Slehlá hlavička - zůstane to nebo se vytvaruje?

joann
20. zář 2019

Dobrý den,mám ročního chlapečka a má pravou stranu hlavičky trošku slehlou. Je pravda že když byl miminko tak na té straně spinkal víc i když sem se ho snažila otáčet. Doktorka mě pořád uklidňovala že se to ještě určitě vytvaruje, ale včera jsme byli u jiné páni doktorky a ta mi zase řekla že už to bohužel zůstane 😔 strašně mě teď štve že sem naší doktorce věřila a nijak to neřešila. Máte i vy podobnost zkušenost a třeba se hlavička růstem ještě trošku srovnala?

barulina
20. zář 2019

Obavamnse, ze uz se to nezpravi

alubif
Autor odpověď smazal
Zobraz
pavelkamat
20. zář 2019

Pošli fotky na Plagio kliniku. My je také kontaktovali v roce a zvali si nás na konzultaci. My to nakonec nechali na přírodě. Naprosto ideální tvar nemá, al je to o 90% lepší než to bylo. U nás pomohla Vojtovka a polohování.

martt
21. zář 2019

@joann My jsme to řešili u syna, nakonec jsme se rozhodli helmu nedat, protože by se u něj jednalo jen o kosmetickou vadu a to v ty době pojišťovna neproplaceka . Ted ma 3,5 roku a vůbec by jsi na něm nepoznala, že měl na jedne straně slezenou hlavičku. Takže si myslím pokud to má jen trochu, že by se mu to samo mohlo ještě srovnat.

joann
autor
Autor odpověď smazal
Zobraz
bartvebartve
22. zář 2019

My jsme helmicku nosili od 5mesicu syna a jen 2,5 mesice a to proto ze jsme to chytli v zacatku a strasne rychle se to zlepsovalo a to jsme meli nejtezsi vadu taky. Kolem roku uz to pry nema cenu ale urcite bych se zeptala. Nase dr.to resila hned ve 3 mesicich, ale nechala rozhodnuti na nas. My do toho sli i za cenu, ze bysme hradili sami, nastesti nam proplatili kvuli nejtezsimu stupni a rehabilitacim. Ale treba ja jako mala mela uplnr slezelou hlavu a samo se to srovnalo i pozdeji a dnes by to nikdo nepoznal.

joann
autor
22. zář 2019

@bartvebartve
@bartvebartve měl to Vas chlapecek vic nez nas? Foto nahore. Prave mi tady pani posilala odkaz na kliniku, a tam mi bylo řečeno ze na helmicku skoro ve 13 mesicich je pozde. 😔

bartvebartve
22. zář 2019

@joann nas to mel vice. Fakt mu jakoby pulka chybela. Tohle se podle me samo jeste behem let srovna u vas. Jako neco nepatrneho zbyde, ale kdysi taky nebyli helmicky a hlavicky se srovnaly detem slusne.

alubif
Autor odpověď smazal
Zobraz
karolinka252
22. zář 2019

Ahojky, teď už je opravdu pozdě to řešit helmou. Muj malý to měl od 2.mesice a hned jsme začali cvičit Vojtu. Já nakupovala polštářky od traumelandu a hrozně se tím trápila. Naštěstí jsme měli skvělou fyzio. Ta mi to vysvětlila... Teď bude mít 2 roky a už hlavička porostla a jak bude růst dál. Bude to slehlé místečko menší a menší v porovnání s hlavou celkově. Bude mít vlasy, ty to taky zakryjí. Netrap se tim. Takhle tu hlavu v dospělosti mít nebude. Spousta lidí má slehlou hlavu a nepoznas to. Můj malý to měl taky jako tvuj

pavelkamat
22. zář 2019

Přesně jak píše karolinka252 teď si se na to zaměřila a vidíš to víc 😉
Když si teď prohlížím fotky tak si říkám jak to měl hrozně slehlé. Když ho vidím dnes tak se z toho krásně vylizal i bez helmičky.
Nejvíce zabralo polohování a cvičení...a vlasy 😎... A matka příroda.
Opravdu se to s věkem zlepší 😉

astyna88
10. říj 2019

Heled,uplne v pohode. Vis,jak mu ta hkava jeste vyroste? 😊

joann
autor
16. říj 2019

@astyna88 to sice ano,ale uz mu to asi zustane. Myslim ze mi za to jednou pekne podekuje 😀

astyna88
16. říj 2019

Tak bude nosit kšiltovku nebo klobouk 🙂)))

iulia
16. říj 2019

Vzhledem k věku, už mu tam hlavička nedoroste (tohle právě řeší tam ortézka). Ale jak mu naroste víc vlasů, tak to skoro nepůjde vidět.

joann
autor
16. říj 2019

@iulia myslíte že ani jak mu poroste hlavička ze se to aspon trosicku nezlepsi? Hodne tady pisou v diskuzich ze meli hlavicky slehnuty mnohem vic a věkem se to zlepsilo? 😔

iulia
16. říj 2019

@joann ta hlavička mu poroste teď pomalu, takže nepatrně se to zlepší, ale neočekávejte zázraky. Všeobecně pokud je hlavička slehla vzadu - tedy symetricky (vypadá jako kdyby byla usekla) - tak ty výsledky jsou lepší než při asymetrické formě.

iulia
16. říj 2019

@joann Ale ty vlasy toho potom dost zakryjí🙂