráno v 6h. Od roka a půl nespala ani přes den, jen výjimečně třeba v autě. Syn zase byl spáč, prospal 12-16 hodin, ale sova. Školka byl kámen úrazu - brzké vstávání, tak usnul poo jako špalek, a večer chodil spát mezi 22. a 23.h, dřív ani omylem. Trochu se to srovnalo s to věkem, se školou ...

klarafredova
1. pro 2021

Asi bych se poradila s odborníkem... Kamarádka pro zklidnění dcerky používá zátežovou přikrývku. Jen pro odpolední odpočinek nebo při usínání. Pomáhá to ke zklidnění právě i hyperaktivnějším dětem.

hotblood
1. pro 2021

@helinkaaa Tak nejspíš je málo utahaný a dáváte ho brzo spát. Já mám syna 2,5roku. A v 19h. Usnul naposledy někdy v jeho roce. Teď je to tak ta 22h. Dřív neusne.

kusanica
7. pro 2021

@klarafredova můžu se zeptat, kde se dá ta zátěžovka koupit? Našla jsme na nettu hodně povídání, ale kde koupit nikde. Mám také hyperaktivní dcerku a vím, že podobné pomůcky používali i v lázních.

klarafredova
16. pro 2021

tak kamoška to koupila na i-matrace moc míst, kde se to v čr dá koupit prý není a většinou se to vyrábí na objednání. ale když jsem se s ní o víkendu o tom bavila, tak to prý rozhodně stálo zato 🙂